cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, February 5, 2012

Unexpected trip to Phuket - Day 1 arrival.

This is really unexpected trip. Suddenly Hubby cakap nak buat shirts and pants. So, regular tailor ada kat Phuket. I pun terus beli flight tickets. At first ingat nak pegi berdua je. Since, Abang 'Imran nak ikut ke Kelantan (ikut Chef CiJu), i bawak je lah mamat kecik ni.. Penghibur at least..
Tak sangka sampai lagi sekali ke sini. Padahal dah bertekad tak nak mai sini lagi gara - gara this first trip. Tengok kat sini ye kalau rajin..Day 1, Day 2, Day 3, Day 4 and  Tips in Phuket.
 Seronok lah mamat ni sebab nya dia memang sering berpeluang diangkut ke mana saja..
 The flight was very early. 6.55AM departed from LCCT. So, we took breakfast dulu at Chocolate Cafe.
 Took this.
This was Irfan first trip to Phuket.
 dalam flight i just took this.
Hubby took Nasi Lemak. Abang Irfan tak pun..
Very early..
 
This boy dah ready to goooo..
Waiting for the driver to pick us up. Charges just RM80.
 Coz of too early, tailor pun tak bukak lagi... We took breakfast kat Marina Kitchen. Same place like our trip before.. Memang tempat any tourist guide bawak tourist lahh.. Kat sini depa dapat tips or discaount lahh. I tak berrapa suka.. Tapi..emmm malas nak cakap banyak.. Layan jeee..I took Teh Tarik yang terlampau kaw..
and this martaba.. Chicken Martaba...Ok lahh. sedap gak...Selang tak lama, ramai lagi guests yang tiba...First timer lah tuu.. Rata - rata i denar dok belasah cakap Bahasa Melayu,..Hee.. Anyway.. i tak boleh cerita panjang ni.. Kejap lagi dah nak balik... Flight kami malam nanti at 9.15 (Thai time) kita dalam 10.15PM.I nak packing ni.. See yaaaa..

12 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    tak pernah sampai lagi

    saya melancung ikut n3 yan la...he he

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  2. Wasalam Bro Rozali..

    i dah kali ke 2. Sebenarnya tak berminat sangat nak ke sini.. Hubby punya pasai lah ni sampai lagi ke sini..

    ReplyDelete
  3. kalau thailand saya cuma pernah sampai di hatyai jerr...hehe.

    ReplyDelete
  4. Assalam K.yan..

    Selamat berjalan2 walaupon ade hal. Hope this time phuket boleh buat k.yan tersenyum. Syiok jgk k.yan.. Hehehheeha klu x, xkan 3x FM went to phuket. Tp mmg xde ape sgt. Jln2 je.

    Salam Maulidur Rasul.

    ReplyDelete
  5. boleh lah cuba nanti.. ok lahh. the island. but not my favorite place.

    ReplyDelete
  6. sure seronok abg irfan dpt gi thailand :)

    ReplyDelete
  7. wahh best tu, tempat yg sy teringin nak pegi sgt

    ReplyDelete
  8. ASSALAMUALAIKUM WBT...

    Wah..untung la mamat 2 dapat ikut g jalan2...hehe...

    Pergi phuket kali kedua pun okla 2...boleh cuci2 mata kali kedua...hehhe...^_^

    *saya tak pernah naik flight lagi la kak..hihi..(-_-)

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat 'unexpected' trip ni. Bilalah turn Aini lak.

    Aini baru sampai takat Bangkok jer pun. Huhuhu..

    Ni dah lama sangat tak bercuti, tapi sebab sibuk giler dengan kerja jer.. so, tak dan nak ke mana-mana. *sob* *sob*

    ReplyDelete
  10. bestnyee kak ..
    ada murtabak ?? mcm di mesia je ..

    ReplyDelete
  11. haaa unexpected tu yg most probably will be the best ever.. org dah ajak jalan kan.. ikut jer.. he he..

    ReplyDelete

cliks..cliks