cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, February 8, 2012

Unexpected trip to Phuket - Lunch at Uzbekistan and foot Massage at Vimaan

Kami keletihan since semalam. So, ambik peluang malas nak keluar awal - awal pagi. Lagipun Phuket mati waktu pagi. Nite life memang happening. Moreover tak ada breakfast at the hotel. Kami keluar around 12.00 noon Malaysian time. Terus ke beach. I nak tengok beach. Masa first time sampai dulu tempat ini tak terjejak..My condition was bad that time. Kaki swollen. Knee joint macam nak meletup. Decided just stayed at the hotel once checked in. Makanya this time i berazam nak ke Pantai Patong. ALHAMDULLILAH i get my feet back.. MASYALLAHHH...I boleh berjalan dari ACCA Patong Boutique Hotel at San Sabai Road, then cross the Bangla Road till reached Patong Beach without any sign of swollen feet.. Dont u think that was great...The distance i think about 2km from the hotel. Besar syukur nikmat ALLAH. 
The view..Kena banyak beristiqfar kalau ke sini.. Kesian Abnag Irfan..Terlihat benda - benda yang tak sepatutnya dilihat secara langsung...Mat salleh ni memang species yang kurang berrmoral pada i lahh..(I maksudkan Mat Salleh bukan islam lah). Bersidai dah macam ikan basah yang nak dikeringkan. Ternoda mata anak i yang masih putih bersih tu...
Cari tempat redup dan menenagkan mata. But at the back macam tu gak..(Minah salleh topless u...Gila tak gila...) We were there  tak lama.. Mana tau bala ALLAH sampai, ada kang kena sapu tsunami.. Who knows.. Terbabit sama lakk.. ASTARFIRULLAH...
It was a bit late.. Perut dah berkeroncong. Abang Irfan berhajat nak makan kat  D u b a i   R e s t a u r a n t  again.. So, mencari - cari lah i. Sampai kat satu simpang, kami nampak one HALAL restaurant. Terus jengah....
 Oooo..macam arabic food. Ok lahh..
 Tiba je kat sini, i nampak one beautifful lady sedang menguli something. Interesting. I tanya apa tu. But then they couldnt speak English.
 Macam dough lahh..Then after some hard explanation, we decided to take apa yang the lady sedang buat.. Mencoba you.. Kalau tak, tak tau lah kita.
 Rupa - rupanya resto ni resto Uzbekistan.. Kita makan food Russian pulak..heeee..I tak kesah.. janji halal..
 Sepatah habuk kitarang tak faham.. Semua dalam Russian.. Layan je lahhhh..
 We took this.. Nasi dia bit manis lahh. Nak macam nasi bryani sikit2..
 
Soup yang kat atas tu, isinya yang kat bawah ni... Dough yang diuli oleh that lady.. Sedappp... Yang putih - putih tu mayonis.. Sedap..
 We ordered 2 types of tea. Black Tea and Green Tea.
 Hubby took this Kebab.. Seddappp..hee. Semuanya sedap lahhh..
Masa kami tengah makan tu ada another tourist mai. Tanya kami makan apa. I siap bagi dia rasa apa yang kami makan... She was from Kolkatta, India. Depan  resto yang kami makan tu, Indian resto. Dia kata dia tak suka Indian food..heeee...So, tu pasai dia mai kedai Uzbekistan ni. Hubby dia makan kat sana... Lawak kan...Masa dia nak bayar, duit dia kurang dalam 90 baht. So, we offered to pay for her. At first she refused. But then, she's ok..Kami pun bergambar lah..heee.. 
 Zuali from Kolkatta. Suka gelak.. Tapi muka tak macam Indian lady.. Banyak kami shared walau hanya seketika..
 Sebelum keluar kami sempat bergambar dengan depa ni..The lady's name, Jamilah. Hubby dia i lupa lak...Baru 6 bulan kat sini..
 Lepas tu kami terus buat foot massage. heeee.Sebelah je..
 Mamat kecik ni pun nak sama buat.. Layan je lahhh..Tapi bukan separuh harga tauuu...
 Interior..
 Cantikkk n neat.. Proper too..Tak macam malam semalam.. Terpeluah sana sini.. Rimas mata i...
 Dibasuh dulu..
 Waiting...
 Suka Abang Irfan kena urut..
 Selepas foot massage, kami terus menyusur sepanjang jalan Patong Beach.. Hotel cantik - cantik kat sini.
 Beli fresh fruit.. Manisss..
 Rasa longgar kaki dah.. Singgah kat bakery then layan donut keras ni..
And the bread stick..
I terus balik ke bilik.. Nak rehat kejap.. Hubby bawak my little tomato ke swimming pool. Layan lah karenah dia.. I m sure Hubby akan tidur sambil tengok Abang Irfan mandi. How come sambil tidur sambil perhati kan anak kan.. Memang i tak perrcaya.. Luckily ada guard..Emmmmm...I berehat sebab lepas ni i nak explore sendiri.. heeee.. Nak buat massage lagi.. See..yaa..
************************************************************
Volume 8, Book 73, Number 34 :
Narrated by Sahl bin Sa'd
The Prophet said, "I and the person who looks after an orphan and provides for him, will be in Paradise like this," putting his index and middle fingers together.
Hadith Sahih Al Bukhari 


32 comments:

  1. wah cam syok sgt2...tu le klu ke sana mmg tpksa jaga matalah huhuhu...

    makanan pun macam best jek :)

    ReplyDelete
  2. bestnya kak yan pegi jalan2 unexpected trip tu..saya bile la nak ada unexpected trip nih..the foods looks yummy!

    ReplyDelete
  3. Irfan sorang je ke yg ikut Yan? Syok betul dia... org massage dia pun ikut juga...

    Yan nie jenis peramah sampai the Indian lady itu pun boleh gambar sama...

    ReplyDelete
  4. sakan nye... tumpang happy... jamu mata... ;p

    ReplyDelete
  5. kak, kalu dpt urut 1 bdn tu..perrghhh mesti syiok giler kn?

    ReplyDelete
  6. Kalau cerita bab spa2 buat Aina tergoda betul. Nanti boleh le update priza dia skali ye...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yan

    seronokkkk nyerrrr

    saya kalau tak ada pemandu pelancung, tak boleh nak bergerak la..

    ReplyDelete
  8. unexpected trip... wah... beruntungnya kak...... :)

    ReplyDelete
  9. Tuuu kalau dapat urut satu badan sure best punya...
    I tak pernah sampai lagi ke Phuket, nampak macam best jugak kalau pi bercuti kat situ.

    ReplyDelete
  10. bestnya.. ntah bile boleh jejak kaki ke sana.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. bestnya kalau jalan macam ni kan kak..memang macam santai je

    ReplyDelete
  12. bestnya kak...pegi lagi Phuket tu...jeles saya...nnt kalau saya gi sana, mmg saya refer blog akak je lah nampaknya...

    ReplyDelete
  13. bestnyer berjalan jauh tempat orang.. jauh jalan luas pandangan & pengalaman. paling jauh saya pg pun korea& bangkok jer.. sob sob

    ReplyDelete
  14. bestnyer berholiday! Happy Holiday yan!

    ReplyDelete
  15. sisdee,

    alhamdullilah food tak problem kalau kita rajin mencari..

    mata tu yg boleh bawak dosa kan..huu..huu

    ReplyDelete
  16. Mama Iddin,

    Hubby yang ajak. yg tak best nya tu, tickets pun mahal lah..n Feb is high time kat Phuket.

    ReplyDelete
  17. Kak zakie,

    Abang Irfan memang selalu lucky. Dia memang sering dapat ikut kalau bab2 unexpected ni..hee

    Mmg pun dia suka berurut kak..

    ReplyDelete
  18. Khairin,

    akak bab urut satu badan ni akak tak suka thai punya. ada tukang urut sendiri..

    ReplyDelete
  19. Aina,

    price kat sini standard.. dari 200baht ke 300baht je for foot massage. 1 hr.

    ReplyDelete
  20. Wasalam Bro Rozali,

    i jenis yang boleh g sendiri je.. Tapi kena banyak buat research lah. Tanya n tanya. INSYALLAH.. kalau bro nak pegi, u will contact me..INSYALAH i will help u..

    ReplyDelete
  21. Rozita,

    if u dont like hingaq2 ni, that's not the best place.. Pening sikit lah..heee.. but just explore lahh..

    ReplyDelete
  22. Nieda,

    time i cuti2 ni selalunya awal tahun..

    ReplyDelete
  23. Amirah,

    akak jenis yg suka travel wt leisure. Tak suka package punya.. Tak relax. penat..

    ReplyDelete
  24. Mama Aman..

    best tu dah dapat ke Korea.. Tak sampai lagi..

    ReplyDelete
  25. bestnya kak
    tapi saya kalau ke tmpt macam nie kena ada geng lahh , kalau tidak mauu saya sesat nak makan x tahu tempat huhuhu

    ReplyDelete
  26. dont worry ieda.. u tak akan sesat if u can communicate wt them.. tanya je..INSYALLAH..heee

    ReplyDelete

cliks..cliks