cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, July 24, 2011

Abang Irfan Injured

I think almost a month ago kot this accident happened. Abang Irfan injured masa main bola sepak kat our garage. Macam tersodok pagar yang sudah karat. I didnt know how it happened. Tau - tau dah menangis datang kat i sambil cakap sakit.. I just buat tak tau je masa tu. Thot sikit je. Masa tu kan i macam white bear tengah hibernate.

Then Chef CiJu yang melayan dia. Tengok the cut quite big. Seram gak lah. We rushed to the clinic nearby. Terus doctor buat treatment. Abang Irfan ni jenis tough gak lah. Tak meronta - ronta pun. Dapat doc pun yang very soft.
Muak cuak kesakitan dan takut nak kena jahit.
Ni lah rupa kulit yang terkoyak tu. Seram kan..
A very good doc. TQVM.
Doc berhempas pulas gak lah mencantumkan balik kulit Abang Irfan dengan menggunakan 'glue stitch'. Laaa.. dah macam lekat pakai gam UHU pulak. I ingatkan nak kena jahit..
Cam ni lah rupanya selepas kena gam. Doc advised, tak leh kena air. Anginkan..Biar cepat kering. Dan harap - harap kulit akan tetap melekat. Jangan lasak sangat. Tapiiii...
Selepas di bandage.
Abang Irfan ni memang jenis lasak. Lepas siap semua, dia leh sembang sakan dengan i. Haru tul. Balik rumah langsung tak merengek sakit ke, bisa ke..Mainnnnn saje. Dan dia amik kesempatan tak nak pegi ke sekolah dengan alasan siapa nak tolong dia naik ke kelas, siapa nak dokong dia ke toilet..Emmm..cuti almost a week plus. Now, getting better. Tapi kulit tu tak berrcantum Entah berapa kali beralih. Main punya pasal. Tertendang lah.. Emm.. tunggu dan lihat je lah yeee.. Nasib baik anak lelaki. Kalau anak perempuan, kurang saham...

22 comments:

  1. hadoihh ka yan..ngeri la pulak tgk kulit tertanggal tu...iskkk

    ReplyDelete
  2. adoii...takutnya tengok luka dia..yg ni anak yg second ke?..org kata kalau yg second selalunya terlebih aktif...yg sulung selalunya a bit shy shy and slow slow...he he...:)

    ReplyDelete
  3. eee..ngerinye yan tengok lukenye tu...sampai terkoyak macam tu...

    ReplyDelete
  4. kak yan,,
    subhanallah.. ngerinya ayu lihat kulit yang terkoyak dari kaki irfan..

    sungguh ayu penakut lihat darah tau

    moga cepat pulih ya

    ReplyDelete
  5. "adoiii..part2 yg macam ni la saya tak boleh nak tgk..ngeri...kalau mcm ni kalu mmg saya pas dkt abah diorang la jawabnya..~kak yan,mmg zmn skrg ni kalau koyak2 macam tu tak perlu jahit ker..guna gam ajer,habis kulit tu tak lekat,camana pulak..."

    ReplyDelete
  6. Hi tu lah Sha. Anak bujang kecik akak tu. Lasak. Balik langsung tak nangis malam ke apa ke.. Steady je..

    ReplyDelete
  7. Ni yang keccik sekali.No3. sama je semua u. Yg kecik ni terlebih lasak.

    ReplyDelete
  8. Ye Ain. Kalau tak tetap iman, mau pitam kejap. Tapi dah nama lasak tu..

    ReplyDelete
  9. Ayu,

    itu lah anak jantan den..heeehilang kita rasa takut ..DUlu tangan patah dua..eeee

    ReplyDelete
  10. Pia, kalau akak bapak dia tau anak dah ok je dah..hee..

    kulit yang mati tu nanti rasanya tanggal kot..Tengok je lah nanti.

    ReplyDelete
  11. ngeri bun tgk !!! harap cpt baik...kecut perut tgk darah emmm sian dia

    ReplyDelete
  12. Ngilu rasa tengok..aduhai, nasib baik abang irfan tough.. good boy;)

    ReplyDelete
  13. aduhai...tgk je,trus tringt adik dill pun pnh trsiat kulit camni..tapi kena mesin rumput tu,siap jahit..anak bongsu n no 3 mmg trlebih lasak tpi sangat tough kak...(sbb adikku juga begitu...hehehe) semoga abg irfan lekas sembuh...:-)

    ReplyDelete
  14. Kalu mak/ayah saya, akan kata, “alaaa jauh pada perut, boleh makan lagi.””

    Maknanya, luka tu sikit saja.

    Anak jantan kalu ada parut tu kira macho la kan?

    Hebat la IRFAN. Semangat jati lelaki!

    Suka ayat terakir tu , “anak pompuan kurang saham” hehehehe

    Pandai la ko YAN...!

    ReplyDelete
  15. Tu lah bun. mmg mengerikan. memula isi putih nampak tu.. then abang dia bersih kan darah, baru pegi doc.

    dah ok sikit dah sekarang.

    ReplyDelete
  16. hee.. dah nama anak jantan beb. kena serrgah gak dgn akak bila dia cuba nak jerit sakit..heee.

    ReplyDelete
  17. Dil,

    ye ke anak no 3 cam tu..tp tak pe lah kan. kan anak jantan..dia memang macam2 hal.

    ReplyDelete
  18. AA,

    memang anak janata jati tu. patah tangan lain. parut marut pun lain..


    heee..ye lah, kalau anok tino kan habis sahamnya nanti..hee

    ReplyDelete
  19. arghh!!! tk berani tgk gambo.. serammm. sy scroll cepat2. huhu. lepas nie abg Irfan kena extra carefull kalo main bola.

    ReplyDelete
  20. Cyana...

    Almost 1K shopping depa punya kelengkapan nak main bola sepak abah dia belikan kat al ikhsan tu..Tapi masa main, tak pakai kasut. Kalau pakai, i m so sure tak terkoyak..


    bisalah depa ni.

    ReplyDelete
  21. adoi la....budak2 lelaki memang lasak semacam yer kak yan...anak azi, irfan jugak namanya kena timpa dengan kaca sliding door dpt 3 stiches pun tak nangis siap boleh main lagi..huhu

    ReplyDelete
  22. akak.... seram saya tgk.. mengeliat satu badan tgk luka tu... hadoi!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks