cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, February 25, 2012

Bali again - departure and dinner at Plengkung Resto

Hadoiiii....penat nya...hee.. Kan baru sampai dari Bali last nite. Bangun pagi ni badan macam nak demam.. Sakit sana sini. Maklum lah kan trip kali ni agak padat gak itinerary nya. Sama karyawan gitu..heeeTiba semalam pun Hubby tak terus picked up. Stucked in jamm.. So. menunggu lah lebih kurang sejam lagi di LCCT. 

Our trip ni ada 9 orang semuanya. At first kurang lebih 13 orang. Unfortunately, saat - saat akhir tu ada lah yang cancel. Ada hal lah kan. My staffs pun dua orang yang tak leh ikut.. Tak pe, next trip, INSYALLAH they will follow us.
Flight kami petang.. Rasa sayang sangat. Jarang sangat kitarang ke Bali petang. Paling tidak pun tengahari. Our flight at 18.30PM. Then delay duk kat dalam kapal tu another 30 minutes. Haru betulll...
Mem Aji Lina and Cik  Meera turut sama. First time joined kitarang.
Memula tengok kapal ni semua macam pelik.. Eh... lainnya kapal ni.. Nampak tak tu.. NAZA...
Maghrib dah... Sayu je rasa hati masa ni.. Sementelah jiwa masa ni masih kacau.. Entah lah..
Dari atas, dah terpandang suasana malam di Bali.. 
Activity gambo tetap ada..Ajak lak si bule ni.. Bule dari Italy..
Di area airport. Now airport nya dah agak besar.. Renovation besar - besaran.. Katanya another 2 years lagi kot siap. Jauh nak kena jalan.. It's about 20 minutes gak lah..
Ingat dan plan memula nak makan di  D a p u r   A l a m.  Tapi dah tutup. Langsung Harri suggested this resto. Lagipun on the way to Ubud. 
Ada life band lagi kau..heee..siap requested Dealova lagi.. Sedap nya telinga. 
Udang Masak Butter. Lain kan.. Tapi sedappp...
Yang ni lak Udang Masak Kecap.. 
Nasi Goreng Ikan Asin.
Gurame Goreng Pedas.
Sayur Kangkung. 
Tauhu Lembut Goreng.. Sedappp sangat. .so soft.
Tekak i masih tak sedap makan.. Sikit jee...

The best ever.. Air Mocca dia.Best sangat..
After we had our late dinner, kami terus menuju ke Ubud. It's about 45 minutes to go..Huuuhhh..penat sangat. Suasana pun sunyi sangat..Tiba je hotel, semuanya terus melelap..tunggu cerita esok yeee...
***************************************************************
Volume 2, Book 20, Number 186 :
Narrated by Ibn Abbas
The Prophet once stayed for nineteen days and prayed shortened prayers. So when we travel led (and stayed) for nineteen days, we used to shorten the prayer but if we travelled (and stayed) for a longer period we used to offer the full prayer.

15 comments:

  1. I tak pernah pegi Bali. Tak pernah naik AA. Dulu pi Jakarta I ikut KLM. I tertarikk tengok kapalterbang Naza tuh. Hebat kan?

    Have a god rest, YAN.

    ReplyDelete
  2. Best AA.. i dah ke sana ni dah 7 kali. see how bestnya bali..heee.
    Insyallah one fine day.


    Thanks.. tak tau kenapa hati ni rasa pelik je...

    ReplyDelete
  3. bestnya kak
    ke bali layiii
    nak2 gi ramai2 nie ..;)

    ReplyDelete
  4. Kak Yan,

    bestnya.. teringin jugak nak ke sana. tapi kenapa kali nie trip akak mcm unhappy sket.. asyik pelik2 jek. hmm

    ReplyDelete
  5. Ieda,

    mmg seronok kalau gi dgn frens.. ggila jadinya..heee..

    ReplyDelete
  6. Sedap kan kak kasih. tp yg tak besttnya tu ada air 'BINTANG' kan kak..haruuu..kata kedai muslim kan..

    ReplyDelete
  7. Entahlah Cyana, akak sebenarnya ada masalah dalaman sikit..heee..sebelum pegi tu seminggu langsung tak makan nasi. tidur pun tak berapa bagus..hati macam tak tenang je..hope ok lah nanti...

    ReplyDelete
  8. MP,
    i dah pegi sana 7 kali. see..pasti best lah kan..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, was your silent reader before. Selalu dtg tapi x masuk..

    Baru jmpa blog akak lepas pergi Bali, sgt rugi rasanya, byk tips di sini..esp tmpat makan yg sedap2

    Thanks for sharing..Bali memang best..

    ReplyDelete
  10. Nohas,

    thanks sudi singgah.. Sharing is caring kan..ye lah Bali ni ramai yang cakap susah makan. walhal senang amat.

    ReplyDelete
  11. bestnya akak jenjalan Bali..


    nyepi day..kena tgk tarikh ni kalau nk pegi mac..ntah tahun bila punya mac sy nak pegi ekk huhu

    ReplyDelete
  12. best nya kak yan.. dgn geng pompuan je pulak tu.. heee igt menuju ke kashmir..

    ReplyDelete

cliks..cliks