cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, December 18, 2011

Birthday celebration Abang Irfan, Chef CiJu, and Cle Mere

Last Wednesday nite, kitarang ada gathering sefamily.. Kunun - kunun celebrated Abang Irfan and Chef CiJu punya bufday lah.. Buat makan - makan sikit. Chef CiJu pun sanggup nak masak buat semua. We invited NekCik and family. PamanMie also. Saja meramai kan. CiTi pun mai. Malam ni kitarang sambut for 3 persons rupa nya. Cle Mere pun sambut. In advance gitu..
Meriah My Big Table. Kena tambah 3 meja. Ramai our guests. 
Ni lah bufday boys and bufday girl. Abang Irfan baca doa makan dan terus baca hadith.. 
Sukanya orang tu..
Masing - masing khusyuk dan tawadduk..hee
Meriah memang meriah.
Kami berempat beradik. Kurang sorang je.. Kat Johor..
Chef CiJu masak Chicken Mandy and Grilled Lamb. Jom tengok apap yang kami jamu.
Buah.. Fresh.. Persimmon. I love this fruit. Ada yang panggil Pisang Kaki.. Tang mana logica nya entah lah..Yang penting sedap dan segar.
Chocolate Cake ni Chef CiJu yang buat. 'Kipan' tu nama Abang Irfan masa dia tak pandai sebut nama  dia lagi.
Chef CiJu buat Chicken Mandy.
          
Grilled Lamb sebagai penambah menu. 


Ada Egg Salad. SSebelah tu saja buat ulam makan Nasi Mandy.


CiTi and Cle Mere beli cake kat Baskin Robbin. Ice Cream Cake..Cepat je cair..

Abang Irfan requested Corn Pudding with fruit cocktail...Mengidam dah almost a week. Malam ni baru dapat rasa.

ALHAMDULLILAH. walaupun celebration bukan gempak sesangat. tapi kami happy dapat kumpul sama. Share the food bersama. Bergumbira bersama..Sat yeeee...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Saja interframe. Nak bagi tau yang hati i tengah berrbunga riang. Happy sangat - sangat.. Kenapa ek??? ada lahhh.. heee..

*************************************************************
Narrated by 'Umar
"Alcoholic drinks are prepared from five things, i.e., raisins, dates. wheat, barley and honey."

Hadith Sahih Al Bukhari. 

25 comments:

  1. Happy born day buat abg irfan(kipan) dan chef ciju....semoga diberkati dirahmati Illahi...
    p.s:bestnyer tgk cake cklt tu...yummy..:-)

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday buat semuanya..semoga murah rezeki selalu..sedap2 menunya kak Yan.Tetiba teringin nak pi cari nasi mandy juga hari ni :p

    ReplyDelete
  3. seronok tgk fmly kak yan
    yang very close, hopefully
    ati dapat buat mcm tu to
    my small fmly :)

    ape tu yek...tp kak yan pun
    always happy ...

    p/s: gi tak hari ni?

    ReplyDelete
  4. nape sis happy sgt tu..share lah:)

    ReplyDelete
  5. happy birthday unk abg "kifan" semoga menjadi anak yg solleh...dan unk chef ciju jugak.
    Akak pun suka persimmon tu...macam iras2 ciku sikit rasa diakan(menurut akak)
    hati berbunga riang sebab nak ke kashmir ye yan :)

    ReplyDelete
  6. hai ati berbunga nape kak? hehe

    sy pun br pekena pisang kaki. anak sy aritu sebut kaki pisang hehe...

    apa2 pun semua hidangan sungguh 'menjolok mata' hehehe sedappppp

    ReplyDelete
  7. hepy besday.... alahai.. bestnya sampai besday ramai2 camni.. hati pun seronok ja kan... makanan pun banyaknya... nmpak menarik

    ReplyDelete
  8. meriahnyer! menu pun sedap!!happy birthday!

    ReplyDelete
  9. Kak yan! Tak meriah sgt k.yan ckp? FM ase dah vasssss gile. Ramai tuh buat sronok. Tp ape2pon happy birthday to anak k.yan..

    ReplyDelete
  10. seronok kan dapat berkumpul ramai2 kak yan..... buat birthday boys and girl..selamat ulang tahun hari lahir, moga Allah sentiasa memberkati hidup kalian, Ameen ya rabbal alaminnn...

    ReplyDelete
  11. meriahnyer kak,
    suke tgk!
    sgt2 epi family bonding!
    masa tu, makan2 apepun dh berselera kan..

    pssst, ape yg gumbira tu kak...
    sharela, sharela.. ;-p

    ReplyDelete
  12. meriahnya..
    menu pun sedap2 belaka...

    apa yg hepi sgt tu kak yan..??

    ReplyDelete
  13. udah meriah tuh menunyer, kak... musim borong sakan bebaju skola dh tiba tuh yg ahkak suker bebeno tuh kan3? hihihiihih....

    ReplyDelete
  14. Lapar pula nengok lauk pauk pagi2 nih... thanks sudi jenguk my humble blog :)

    ReplyDelete
  15. happy belated birthday buat semua..semoga dirahmati Allah selalu hendaknya..meriah sungguh dpt berkumpul semua family gitu kan.dgn mkn yg menyelerakan tu lagi. saya pun suka mkn buah pisang kaki setiap hari wajib mkn 1 biji sehari.

    comel jer tgk kak Yan senyum..ada berita gumbira apa lak tu?.semoga happy-happy selalu yer kak:)

    ReplyDelete
  16. Happy bday pd yg menyambut bday......Yan happy sbb nak gi jln2lah tu kan....... :))))

    ReplyDelete
  17. happy birthday utk semua....meriahnya...

    ReplyDelete
  18. happy birthday untuk semua...

    kalau kat jepun nie, persimmon tu called 'kaki' ...

    ReplyDelete
  19. wahh meriahnyer kakk...ater cili tuh buat ulam jerk ker kak..?mak aihh takut aii..pedas.

    ReplyDelete
  20. selamat hari lahir to kipan!

    kak, nk tanya...terbaca kat hjg post ni psl ramuan alcoholic drinks...tak pasti nk buat soalan camne tp sy keliru apa kaitannya bhn2 tu? bole jelaskn klu tau? tq

    ReplyDelete
  21. best sangat ada gathering macam ni selalu. skali tgk muka chef ciju tu mmg slalu kompius sbb sama sebijik gituh. bila nak ajak kami mkn kat sana plak? hehe.

    p/s: chef ciju mmg chef ka? pandai sgt dia masak..

    ReplyDelete

cliks..cliks