cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, February 12, 2012

After shopping at Ikea, lunch at Subak

Ini cerita sebelum i ke Phuket lagi.. Lupa nak masuk dalam draft. Masa tengok - tengok gambar Phuket, i noticed pixs ni terbiar je.. Ini masa kitarang menyopping ke IKEA. Nak cari barang - barang for room my boys. Tak semengah sangat bilik tu.. 
Tiba sini nampak makhluk ni.. Ambik gambar lah pulak.. Ye lahh masanya Chinese New Year kalau tak silap.
Ingat nak pilih bed. Tapi i decided, we do renovation dulu baru beli alatan baru..
We bought book rack for the boys. Lepas kami habis bershopping di sini, kami terus ke Subak. Kami nak makan.. Langsung aja ke sana.
At fisrt ingat lunch deapa  tak bukak. ALHAMDULILAH noticed ada dua tiga kereta kat situ..
I love this environment..so green
lush green
Tengok lah semua food yang dimakan kat sini ye..ALHAMDULLILAH dapa t gak belanja CiTi and Cle Mere kat sini.. Well i malas i nak letak price for the food. 
Blueberry Bandung
Asam Boi


Untuk food yang sebanyak ( ada lah minuman yang tak tangkap gamabr)  ini dan sesedap ini plus the amazing place, it just costs me around RM578.00. Pendek kata semua kekenyangan.. 
Photography session pun bermula.
Bertambah sorang lagi anak bujang kat rumah i, Abang Ayip.
Abang Luqman and Chef CiJu. Dah macam mak we dia je..
Ambik kesempatan gak pengantin lama ni..
Blur lak..
Gaya bapak dan Anak - anak Sidek.. Heee.. Macam- macam feel.. Abang Luqman lebih tinggi dari Hubby 
now. Lebih 2 3 inci dari Hubby.. Aduiii anak i 6' now.. goshhh..Just form 3 dear...Tak apa tinggi lah nak tinggi mana. Asalkan akhlak dan deen yang tinggi dalam hati anak - anak ibu..INSYALLAHHH.. 
*****************************************************
Volume 7, Book 65, Number 289 :
Narrated by 'Umar bin Al Salama
Who was the son of Um Salama, the wife of the Prophet: Once I ate a meal with Allah's Apostle and I was eating from all sides of the dish. So Allah's Apostle said to me, "Eat of the dish what is nearer to you."
Hadith Sahih Al Bukhari 



17 comments:

  1. gambar2 makanan tu menggoda jiwa....lapar!!..hehe.

    ReplyDelete
  2. lieynanilaz,

    the food memang sedap2 belaka..

    ReplyDelete
  3. Kak Mah,

    gelagat anka2 bujang dan pak bujang..hee

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yan

    seronok tenguk kedai tu...dikelilingi kehijauan...

    ReplyDelete
  5. Wasalam Bro Rozali..

    ni macam kat Bali.. hijau semua tempat..

    ReplyDelete
  6. makanan dan tempat mmg best je tgk... tang air yg best...

    ReplyDelete
  7. wahhh...anak2 sidek dah kenyang siap bersilat lagi.. hehe. makanan pun sedap :)

    ReplyDelete
  8. sedapnya semua makanan tu dan cantik pulak tempat tu...

    ReplyDelete
  9. nyaman jer tengok tempat2 macam niekan...lagi bertambah selere ler jawab nyerrr...

    ReplyDelete
  10. Cyana,

    Bukan takat anak tu, bapak pun sama...heeee

    Food mmg marbeles.

    ReplyDelete
  11. ifan dah gaya mcm kungfu panda..

    nice place.. first time dgr..

    ReplyDelete

cliks..cliks