cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, December 8, 2011

Shopping for the kids......

Last Monday was a hectic day for me especially bila my flu still ada, coughing sesekali. But ALHAMDULILAH, my back didnt complain at all.. MASYALLAH.. Why i said that. Well..my kids ada program di Taman Cahaya Alam for 5 days 4 nites. Program for improving their reading Quran skill. Sort of tahfiz lah.. cam tu..Lagipun i wanna they do sumthing during cuti sekolah ni. Tak de lah duk rumah watching TV, playing games, dan facebooking je..At least sumthing lah..

To attend that program so attire pun kena sesuai lah kan.. Baju Melayu sorang takat 2 helai je. Then jubah sume dah lusuh. So, at almost 11.00AM we went to SACC Mall. Parked keta terus tuju ke Juita One. Hope sume ada kat sini. No need for me to ronda tempat lain..
Macam - macam attire for Haj, Umrah ada kat sini.. Rege tu bincang or bargain lah sikit..
This boy agak problem sikit pilih baju.. Size for him banyak tak de. Serious tu muka i..heee..
Yang ni dah pandai nak bergaya.. Tak nak jubah panjang. Just like kinda Kurta. Emmm..lama lak lagi nak ke Kashmir.. I will buy for him Kashmiri's Kurta nanti. INSYALLAH.
This little one yang no complain at all.. I bought Morocco Jubah. I je yang complained kat dia.. His mouth tak leh diam...heee..
Quite banyak lah choices. But serban je i tak beli kat sini. I spent about RM385 kat sini for 3 of them... Settled one part.
This boy ni memang agak lain sikit. Unique style dia lah.. Layan je lahh..
Then rushed ke MPH pulak.. Beli Tafsiran Al Quran. Kat rumah punya lah banyak.. Well, tak nak yang besar - besar. Nak yang simple lah apa lah..
He requested Tafsir yang ringan for him to carry.
Bought 2 tafsir, 1 iqra', and 3 yassin about RM58.00. Settled..
Lari pulak ke Kedai Canggih. Heee.. Boss nak nyopping.. Kat sini nak beli trainning pants. I have to buy coz most of them using jeans and jeans of coz not allowed at the program lah kan..Itu ini itu ini, almost RM300 gak lah..
Rushing ni.. Nak kena sent them at 14.00PM. So, terus ajak depa makan di Bagan Nasi Lemak..Sambar je apa patut biar depa tak lapar nanti. Nak balik rumah i was not sure Bibik dah masak..
I makan kat sini satu lagi senang.. Ordered semacam je ..senang. tak rencam. Nanti lagi lambat..
Sebelum makan, i bought fresh Strawberry.1 box for RM19.00. Masyallahhhh.. Manis..so fresh masuk dalam perut..Tapi ingat ye... Makan sebelum kita makan nasi or any berat food.. Sunnah...Satu sunnah lagiiii...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Senyum sentiasa..Walaupun terasa amat letih, sakit kepala, flu, dan sewaktu dengan nya.. Nanti i cite lah chapter i hantar depa ke program yeeee.Dah nak kena balik, re pack barangan diarang. Cuma ada masa kurang lebih 1/2 hr je.. Ok..see yaaa..
******************************************************
Narrated by 'Abdullah bin 'Abbas
Rasul Allah said, "Gabriel recited the Qur'an to me in one way. Then I requested him
(to read it in another way), and continued asking him to recite it in other ways, and he
recited it in several ways till he ultimately recited it in seven different ways."
Hadith Sahih Al Bukhari

41 comments:

  1. stoberi..sedapnya.
    selalu kalau beli atau dpt dr org mesti masam

    ReplyDelete
  2. pelan2 sis.. moga cepat sembuh, sihat sentiasa.. nasi lemak tu ngancam bebenor..

    ReplyDelete
  3. mmg susah nak cari yg sesuai ngan yg kite nak kan sis...tapi dpt jugak ape yg dah plan nak dibeli.....

    sis, menarik plak tgk nasi lemak telo goyang tu he he he

    ReplyDelete
  4. anak2 akak semua hero2 eh? kemain segak lg pkai jubah =)

    ReplyDelete
  5. tak perasan pulak saya ada kedai jual jubah dalam SACC tu..boleh la saya try tengok lepas ni...

    outcome dari program tu harapnya bagus...at least kalau tak jadi hafiz, dapat hafal surah2 penting pun ok dah tu

    ReplyDelete
  6. ayu dalam rancangan nak pi shopping barang umai,masih sekolah tumpang ayu kena gak cr kasut, kasut lama dah sempit..
    aduh.. bergayanya hero kak yan.. hensem lah.. sebiji like kak..

    ReplyDelete
  7. Seronoknya nengok akak belikan barang2 untuk anak2..bagus kan kak pergi program cuti sekolah ni, dari diaorang duduk rumah je, at least dapatlah learn something..

