cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 10, 2012

Santai with Family at A Famosa

sambung lah kan...

Lepas santai - santai di luar villa and all the kids dah keluar pool, some of us took part nak prepare place untuk BBQ. Tapi saksikan dulu the rainbow tu.. Cantik sangat....Make a wish..make a wish... hee....saje je.. Wish nak travel and travel again.... Pada hal ni time travel lah ni.. Heyyyy......
captured by someone.. I just noticed this picture in my camera. Anyway, it's great. 
Still can be seen..
So, the people who  took a responsibility to start the fire... All provided here, just you have to bring the charcoal. 
Wakaf disediakan.. Memang bagus.. Boleh lepak. 
Yesss... almost ready..
Time to "kita bako je"....Macam - macam ada. Semua dibawak dari rumah. 
ada ikangg..
kat dapur all bachelor guys sibuk prepared ayam.
Ini dia Master Chef for "Ayam Bermadu".. katanya.. Eee...tak sesuaiiii...
ini yang sudah siap untuk di ngappp....
ikan pun sedap..
Mashed Potato by Chef KoYa.
time for our dinner. memang tak cukup ruang ata meja tu.. so lepak atas lantai..
seronok kann....
ini sebahagian.. lagi separuh, entah kat mane.. asyik main lagi..
kat dapur pun sibuk.. prepared drinks. 
si tecit ni pun sibukkk je..
eemmmm... my baby suka hati sebab this part memang favorite dia.. makan time.. 
Well jom tengok food apa yang kitarang ngap - ngap....
ada Rainbow Cake by CiLi..
Ada Rendang by NekCik plus...
Nasi Impit..
Ini pun dari dapur NekCik, tapi Chef CiNi yang buat..
Sambal Ijo NekCik, 
Serunding NekCik..
Ini pun dari NekCik... Amboiiii.. banyak nya dari NekCik.
Ini pun NekCik sponsored. Curry Puff special. 
Ini dari kampung. My Mommi yang bawak. 
and durian gak.. tapi yang dah dibekukan....anyway still sedapppp.....
and lastly sebelum melelapkan mata, ada dessert by Chef KoYa.. Konyaku. Sedapppp.... Hubby panggil Konyelyaku.. heeeee
and Cake Batik also dari Chef KoYa... 
Sebenarnya ada lagi yang i tak reveal kat sini like Tomyam Mandela, Cempedak muda.. hee.. Banyak sangat food yang terhidang.. Well Malaysian kan banyak mati kerana terlebih makan, bukan terkurang makan.. heee...Anyway, puas hati dapat makan.. I tak bawak apa - apa.. Just bawak diri.. heee... Malam tu,  lepas makan, we all lepak - lepak sambil tengok Saleha... Sedih gak wei.. Tapi i tertidur depan tv.. Tengok awal dan akhir saja.. tengah - tengah hilang....apa - apa pun kita tunggu cerita esok ok.... byeee...
************************************ 
Volume 7, Book 64, Number 263 :
Narrated by Abu Mas'ud Al-Ansari
The Prophet said, "When a Muslim spends something on his family intending to receive Allah's reward it is regarded as Sadaqa for him."

20 comments:

  1. Replies
    1. ate orang nya ramai anies oiii... ada 28 org sumenya.. mau tak banyak...then kaki makan lak tu.

      Delete
  2. Wah byknya makanan dan sedap2 nampaknya.

    ReplyDelete
  3. swonokkan klu dpt skali gathering mcm ni.. puas ati nmpk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun.. mmg puas hati.. seronok sakan.

      Delete
  4. Salam kenal Yan.meriah berkumpul ramai2.....apatah lagi ada bbq dan mcm2 makanan.hari tu tengok blog Nekcik ada kuih bakar berlauk...rupanya utk mkn ramai2 kat sini.....bestnya berkumpul mkn2 gini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal gak. Thanks singgah sini...

      Memang meriah kitarang bab makan2 ni.. oo NekCik mmg sentiasa meriah dapur dia.. hee..

      Delete
  5. seronoknyer berkumpul ramai2 camni...teringin plak mama nak buat family day cam gini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitarang bukan family day.. just suka2 kumpul je tu..

      Delete
  6. Amboih banyaknya gambo makanan, berpinau bijik mata... sempena sambutan ramadhan ke ni heheh.

    Td baru tgk pelangi tp tak snap gambo.
    Masa kecik2 dulu org2 tua kata... kalu tunjuk pelangi, jari kudung.. tp skang tak kudung pun hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tulah.sambut ramadan ye.. INSYALLAHHH.

      Delete
  7. adoiii rindu lak teringat A famosa ni..last year 1 family besar dok sini tuk gthering rmai2 :)

    best ramai2 makan2 kan )

    ReplyDelete
  8. Kak Yan... banglo situ mmg bestkan? sesuai utk famly gathering.. comel statement "Malaysian mati sbb terleby makan".. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best cyana..

      heee...ye lahhhh makan jeee...

      Delete
  9. Replies
    1. bukan akak sorang makan tau..ada 29 mulut semuannya.hee

      Delete

cliks..cliks