cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, February 13, 2012

terjumpa Ziana Zain

Ceritanya masa Chinese New Year punya time. Lama dah kan.. Tertinggal - tinggal. Masa ni kitarang pergi ke SACC. Bawak 'Anak - anak Sidek' makan. Sebenarnya i and Chef CiJu baru lepas bershopping ke Mid Valley. Kunun - kunun nak cari winter coat. Puas satu Mid Valley tu, tapi satu apa pun tak dapat..
 Yang dapat cuma mufler and gloves. Ambik je lahh..
Akhirnya i told  Chef CiJu, better  pergi je ke  SACC. Kan ada Going Places Boutique. Emmmm..at last kat sini je ada. Punya lah buang masa. and then the gloves pun banyak kat sini.. Macam - macam color. Murah - murah gak lah. Makanya i sambar 1 winter coat and gloves.
 Disebabkan my kids kelaparan, kitarang terus makan.. I took scone kat sini.
 Anak - anak ada yang ambik Roast Chicken. Kami makan tempat biasa lah...
 Licin.. Masa kami tengah order - order tu, nampak segerombolan family ni masuk dan duduk sebelah meja kitarang.. Ziana Zain and her family plus anka - anak buah nya. Penuh satu meja. I tak tegur dia pun at first. Macam malu - malu gitu. Tapi my kids dah bersapa dengan anak - anak Ziana.  Depa satu sekolah last year di As Syakirin. Abang 'Imran satu kelas dengan anak Ziana yang first tu..

Bila kami nak balik tu, Chef CiJu mintak nak bergamabr dengan Ziana. And she was so friendly. Sambil senyum dan cakap' "Boleh".
 Ini anak dia yang kecik sekali. Kembar perempuan tu kan..
 Ini yang kembar lelaki tu..
Lepas makan kitarang pergi ke basement. Nak survey Ipad or Tab. At last dapat Samsung Galaxy Tab. Lepas tu kitarang balik.. I dah penat sangat. Satu hari suntuk ada kat shopping mall.
****************************************************

Volume 1, Book 2, Number 9 :
Narrated by 'Abdullah bin 'Amr
The Prophet said, "A Muslim is the one who avoids harming Muslims with his tongue and hands. And a Muhajir (emigrant) is the one who gives up (abandons) all what Allah has forbidden."
Hadith Sahih Al Bukhari 


44 comments:

  1. Dah besar rupanya kembar Ziana tu ya? Ziana pun nampak muda (tentulah dia lebih muda dari kakcik). :)

    ReplyDelete
  2. kurusnya dia n lawa sgt ;)

    anak2 dia jap jek dah besar ek...

    ReplyDelete
  3. lawanya ziana zain,walupun x make up,natural beauty

    ReplyDelete
  4. menten lawa la ZZ... x mintak autograf skali ke kak?

    ReplyDelete
  5. Pernah jugak jumpa dia tuu.. Mmg peramahkan tk sombong..

    ReplyDelete
  6. bestnya terjumpa ziana zain.kurus je.anak kembar dia dah besar

    ReplyDelete
  7. Bestnya anak kembar ziana dah besar... rasa macam baru je.

    Yan dah beli gloves semua tu nak kemana?

    ReplyDelete
  8. bestnye kak dah dpt samsung galaxy tab. sy pun teringin sesgt

    ReplyDelete
  9. jelesnye..sy sgt minat ziana zain...hehe

    ReplyDelete
  10. yg twins lelaki tue mcm muka somi ZZ gituew
    sapa kata ZZ sombong x suka beragmbar ngan peminat kan

    ReplyDelete
  11. Cantiknya Ziana Zain... Natural Beauty gitu ;).

    ReplyDelete
  12. lain pulak rasa muka ZZ? ada botox ke? :P

    ReplyDelete
  13. seronok kalu tgk blog akak... banyak cite psl mkn2 ngn jln2... kadang2 bnyak info yg boleh dpt tau...

    tgk zz tuh simple je... tak make up tebal2 pun... suke

    ReplyDelete
  14. lama tak singgah sini...nak gi bercuti ke tu..

    ReplyDelete
  15. wah! dh start beli winter coat ni.....nak gi holiday lg ke? Cntk ziana zain tanpa mekap!

    ReplyDelete
  16. cntik je ZZ walau tak bersolek kan.yg penting selim gitu.jap je anak2 dia dah besar...

    ReplyDelete
  17. Kakcik,

    umur dia sama macam saya. Tp saya ni nampak tua sgt bila duk sebelah dia..hee

    ReplyDelete
  18. Huda,

    org tak buat kerja lasak..bersolek dan duduk nyanyi je..sebab tu lah cantik je..

    ReplyDelete
  19. sisdee,

    zianan ni jenis keccik je.. bawak ketiak i je..

    anak2 dia rasa2nya dah masuk 2 atau 3 tahun lah..

    ReplyDelete
  20. atty,

    mmg tak berrmekap tebal pun. natural je gitu..

    ReplyDelete
  21. Yan, siap cari winter coat tu nak gi jalan mana lak.. naik guling-guling atas snow ek... apa-apa nanti share lah... :)

    ReplyDelete
  22. Cantik muka ziana tu, body pon maintain slim jer.

    Aha...cari winter coat tu, plan nak ke mana Yan ?

    ReplyDelete
  23. Khairin,

    kalau akak muda2 dulu, maybe mintak kot. now idak lah wei..

    ReplyDelete
  24. ain,

    memang mudah nak jumpa artis ni. sebab ramai tinggal kan s alam..

    ReplyDelete
  25. Mama Iddin,

    akak selalu jumpa last year.. masa hantar anak2 ke sekolah..depa satu sekolah.

    ReplyDelete
  26. Kakzakie,

    maybe anak dia dlm umur 2/3 tahun lahh..


    kak...tungguuuuu..hee

    ReplyDelete
  27. mamasyaza,

    keinginan sikecik tu. tu yg beli gak..

    ReplyDelete
  28. Ooo ye ke Anneraini..

    akak tak berapa lah..suka2 gitu je..

    ReplyDelete
  29. Ayuuu..

    dia kata ramai yg mintak gambar dgn dia..

    ReplyDelete
  30. Orang kecik org kata senang jaga badan kan Aini..

    ReplyDelete
  31. Daddy Ziyyad,

    i noticed thatt too..tapi tak berani nak sebut..

    ReplyDelete
  32. Dana,

    tq ye..sama2 share infos kan bagus kan..

    ReplyDelete
  33. Rozita,

    body dia mmg maintain..

    ke mana??? tungguuu..hee..

    ReplyDelete
  34. cantik ziana nie .. muncung sungguh muka dia .. x gaya dia lahh

    anak2 dia punn dah besar kan akak ;)

    ReplyDelete
  35. kak yan... bestnya hari2 shopping+makan.. bonus posing.. hehe. adik ipar sy pun dah pindah ke sek integrasi, so tkde la harapan nak jumpa ZZ kan? hiks.

    ReplyDelete
  36. best nye yan, baru blk jalan2 nak pergi jalan2 semula.. yg pasti tempat sejuk kan kan kan..

    cantik sungguh ziana tu..

    ReplyDelete
  37. waahhh...beruntungnye akk dpt jumpe ziana zain...bestnye =)

    ReplyDelete

cliks..cliks