cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 2, 2011

Dari Kedai Canggih ke Restoren Windmill

Kami ke sini lagi hari ni lepas buat short visit ke Kedai Canggih Bukit Tinggi. Last time kami ke sini, it was last year on the same date kalau tak silap i. Tengok N3 kami di sini. Tak sedar masa terlalu cepat berlalu..Semedang kami dah berkumpul bertiga ni, baik eat out kan.. Tu yang ke sini.............................
Ada orang nak melepas geram makan..hee
We were served dengan ni. Omputih lah kejap kita ye..

These were mine.
I took Grilled Lamb Chop.. RM30.90. Sedapp..but at the end tu terasa amat lah masin..
Before that i dapat ni dulu, Chicken Soup. Masin gak weiii.. I ni jenis tak pemasin. So, fikir - fikir kan lah keadaan i.. Tak habis i makan.. Sayang nya.I campur air panas pun tak kurang masin nya..
This for Mem Sue. Set yang included lah ni.
She took Sizzling Lamb Chop - RM31.90..Masin sangat - sangat katanya. She's jenis pemasin. So, bagi i, sure too much tu kan.
Hot Lemon Tea for Mem Sue.
Rib Eye for Mem Aji Sabar. She took package for RM69.90.
Shark fins included..
Mango Salad included..
Vanilla Ice Cream with Fruit Cocktail also included. Satu lagi Cappucino for her. Also included in the set.
Senyum kekenyangan.
Bila i tengok sekeliling tu i noticed the customers sikit sangat. I tanya the girl tu bila yang ramai.. Oooo malam katanya..Masa kami nak bayar tu, i mentioned to the waitress that our food masinnnnn sangat. I just mentioned lah kann..Then masa she brought back the bill to us, she apologized for the food. Andddd.. she gave us
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

thisssss...
Ingatkan dapat extra food tadi..hee.. But i sukaaa.. Dapat FM ... ok lah kan. While writing this N3, and referred back the last N3, i noticed that we took almost the same menu and complained about the same problem..heeee.. Tak kesah lahhh..Memang kedai ni suka masin kot..

24 comments:

  1. Adehh potong!

    Nampak sedap, tapi kalu dah masin sampai tak bleh makan habis, memang potong la kan?

    Mujur sejuk hati sebab diaorang apologised, dan bagi cenderahati plak.

    ReplyDelete
  2. tu lah.. i ni jenis kurang masin.. mmg payah lah makan nya..

    ReplyDelete
  3. yan..
    kalau ke kedai ayu..
    nanti jangan habaq masin ya..
    ayu tak ada cenderhati...

    hehhehe.. gurau

    ReplyDelete
  4. SALAM,
    LAIN KALI KITA PEGI RAMAI2. LF NAK BAWA ISTERI

    ReplyDelete
  5. Ayu,

    kena habaq mai awal lah kan yg i tak makan masin2 ni...

    ReplyDelete
  6. Pegi LF pegi.. food seddap2 lah..cuma bit masin...heee..

    ReplyDelete
  7. Supper pulak FIda.. boleh p lagi tu..

    ReplyDelete
  8. Yan akak pun sama...tak kuat masin... sebab kalau masin terus hilang selera...

    Makanan nampak sedap...!

    ReplyDelete
  9. shark fins tu yg tak tahan tu...suka!
    Fm tu pun cantik

    ReplyDelete
  10. saya pun tak suka masin2.. x leh masuk tekak..


    kak yan,
    blog personal saya dah tukor ke
    http://ibualiya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. menu2 cituew curlastt sgt akak
    best siap dpt FM woot woot

    ReplyDelete
  12. bahaya kalau makan masin byk2 kan..
    untungnya dapat fm..sy ingat dpt disc/less tadi..hehehe

    ReplyDelete
  13. restoran mewahlah bagi sy. masin? bole digelar 'restoran darah tinggi'...miahahahha... tp, cara depa apologize sungguh besh... berbaloi2 lah...eheheheh

    ReplyDelete
  14. Kak Anie,

    saya jadi kurang pemasin ni since kawin. masa duduk dgn mak abah kira kuat masin gak. abah pemasin org ya.

    ReplyDelete
  15. Kak Kasihredha,

    saya kureng sikit kak.. kira pada saya tu dia gak berlemak rasanya..

    Cantikkan kak. FM dia tu.

    ReplyDelete
  16. Kak Yong,

    kiranya kalau masin ni macam potong stim lah kan..hee..

    akak dah jenguk dah yr blog tu..

    ReplyDelete
  17. Ayu,

    menu dia mmg best2.. tapi masin sikit lahh..

    FM tu mmg tak tahan.

    ReplyDelete
  18. wida,

    akak pun ingat dapat disc hee.e

    ReplyDelete
  19. akuzle ayu,


    resto tu tak lah mewah mana.. sayang sgt the dish jadi masin.. But the FM tu mmg the best lah.

    ReplyDelete

cliks..cliks