    ReplyDelete
  8. Yan...ingatkan nak buat persiapan pi umrah dgn famili... program tu memang bagus untuk anak2 pd musim cuti sekolah ni... at least ada juga yang diorang dpt belajar kan?

    ReplyDelete
  9. saya pun hantar jugak anak2 untuk program cuti sekolah ni dekat2 dgn rumah saya ni..biar terisi sikit masa diaorg tu...

    ReplyDelete
  10. sempat lagi utk last minute shopping.. tabik lah kak..

    owh, baru tahu anak2 kak semua 3-3 teruna ya...

    ReplyDelete
  11. kak yan...ishh ingat sunnah apa lah..ehh kalau yg tu dah selalu saya buat..:)
    err kak..selalu jalan2 memang bawak backpack ye?..saje gurau aa

    ReplyDelete
  12. the boys so cute....3 org lain lain perangainya kan...

    ReplyDelete
  13. shopping yang betoi2 lajutu.. duitpun keluar lajujerkan.. kedainiler kot yang terbaca dalam paper haritu, kelengkapan untuk haji...

    ReplyDelete
  14. salam..tq sudi sggh blog sy yg x seberapa tu...sesekali shopping mmg seronok, melayan kerenah anak2 kan.. :) segar nampak stoberi tu/... :)

    ReplyDelete
  15. Cantik2 la jubah tu kak yan, yg akak pakai tu pun cun... Sonoknya nk ke Kashmir....

    ReplyDelete
  16. salam kenal kembali... get well soon ya sis... tgk jubbah yg anak2x akak pakai nie rasa mcm nak belikan 1 jubah gak for my son...hehhe

    ReplyDelete
  17. take care kak ..

    dlm x sihat2 nie strawberry sedap jugak kannn :)

    ReplyDelete
  18. tapi yang ni mmg sedap. adat lah kan ada masam sikit. tapi yang ni manisnya banyak..

    ReplyDelete
  19. nasi lemak dan stawberry tu sungguh menggoda

    ReplyDelete
  20. mulan,

    insyallahh selagi badan terdaya. kalau boleh nak selaju boleh.hee

    i mmg suka sgt nasi lemak tu.

    ReplyDelete
  21. alhamdulilah dpt gak lieya.. akka pun happy. kalau tak mau nak ke tpt lain pulak.

    heee.. telo goyang ye..ok.. i got new name for it..

    ReplyDelete
  22. munnafendy,

    yeeee... 3 heroes. senyap bila depa tak dak now.

    ReplyDelete
  23. Daddy Ziyyad,

    adaaaa.. tingkat atas sekali.. belah belakang. se level dgn D'Rias.

    INSYALLAHHH.. paling tidak kesan dr program tu lah yg akak harapkan..

    ReplyDelete
  24. Betul tu Huda..Ye lahhh. cuti panjang tu.. akak tak suka depa ni terlalu asyik dgn FB lah games lah..nnti tak ingat dunia langsung.

    ReplyDelete
  25. Betul tu Anie. Tak lah melangut je kat rumah.. TV, TV, TV, then FB, FB, FB....heee

    ReplyDelete
  26. Betul tu Ain.. isi masa dgn benda yg berfaedah.. lagi pun masa ni i agak bz di kedai..have to lahh.

    ReplyDelete
  27. FM,

    akka tak ke mana2 lah yang..hantar anak ke program anjuran sekolah depa je..

    ReplyDelete
  28. have to lah kak yong. sebab semalam nya tu tak sempat2 nak shopping.

    heee.. 3 stooges..

    ReplyDelete
  29. alhamdullilah Saniah selalu buat sunnah tu ye.. tappi ada org susah nak senyum tau..

    now i prefer bawak back pack coz of back bone problem.more santai..

    ReplyDelete
  30. mmg betul eni.. macam2 hal..heee..headache gak lahh.. tapi now rasa winduuu pulak..hee

    ReplyDelete
  31. Bagusnya kalau ada program macam tu masa cuti skolah ni.....boleh jugak isi masa anak2 dgn sesuatu yg berfaedah.....anak2 saya lepak depan tv jer...hari2 ngadap tv..adoiiiiiiii...berbuih mulut ni bagi nasihat....

    ReplyDelete
  32. he..tq hanis..

    akak mmg suka kalau anak2 suka pakai jubah.

    ReplyDelete
  33. Umie,

    tq ye..

    mmg cantik our sons kalau pakai jubah..tapi kena cari material yang nice for kids lahh..biar comfy.

    ReplyDelete
  34. TQ Ieda..
    INSYALLAHHH..

    stoberi tu mmg sedappp..

    ReplyDelete
  35. ALHAMDULLILAH MP..Ustaz depa yg called n kasik tau pasal this program.. if not, mmg ak ke mana lah.. but i try to bring them around. not only dok kat umah..tv..tv..tv, gamesssss..

    ReplyDelete
  36. sama lah kita wan.. cam ne lah badan ni nak slim melim.

    ReplyDelete

cliks..cliks