cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, February 7, 2012

Unexpected trip to Phuket - dinner at Kusuma Seafood

Malam pertama kat sini we stil using the guide. This was just because dia merelakan diri menunggu dan kami lak merelakan diri dihisap darah oleh apek tua ni.. Tak pe lah.. Dah rezeki dia. Actually Hubby bimbangkan me saja. Walhal i ok je..Well, berterima kasih gak pada this old man. He showed us one moslem resto, KUSUMA SEAFOOD. Kitarang pun mencuba lah.. 
 Sebenarnya sebelum dinner tu kitarang buat foot massage kejap dan terus buat fitting for Hubby. When everything's ok, terus dinner.
 Ini lah owner this resto.. Orang Jerteh. Actually buat proper resto lah. Just bukak meja depan kedai je..
 Sedap ulam - ulaman ni.
 I took Mango Juice. So damn fresh..
 Ntah air apa ntah.. warna hijau ni.
 We ordered this Prawn Fried Rice.. Sedapppp..
 I tak tau nama jenis tomyam ni. Jenis yang clear je..
 Sotong Goreng. Sedap gak.. Tapi i tak berapa suka sotong. Makan sikit je..
But i love this so much.. Crunchy, manis isi nya.. I boleh makan banyak sangat udang ni.. Sedappp..
 Lupa nak snap masa memula tu.. Ni dah separuh lesap..
 Ini dipanggil Ikan Kapas Goreng..
  Hee.. tengok lah tuu....
 I took this dessert by suggestion.. Manissss.. tapi i suka. Anyway i tak habis sebab i was so full.
 Last but not least, another Lychee Drink.
 Kat sini lah tempatnya, I tak ingat apa nama jalan ni..Tapi... u all leh contact phone kat bawah ni..

Boleh lah tanya kat mana tempatnya ni.. Call dulu. Food memang seddap.. We spent about RM120 malam tu..Ok lahh.. yang penting sedap..
********************************************************
Volume 9, Book 92, Number 384 :
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "All my followers will enter Paradise except those who refuse." They said, "O Allah's Apostle! Who will refuse?" He said, "Whoever obeys me will enter Paradise, and whoever disobeys me is the one who refuses (to enter it)."
Hadith Sahih Al Bukhari. 

16 comments:

  1. rm120 makan banyak tu, memang berbaloi la kak yan :))

    ReplyDelete
  2. Mahal tak pe asalkan sedap dan semua org puas makan.

    ReplyDelete
  3. memang banyak food dia hanie. Sedap pun memang sedap.. I loikeee...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah Rozita. Cukup puas hati kali ni pegi..

    ReplyDelete
  5. sedap tengok abg irfan makan.
    nampak sedap semua...jala mas pun ada :)

    ReplyDelete
  6. Abang Irfan tu kak, semuanya sedap... Apa saja dia rembat. No problem at all..

    ReplyDelete
  7. Betul tu takpe mahal sikit janji best.... Pengsan tgk semua makanan tu... Terliur!

    ReplyDelete
  8. janji sedap .. kekdang murah tapi nak telan pun tak boleh susah jugakkan?

    ReplyDelete
  9. Aikk..Hanis.. jaga2 ye.. awak tu mengandung..heee.. awak je terliur ye..hee

    ReplyDelete
  10. Baby,

    betul tu.. worth the money lah kan,...

    ReplyDelete
  11. salam kenal jugak.. pernah juga terbaca kisah yan thru kak kasih.. hope we can be friends :D

    ReplyDelete
  12. wah sonok asek jalan2 je, we all asek la terperap kat umah :p, bila la nak merasa ke sana sini mcm u :)

    ReplyDelete
  13. bestnye k.yan.. dulu honeymoon kite kat situ.. ni dah ade anak dua, kalau ade rezeki, nak g lagi.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. Yanti,

    alhamdullilah and insyallahh we can be a good fren.. Seronok ramai kawan.

    ReplyDelete
  15. ameeza,

    jangan sedih. I believe one fine day u will go anywhere u like. INSYALLAH....

    ReplyDelete
  16. arnie,


    AA ada je ke sana. cari ticket murah, sure sampai..

    ReplyDelete

cliks..cliks