cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 19, 2011

Shopping at Ikea...


Welcome to IKEA Malaysia

BIG savings
at the IKEA Sale

Last wednesday i went to Ikea.. Sale bebbbb!!!!..baik pegi cepat kalau ada sesiapa yang jenis 'alah' dengan sale ni..Hee.. I tak alah. Cuma requested from My Mommy. Ada je lah yang tak ada kat rumah nya di kampung nanti tu bila raya..Walau pun duk kampung, tapi taste My Mommy like orang Kay e uuu!!.. Biasalah..siapa yang ajar kan..hee.. Tak kesah janji My Mommy happy. I pun happy.. Berapa lah sangat kan... So, kami pun berangkat lah ke sana. ALHAMDULLILAH tak ramai orang sangat.. Ye lahh p office hour.. Ok sangat lah kan..

Tapi sebelum tu, kita makan duluuu.. Sian kat My Mommy and My Daddi. Orang tua bukan leh lewat makan kan.. So, kerja Chef CiJu lah yang mengoder. I bayarkan je..
Chef dah tukar profession n be waiter.
I and Abang Irfan took this.. Salmon. No appetite betul waktu ni...
Chef CiJu punya..
Orang tua tak kosa nak makan omputih punya food.. So, Nasi Minyak je lahh...Kata My Daddi sedap jugak.
Last but not least, dessert.. Walala...
Shopping sampai sakit pinggang...
Emm.... yang sorang ni kan tak pegi sekolah.. So, ikut sama walau tempang - tempang.. Nanti i cerita kan ye kenapa dia jadi begini...
Eemmm pasangan lomantik niii...
See... se trolley.. Untuk persiapan raya.. Kitarang beli curtain pasang siap.. I pun. rasa tak kosa nak tempah.. Lagipun bukan banyak sangat curtain yang nak diguna. Emmm.. nak dekat 1K gak lah dok manyopping tu.. Tapi bukan selalu yaaaa......Termasuk barangan my parents...Ok lah kannn...

27 comments:

  1. Kalau ke IKEA, memang saya tak miss makan meatball dan karipap ya. Sedap!!

    ReplyDelete
  2. ooo..menyopping ye..bestnye..
    dah lama tak berjimba kat sana..rambang mata dibuatnya nanti..

    ReplyDelete
  3. Daddy Ziyyad,

    lepas tu kitarang tau curry puffs gak.. a must thing lah..

    ReplyDelete
  4. menyopping suka tak suka kass...

    p lah cepat. sale sampai ari ahad ni..

    ReplyDelete
  5. bestnye gi kat sane tu...
    bile nak pegi ni..kalau dah masuk kat situ susah nak keluar melekat terus...semua benda cantikkk...rase nk beli jer...

    ReplyDelete
  6. kita pergi jumaat lepas... tapi book shelf yg kita nak tak sale... sama je rege nya... tapi beli juga la... sbb nak guna... ;p

    ReplyDelete
  7. rambang mata kalo ke sana, tapi tetap kena beli...hehehehe

    ReplyDelete
  8. wahh.. kat ikea pun sempat belomantik.. hehehe

    ada benda jugak nak kena beli kat ikea ni. tapi, malasnyaaa nak ke sana. kalau tau kak yan pegi, saya kirim kat kak yan jer.. hehe

    ReplyDelete
  9. ramai yang kate meatball kat ikea shedap kan..
    ni yang nak torai nanti nih
    bestnye dah menyoping barang2 raye
    musti raye ni meriah kan kan hehehe

    ReplyDelete
  10. Memang betul lah ain.. I kalau masuk tu, eeee..macam2 nak dibeli.. bila bayar dok ketuk dahi..hee....

    ReplyDelete
  11. Maria,

    memang hanya barang2 terpilih aje lah kan.. akak beli yg kecik2 je..

    ReplyDelete
  12. akak, saya dah lama tak masuk IKEA...huhu...

    akak, saya doakan akak cepat sihat ye...jgn stress2 tau!!

    saya sayang akak!!

    nnt bila2 kita koling2 lagi yer...

    ReplyDelete
  13. Mamasyaza,

    kalau ke IKEA tapi tak beli apa2, sure orang tu demam bila balik..heee

    ReplyDelete
  14. Hanie,

    lomantik2 waktu tua ni lagi mengesankan lah kan?

    laaaa. tak cakap. kalau tak memang akak boleh belikan. then ada charges lah..

    ReplyDelete
  15. Mappiau,

    mmg sedap.. tekak akak lah.. g lah coba..

    ReplyDelete
  16. Wahida,

    tq dear. k lah tak nak stress. Lagi happy kalau cite bab Bali..hee


    eh, wahida actually p waktu Oct till Jan tu agak mahal sikit. tapi still murah lah kan..

    ReplyDelete
  17. lya dh lama benor x smpai ikea..dh bertahun rsenyer.. suka g ikea..sebab suka tgk brg2 dekorasi y simple & moden

    ReplyDelete
  18. salam kak yan,
    first time jejalan kat cni.. hehe..errmm.. dri tdi berjalan2, ade a few blogger update pasal meatball ikea ni.. yummy..teringin la plak.. hehehe

    ReplyDelete
  19. sana sini org citer pasal sale IKEA. Ni yg buat x saba tgg Sabtu ni

    ReplyDelete
  20. mmg suka makan kat ikea tu
    lagi suka kopi nya..nyummm

    1k...mak ehh...boleh tahannnn!

    ReplyDelete
  21. semangat raya akk. yer.... dessert tu nampk sedap siap ada bendera ntah negara mana...

    hari tu p ikea teman member beli pisau... nak beli gak bawa balik kampung tapi takut tak lepas masuk flight

    ReplyDelete
  22. sungguh tau.....
    ayu teringin nak jejakkan kaki ke IKEA..

    lagilah yan tayang makanan yang menyelerakan..
    aduh!!

    ReplyDelete
  23. wah coping..bestnye...dapat gaji nnti pun nk coping lah...

    ReplyDelete
  24. sakannya Yan memborong.....berbaloi la kan sesekali berhabis mcm tu.

    ReplyDelete
  25. rindu dah lama tak tinggalkan comment kat rumah kak yan ni.

    ReplyDelete

cliks..cliks