cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 5, 2012

Sharing a book, "Dont be Sad"

Ini lah anak - anak i..nampak tak kat sini? masa i sibuk mencuba size kasut kat Clarks, i noticed depa boleh selamber je duk main gasing atas lantai..sakan pulak tu. Nasib baik Clarks kat Plaza Massalam ni tak lah sesibuk mana.. So, tu yang depa leh layann..
 I noticed, now kat sekolah depa memasing ada gasing. Main sementara tunggu parents amik balik.
Okk then these kids, tanya kat i ..tak makan kee???laparrr... Emmm...i memang dah tau, for sure nak makan.. heee..So, depa happy kalau dapat layan food kat basement level..ke sana lah..
Masa nak makan, ABbng 'Imran tanya Ibu nak makan apa??I cakap, tak pe.. Ibu makan lepas maghrib nanti.. Terus dia ambik bag kasut ni, tutup muka dia.. Ibu jangan tengok lah 'Im makan. Maybe dia rasa tak selesa.. I kata ok jeee..
 Ini memang favorite Abang 'Imran..
 Meanwhile Abang Irfan suka Tokayaki..Emmm i tka sukaaa....
 Muka happy je kan dapat food.. Emmm...depa nii..

Then meanwhile i baca sikit buku yang baru je i beli.. "Don't Be Sad" (La Tahzan) ..Good book..Banyak yang boleh i kongsi kann.. Nanti senang - senang habs i baca, i N3 kan kat sini..
Author : 'Aaidh ibn Abdullah al - Qarni, Saudi, born in 1960 is Islamic scholar, author and activist. 


Just sekilas lalu. I suka ayat ni..

IF SOMEONE WERE TO HAND YOU A GLASS FULL OF SQUEEZED LEMONS, ADD TO IT A HANDFUL SUGAR. AND IF SOMEONE GIVES YOU A SNAKE AS A GIFT, KEEP ITS SKIN AND LEAVE THE REST..

24 comments:

  1. dapat makan terus lupa gasing....he3....
    anyway, selamat membaca kak... nanti share mana yg menarik utk semua.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah remy.. hilang terus....
      INSYALLAH akak akan cuba usahakan...

      Delete
  2. Salam. Kakak.. Kaki sudaa ok? Mood sudaa elok? :) TPJ lurveeeees Don't Be Sad, lurveeeeeees Dr. 'Aid Abdullah Al-Qarni. You're gonna get hooked from one book after another, trust me..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam TPJ.. alaaa merudum sikit je.. hee. Now ok kot..

      Tu lah i try nak membaca ni.. INSYALLAH.. memang minat dgn this author.

      Delete
  3. ehh tak aci..tokayaki kat jj ni 3 bijik je tau..tgk abg irfan punya ada 4 pulak...i memang suka nih :)
    i pun ada Dont be sad ni..suka sgt2.. :)
    nanti share kat sini ya yan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye kee?? hee..memang depa suka sangat.. I mmg tak suka..

      INSYALLAH wil share mana yg patut..

      Delete
  4. Err... Kak Yan... mana gambar kasut yang dibeli tu?? Nak gak nenguk.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..sebenarnya dah letak deposit kat situ dr bulan Jan. tapi tak beli2. beli kat lain. tu yg main amik je kat situ tu..tak kenan sangat...tu yg malas nak tunjuk.. hee

      Delete
  5. kakyan mykids kalau g shopping complex suka main sorok2 kat fitting room atau baju2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je lah tu.. tekak kita pun macam apa besarnyakan.. hee..

      Delete
  6. sama gak cam anak2 saya,gasing la, kereta kecik le, mesti bwk kalo pegi mana2

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. tapi bagus gak.. senang nak kawal.. kalau tak mau depa berlari satu mall.

      Delete
  7. Feveret acu Tokayaki tu kak
    kalau kat Jusco dia panggil Takotao

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeeee..akak tak berapa suka lahh.. hanyir je akak rasa.. hee..awak boleh kawan dgn anak2 akak lahh..

      Delete
  8. hahaha..sebijik k.yan..sebijik anak2 i tu aaa..gasing, gasing, gasing..nanti i up jugak gambar main gasing ni..mmg trend laa ni ye main gasing ni..heheh..zaman kite dulu, main ceper, main getah, gasing yang guna paku tu aaa..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss..memang lah.. musim benda ni lah kot.. bisingnya kalau kat rumah.. hee. tp tu lah fitrah depa kann.. ikut kan je lahh..


      teringat main seremban..best kann.. zero point.. hee

      Delete
  9. Salam Ziyan..saya dah lama katam buku tu...sebab tu saya sentiasa ceria!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nekcik.. oo ye keeee...ok lahh.. i alun - alun.. dulu baca yg malay version.. ni saja baca english version..

      Delete
  10. syoknya tgk depa main... slamber ja... silap2 terpaku kasut kat situ naya jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selamber macam kedai oyang dia..heee.kalau terpaku mau akak menjerit sakan..

      Delete
  11. anak2 lelaki begitulah... selamber nyer leh men kat mana2pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan. tak pe.biar depa berani..heee..cuma kita kena kawal lah..

      Delete

cliks..cliks