cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, July 9, 2012

Sukanya makan di Pak Long Kopitiam..

Last week, on Tuesday, Chef CiJu gantung periuk.. Penat katanya. Lagipun we went somewhere. So, after fetching the kids kami terus ke Plaza Masalam. Well, makan time lahkan...My kids suka ke sini coz of food choices lah..So, depa requested nak makan Pak Long Kopitiam. I layan je lahh..
Pilihh...pilihhh..
 All the drinks yang jadi pilihan depa.. Macam - macam ada..
 Pilihan Abang Irfan, Nasi Goreng 
 This is Pak Long Noodle Special 
 Ini ordered by Abang Irfan, Dim Sum 
 Chicken Chop for Chef CiJu 
 Kuew Tiau i makan tapi tak habis. Pedas.
 Baked Rice for Abang 'Imran and Abang Luqman 
 Tengok tu, asyik betul makan.. Lagipun depa lapar tu lepas balik sekolah..
Abang Irfan paling banyak ordered. Nasi yang sedang dimakan, dim sum, and plus Pak Long Noodle Special.. And nampak tak, he used his hands while eating. Sama macam Abang Luqman, suka guna tangan.. Tak kira lah makan di mana. In fact kalau kami makan kat hotel, depa prefer guna tangan.. Garfu Nabi Adam.. Sooo.. memang tak leh masuk fine dining lah nampaknya.. Heee....After this kami terus balik. Kenyanggg..
**************************************************************

Volume 7, Book 65, Number 366 :
Narrated by Ibn 'Abbas
The Prophet said, 'When you eat, do not wipe your hands till you have licked it, or had it licked by somebody else."

38 comments:

  1. Dim Sum...sedap tuu,
    lama tak makan dim sum ni...tetiba jadi teringin la pulak...harus pergi kat situ...sedap yerr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..terliuq ye... pergi serbu cepattt./...

      Delete
  2. a'haaa lg "feel" makan ngan tangan tu kak!

    ReplyDelete
  3. sama jugak cam hero kecik saya, tak puas makan dgn sudu+garfu, tak kenyang. camtu le pulakkk

    ReplyDelete
  4. Hurrmmm... Kueteow itieww bak sini ai abeskan... Suka pedas...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo TPJ suka pedas ye.. akak suka gak tapi tak terlalu pedas lahh..

      Delete
    2. Yg tuh pedas bebenor ke akak? Kedaimu di mana, ya? Shah Alam seksyen brp? Tepon td kakak x angkat..

      Delete
  5. makan pakai tangan lebih nikmat..ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kann.. lebih islamic lah gitu.. hee

      Delete
  6. betul kata daddyZZ. heheh!

    tapi kalau kene pakai sudu garpu jugak, kite pakai la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena ikut tempat lah kan.. tapi my boys dont care.hee

      Delete
  7. sedapnya makanan kat sini :)

    kat ipoh kurang kopitiam halal

    just ade white coffe jek

    yg lain tu kurang pasti hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau tak pasti, baik jangan masuk dan makan kan...tak pe.. banyak lagi kedai melayu..

      Delete
  8. sumer food nampak sedap.. nak2 dim sum tuh.. :)

    ReplyDelete
  9. seronoknyer tgk menu mkn2 akak sefamily...semua nmpak sedap...terliur je ke sini....
    bgs betul lah abg irfan tu... ke mana2 je mkn ngn tgn...msti pembersih n jenis yg cool gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg irfan n abg luqman mmg gemar pakai jari. hee

      Delete
  10. Jun rasa makan dengan tangan tu lagi kenyang la kak...menikmati...

    ReplyDelete
  11. baguslah anak2 yan, 2x5 dengan 2 Abdul saya. lagi2 kita tinggal di malaysia, so tak harus malu guna jari..biarpun di tempat makan yang "berbunyi omputih"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..depa dua ni mmg betul2 kemelayuan.. segal ulam pun depa rembat..

      Delete
  12. sebenar nye pakai tangan jauh lebih mudah kan...nak pakai sudu garpu tuh silap2 ayam boleh terpelanting pulak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul yg kecik tu sebab tu lah dia suka pakai tangan. esp bila nak makan ayam.

      Delete
  13. Yummynya semua tu, seronok tgk irfan mkn smp hanis pun terliur dgn nasi goreng tu.

    ReplyDelete
  14. Amboi pedas sgt ek?
    Kalu saya... kopim tak makan.. tak tahan pedas waaaaa!

    ReplyDelete
  15. paklong kopitiam ye.... nak pi cari ler lepas nie.... nampak menarik sangat.... siap ada dim sum lagi........
    bertuah dapat family yg enjoy food !!!!!

    ReplyDelete
  16. salam.best pulak tgk bdk2 tu makan:)..ttba perut nie jd lapar l aplak..ha haa

    ReplyDelete

cliks..cliks