cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 20, 2011

Jumpa Kakcik

Sebelum i ke Ipoh, Kakcik ada message i yang kata she wanted to come to my shop on Saturday.. Seronok sangat... Usually Saturday i tak pergi ke Kedai Canggih. Tapi selalu akan ke sana on certain time lah.. Ye lahh.. dah nak dekat naik sekolah kan.. Busy kat kedai pun MASYALLAH... ramai sangat customers.. I like.. Tapi faham  -faham  je lah kan. I terus ready pegi ke kedai.. Dapat gak jumpa Kakcik.. melayan anak saudaranya berbelanja..
 For sure photography session.. Heee.. 
Thanks kakcik sudi datang. Sorry tak leh layan berrsembang.. Maklum lah, ramai sangat orang kan.. Kakcik pun agak rushing.. Next time maybe..

Lepas Kakcik balik, i spent about 3 hours at the shop. Tolong anak buah mana yang patut. Then i rasa my perut so lapar. Need to go back lah i think. On the way ke lobby i think better i isi perut dulu. So singgah di Dunkin' Donuts.


 Tekak soooo haus.. 3 jam without water.. ayooooo..So fresh after Ice Cafe Latte. 
Perut pun sooo lapar. I took Tuna Sandwich.. I packed kan 24pcs small donut untuk staffs.. Bagi depa makan. Another 12 pcs i bought for orang rumah. Leh buat minum petang..Errrghhhh!!! so kenyang, then terus balik rumah.. Ada sumthing for tonite... Tungguuu..
*********************************************************
Narrated by Abu Huraira
A man came to the Prophet demanding his debts and behaved rudely. The companions of the Prophet intended to harm him, but Allah's Apostle said (to them), "Leave him, for the creditor (i.e. owner of a right) has the right to speak." Allah's Apostle then said, "Give  him a camel of the same age as that of his." The people said, "O Allah's Apostle! There  is only a camel that is older than his." Allah's Apostle said, "Give (it to) him, for the best amongst you is he who pays the rights of others handsomely."

Hadith Sahih Al Bukhari.

14 comments:

  1. Terima kasih Yan. Tetap juga datang ke kedai untuk jumpa kakcik. Kakcik faham kesibukan Yan dan suasana kedai pada waktu penghujung tahun begini.

    Terima kasih juga kerana memeberi 'sedikit kegembiraan' pada anak2 buah kakcik itu. :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha... entri yg ditunggu suda kuluar.. 2 bloggers comey... k yan, nk g shopping gaks neh. sy dh mesej akak d FB. hopefully dpt jumpa akak...;-))

    ReplyDelete
  3. bestkan dpt jumpa kawan maya ke realiti.. oo..k.yan ada kedai yer?

    ReplyDelete
  4. erm sedapnye sis.....terliur tgk....wah sis ade kedai rupenyer....semoga maju jaya yeak sis....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yan

    saya berjumpa kakcik pd perjumpaan blogger pd 18 hb tu hari di rumah LF

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. sure ramai parents nak beli belah untuk anak kan kak..

    ReplyDelete
  7. Yan... kedai Canggih you kat mana...meh! akak nak datang beli baju sekolah anak ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. Skrg nie mmg kedai2 yg jual peralatan sekolah akan bz menerima pelanggan yang nak membeli belah.. Syukur laa kan.. rezeki tuh.. :)

    ReplyDelete
  9. saya masih ada beberapa barang tak shopping lg utk si abg tu...huhu...

    ReplyDelete
  10. saya pun belum shopping baju sek lagi..rasa lepas naik sek nanti baru nak shopping...org pun tak ramai.

    ReplyDelete
  11. amboi...
    dapat berjumpa kakcik..
    alhamdulillah..moga terjalin kemesraan dan ukhuwah

    ReplyDelete
  12. ooo kedai akk rupanya...kak cik ada cite ms gathering aritu...

    ReplyDelete
  13. wah, akak ada kedai yea..kalau ada dekat2 ngan tpt saya, dah datang shopping kat kedai akak dahh..:)

    ReplyDelete
  14. kak yan... mcm kembar pulak akak dengan kakcik. hehe.sy pun tk sempat lg jumpa kak yan, tp nampak model abg irfan kt bunting canggih. hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks