cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 25, 2012

Lunch at Victoria Station Bangsar

Last N3 i cerita kan pasal hal kami ke C e n t r a l   M a r k e t   kan.  Then we all balik singgah kat Sri Hartamas untuk mencari sesuatu.. Ini lah yang kitarang cari.. Victoria Station. We had our lunch there. Sebenarnya Hubby dah berjanji 'terlalu lama' dengan i untuk makan di sini.. Berapa lama tu nak tau tak???.. Heee..Hampir 2 decades..Kami tiba kat sini sesuai sangat untuk ber lunch..
 Banyak kedai makan di sini. Pilih je lahh.
 Kami nak makan steak.
 Maka ke sini lah kami..
Interior nya ber concept kan gerabak kereta api.
 
 Kan.. macam di station keretapi..
 Love roses.
 Sedap Garden Salad ni.. I love the crouton ni.. 
 Side dish for my steak.
 Wild Cream Mushroom 
 Watermelon Lychee.
 Orange Juice
Lime 
Carrot Juice
 Happy time is happy meal..
 Chicken Chop
 Rib Eye
 I suka this potato with this stuffs.. Serunding..Siap tambah - tambah lagi..heee
 Hubby punya..
 Licin akhirnya.
We spent about RM300 plus for the great steak. Lepas makan kami terus balik.  I think this is the first and last time lah i ke mari.. Abang Luqman macam tak berapa suka.. Maybe coz of the environment dalam resto tu.. Ye lahhh..kalau dah bersekolah agama nii.. Macam - macam perception ada dalam kepala dia.. I have to respect him lah..

Dua tiga hari lagi Chinese New Year. Masa kami ke mari, jalan lengang.. Tapi besok dah sekolah semula. Jalan jadi sesak balik.. Orang dah mula bekerja..
************************************************************
Narrated by Abu Huraira
The Prophet said, "An adulterer, at the time he is committing illegal sexual intercourse is not a believer; and a person, at the time of drinking an alcoholic drink is not a believer; and a thief, at the time of stealing, is not a believer." Ibn Shihab said: 'Abdul Malik bin Abi Bakr bin 'Abdur-Rahman bin Al- Harith bin Hisham told me that Abu Bakr used to narrate that narration to him on the authority of Abu Huraira. He used to add that Abu Bakr used to mention, besides the above cases, "And he who robs (takes illegally something by force) while the people are looking at him, is not a believer at the time he is robbing (taking)."
Hadith Sahih Al Bukhari

12 comments:

  1. 2 dekad Kak?... biar betul?... takpe la yg penting janji dah ditunaikan... ;p

    ReplyDelete
  2. yum yum tapi lately mmg was was sikit dgn vic stn nih..may be nx time bole try menate steak di ampang jaya, ampang..the owner fr kelantan , muslim n pernah keja kat istana buckingham dgn queen of england..rib eyes dia sgt sedappp :)

    ReplyDelete
  3. 300 kak.. aiyoo... hehehe... meleleh air liurr tgok gamba2x ni..

    ReplyDelete
  4. dulu selalu mkn kat VS ni kak sebab kakak suka bawak mkn kat sini..tp dah lama x jenguk.i think almost 7-8 years kut tk gi

    ReplyDelete
  5. TAK PERNAH PUN MAKAN KAT SITU... KLU LALU MMG TERUJA TGK KEPALA KERETAPI TU

    ReplyDelete
  6. Dulu selalu gak pergi ke VS sbb x byk choice. Tp skrg i prefer gi tmpt lain yg lagi sedap dan murah skit and lot of choices.

    ReplyDelete
  7. selalu tgk iklan tntang VS kt paper... hehehhe teringin ke sini tp ntah bile heheh...

    ReplyDelete
  8. ya Allah... kita pun hubby janji sampai sekarang tak sampai2 lagi yan... entah bila la tu :)

    ReplyDelete
  9. akak org kata lerrr...sijil halal dia dah kena tarik balik sbb ada jual beer..

    ReplyDelete

cliks..cliks