cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, July 4, 2012

Enjoying our Roast Chicken at Teapot Deli

Last Saturday after fetching Abang Luqman from tuition, i did some groceries kat Giant, SACC. Well dah lama tak shopping since balik dari  K a s h m i r . Depa main beli sikit - sikit merata tempat.. So, once dah jadi balik assistant dapur ni, i noticed banyak benda yang tak ada.. So, ajak lah my helpers  ke Giant.. Tukang angkut barang. 
 Tengok lah tu.. 2 trolleys penuh. Once dah settled Abang Irfan ajak ke  T e a p o t   D e l i .. He love Roast Chicken here..
Cuba teka berapa orang yang makan ni...Sila jawab ye..Kelima - lima ini adalah Roast Chicken - RM15.00 Memang favorite.   Z i a n a   Z a i n  pun i nampak pernah makan di sini. 
Ini pulak some of the drinks.. My Nescafe Tarik - RM2.50 and Ice Lemon Tea - RM4.00. Sebenarnya yang tukang makannya adalah i, 
Abang Luqman took 2 portions, and........................
this little one took 2 portions too.. Seeeeee... kuat atau tak kuatnya anak i makan.. So anyone who wants to give them a treat, be ready ye. pocket make sure penuh.. heee... memang high appetite. Sorang lagi tak ikut.. So, tapau Abang 'Imran Lasagna - RM17.00..
****************************************************
Volume 7, Book 64, Number 266 :
Narrated by Sad
The Prophet visited me at Mecca while I was ill. I said (to him), "I have property; May I bequeath all my property in Allah's Cause?" He said, "No." I said, "Half of it?" He said, "No." I said, "One third of it?" He said, "One-third (is alright), yet it is still too much, for you'd better leave your inheritors wealthy than leave them poor, begging of others. Whatever you spend will be considered a Sadaqa for you, even the mouthful of food you put in the mouth of your wife. Anyhow Allah may let you recover, so that some people may benefit by you and others be harmed by you."

26 comments:

  1. yg tengok pun dah menjilat bibir ni

    ReplyDelete
  2. mcm best jer yg abg luqman punya tu...

    ReplyDelete
  3. As'kum Kak.. Tq berkongsi info.. tak pernah cuba.. teringin ni.. esok jugak nak terjah! macehh...:))

    ReplyDelete
  4. Nampak 3 gelas air, logiknya 3 org makan.. ;) betul la tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg 3 org je yg makan. tapi portions tu yg tak tahan ..hee

      Delete
  5. selera aje budak bertiga ni.. ajwa berketuk baru makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ajak dia ke mari.. sure banyak makan..

      Delete
  6. nnti pi kl mau cari byk2 makanan sedap2... geraaammm je foto2 ni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. redah je lah.. mmg balik, weight scale melompat..heee

      Delete
  7. kalu mcm tu nk ajak anak akk mai kenduri je la..nk mkn berapa byk pon x pe ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lah ajak.. for sure depa suka esp Abang Luqman..

      Delete
  8. Sedapnya nampak semua foods tu. Portion ayam tu kecik sangat kot, tu yg bebudak tengah membesar memang tak cukup. Tambahan pulak kalau rasanya sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAk de nya kecik nya Ita...depa punya appetite memang tinggi.. kalau org nak belanja make sure penuh pocket.. hee

      Delete
  9. Suka setting and decoration Teapot Deli ni..English style, sgt comel..

    err..rasanya Yan belum cerita lagi mengenai baki duit supir dlm entry Jakarta/Bandung..atau saya yg overlook..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess..sesiap berminat english style sure jatuh hati kan..

      well tambang tu dia senyapkan aje..

      Delete
  10. syoknya hangout ngn famili..uhhuu..done follow akak..bantai dua2 blog sy follow..hhehe

    ReplyDelete
  11. lelaki xpe mkn byk..sbb kuat bekerka..hehe
    sedappnyerrr..terliur plak..;)

    ReplyDelete
  12. wahh abang luqman sekali peace tuu
    sedapp dan happy lah kan dpt makan sama2 ;)

    ReplyDelete

cliks..cliks