cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, April 10, 2011

Geylang Kopitiam

Malam sebelum admitted to the hospital, we went for late dinner. Hubby lambat balik dari office. Traffic bit worst sal hari hujan.. Then we decided to go to......
*
*
*
*
Suka i tengok the concept.. Macam kopitiam dulu - dulu lah.. I ni jenis bukan semua kopitiam i blasah masuk. Yelah... terlalu banyak malah memang hampir kesemua kopitiam belong to NON MUSLIM dan mungkin walau ada sijil HALAL, still ada kesangsiannya. So, bila Hubby kata this kopitiam belongs to Malay kitarang terus ke TTDI Jaya..
Sementara tunggu food, jom kita layan interior kopitiam ni.. Maybe the owner ni peminat No 1 P.Ramlee.
Meja ni sebelah meja kitarang.

Sambil - sambil tunggu i ternampak these bottles. Timbul gak tanda tanya. Terus ambik. Emm.. non alcoholic drink.. Kira air ni macam barbican drink lah..Tapi macam bottle beer. Hubby kata baik tak payah minum. Pasal rupa tu yg buat kita berfikir - fikir.. Takut timbul syubhah. Tapi yang jelas memang air buah - buahan lah.. Dont worry.. Cuma kami lagipun dah tempah air lain..
Ni air kami..

Layer Tea - RM3.80
Pernah minum Air Katira??? Di Shah Alam maybe jarang sekali jumpa. Tapi bagi i sefamily, bila tiba bulan ramadan dan balik kampung di Pontian, ni lah air yang pasti kami beli buat berbuka.. Suka sangat.. Cuma kalau di kampung, warnanya warna hijau...RM4.80.
Hubby ambik Limau Madu Asam Boi.. (Suka sangat kalau tulis madu - madu ni).RM2.50
I took Kacang Phool. Nak cuba.. Ok..not bad.. RM6.20
Mee Rebus.. Ok - ok saja...RM5.50
Ni dia Soup Ketuk.. Dulu masa kecik - kecik selalu makan benda ni..RM12.80.
Lontong Goreng.. Sedapp..RM5.30
Lempeng..tak ingat berapa.
Tiba time to go to DEMC. Abang Irfan siap tertidur - tidur...
Di mana lagi ek Geylang Kopitiam ni?
Lepas kenyang perut, baru lah i masuk bilik di DEMC. Sebelum tu sempat sembang kejap je dengan Azian... Ni i tunggu je Azian balik dari Bandung..

30 comments:

  1. layer tea tu feveret ai tau. ah sedap ah sedap!

    ReplyDelete
  2. air ketira tu bulan puasa banyaklah jumpa di tempat sya dkt gemas

    ReplyDelete
  3. baru je nak tanya... bila masa plak akak pegi singapore ni sampai geylang ?... rupanya geylang di TTDI... ok... ;p

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yan

    tak pernah minum lagi air ketira

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. mujuq faa tak ngandung tau! teringin akt kat.ira tuuu. mana nak cr kat utara ni

    ReplyDelete
  6. salam kak yan..
    makan2 juga, kesihatan kena jaga tau..hehe..
    hope dpt berita gembira dr kak yan..

    ReplyDelete
  7. dlm pada debar2 perut mesti kene soru..heheh..i pun sukelaa konsep mcm ni k.yan..

    p/s : i still in pain.. but the pain score reduce laa..cume i still takleh duduk/jalan/buat ape2 lame.. mcm go back to 1st early stages..yg buat i phobia, kalau i push lagik myself, nanti jadik teruk balik..

    ReplyDelete
  8. Assalam Sis..
    Kacang phool tue bukan kat Johor famous kan..Kat KL lum jumpa lagi la org jual kacang phool nie.

    ReplyDelete
  9. Hmmm...bermacam2 jenis makanan yg tak pernah dengar, jumpak apatah lagi....

    ReplyDelete
  10. bestnya makan2 kat sini .. tmpt yg menyimpan seribu kenangan lama tuu .. banyak koleksi lama2 yg disimpan ... makanan pun not bad yan :)

    ReplyDelete
  11. ooo yg ni mmg 100% malay ya. cantik deko dlm kopitiam ni, penuh ngan nostalgia

    sy harap akk dpt sembuh ngan cpt yer, klakar lak ngan jawapan irfan

    ReplyDelete
  12. tu dia..kak yan. he he..meriah dengan makanan2... banyak yang fida tak pernah makan tu kak. InsyaAllah nanti kalau ke shah alam boleh la berkunjung...

    ReplyDelete
  13. Nieza, layer tea tu boleh buat sendiri.

    ReplyDelete
  14. oooo ye ke sayangsayangibu?Ingatkan hanya ada di Johor.

    ReplyDelete
  15. Hee.. Maria ni lawak lah.. Geylang tu pun dah lama sangat akka tak p. Last yr p Spore pun tak sampai ke Geylang.

    ReplyDelete
  16. Boleh buat sendiri faa.. Cuma nak cari ibu nya lah..

    ReplyDelete
  17. Nurkass, yg terlebih mkn tu yg tak sakit. yg sakit suspend je tu.

    ReplyDelete
  18. Betul tu Maya.. Stress lawan makan lah. So boleh release.

    ReplyDelete
  19. Kat Johor pun akak tak penah makan kacang phool ni Cik Sue.

    ReplyDelete
  20. Fadzli, kalau gitu carik je Geylang Kopitiam.. Berehhh...

    ReplyDelete
  21. Mmg cantik dan sedap makan di sini, Ieda.

    ReplyDelete
  22. TQ Syariza..

    Abang Irfan tu mulut dia mmg ada je jawapannya..

    ReplyDelete
  23. tak pernah ke geylang kopitiam tuh... hmm sup tulang tu sedap tak?

    yatie, sawanila.com

    ReplyDelete
  24. geylang....?

    teringat kat home town ...

    lama tak turun singapore

    passport pun dah mati lama ...hihi

    ReplyDelete
  25. Yatie,

    ni pun first time p. Dekat dgn my house.
    Soup tu style singapore soup tulang. Ok lah pada yg minat.. spicy..

    ReplyDelete
  26. Ati asal Singapore ke? Family akak ramai kat sana. Dulu pun rajin ke sana. Now dah jarang sangat. Lastest pun p last year, raya...

    ReplyDelete
  27. mee rebus, biasa-biasa aje..apa maksud tu ek? kureng sedap la tu yea. zie tgh cari mee rebus yg best ni..kat mana ek?

    ReplyDelete
  28. Biasa2 aje tu sebab my sister buat lagi mengancam..heee...

    ReplyDelete

cliks..cliks