cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 21, 2012

Unexpected - Nasi Beringin and The Curve

Unexpected Friday. Unexpected shopping..heee.. Sebenarnya pagi - pagi lagi i dah bersiap nak ke office. But when Hubby had breakfast, he said that i had to follow him to the workshop. Nak kena ambik Abang Romeo. Biasa lah almost tiap bulan 'sakit perut' Abang Romeo ni. Then  sebelum tu nak kena hantar Abang Ayip yang nak balik kampung ke KL SENTRAL. Tapi sebelum tu Hubby offered us to have our lunch. Kami pekena NASI BERINGIN. Pernah makan.. After long time Hubby been taking about this nasi, baru last Friday i merasa..
 Nasi Beringin ni terdapat di Jalan Bangsar. Dalam bangunan Mutiara Bangsar.(nagi yang tau, maaf ye kalau i salah bagi info.)
 Kami tiba je orang dah beratur panjang. Ramai betul. 
 Setelah beratur hampir 20 minutes. Baru dapat nak ordered.
 Chef CiJu took this.
 I took this. Nasi dia macam biasa je. Tapi kuah kari tu yang marbeles. Ayam Goreng dia punn..
 Sedapnya Iced Nescafe.
Lepas makan je, Hubby terus pergi office. I and Chef CiJu..heeee.. ada agenda lain.. We drove terus ke The Curve...Heeeee.. Chef CiJu kata nak beli bread spread. Nak cari quilt lahh... So kami terus lah ke sana.. Masa berjalan kaki dia melecet.. Maklum, kasut baru. So, kami singgah ke Padini Authentics Boutique. Ada sale. Kami nak cari slippers. Tapiiii..biasalah kann.. Tersasul..
 Cari jangan tak cari..
 I pun nyambil satu..hee Satu dalam RM16.00

Almost RM280 bye..bye..
Ni yang i grabbed. Two long slv shirts for RM119. Kalau tak dalam RM 79.90. 
 Lepas tu kami terus naik ke tinggi satu lagi.. Emm..ke Aussino.. Ada sale gak.
Cantik tak? I took this. Sale sampai 70%. Actual price dalam RM380 for king size. Then i just bought about RM 89.00 je..Ok lah kan...
 Sambil gak ambil towel. Purple lagi..50% punya..Heee..berbaju kurung gitu sambil menyopping.. Hajat nak ke office, tapi diverted ke shopping mall..haruuu...
 Penat kaki, kami berhenti kejap di Bakery untuk minum air.Haus..
 Kemudian kami terus ke IKEA.. Buat apa yang patut kat sini.. Bukan shopping yeeee...Then kmi terus balik dalam kurang lebih pukul 4.45PM.. Jalan dah sesak dah..
Tiba Shah Alam terus ke Giant. Buat grocery. Lagipun Chef CiJu nak kena masak buat Abang Luqman untuk majlis Qiammulail di sekolah. Nak kena hantar malam ni.
Sebelum balik singgah kejap ambik baju Abang Luqman di British India yang telah di booked minggu lepas.
 Chef CiJu siap memasang Seafood Spagheti.
 Then terpandang Tupperware yang baru dibeli.. Rasmikan lah kann..
 Tu yang buat isi spagheti ni..
dan kuahnya..Moga - moga malam itu anak - anak di sekolah tu merasa senang makan food yang kami beri.INSYALLAHH..
***************************************************************
Narrated by Anas
We chased a rabbit at Mar-al-Zahran and the people ran after it but were exhausted. I overpowered and caught it, and gave it to Abu Talha who slaughtered it and sent its hip or two thighs to Allah's Apostle. (The narrator confirms that he sent two thighs). The Prophet accepted that. (The sub-narrator asked Anas, "Did the Prophet; eat from it?" Anas replied, "He ate from it.")
Hadith Sahih Al Bukhari. 

18 comments:

  1. Wahh... best tu.
    Tapi kalu ada bajetnya, mengejut shopping pun apa salahnya.

    Dulu... lama dulu... 3,4 tahun dulu kawan2 I selalu buat gathering makan Nasi Beringin ni. Hampir tiap minggu. Cuma I sorang jer yang langsung belum sempat nak rasa. Dengar citer, macam Nasi Kandar.

    Kemudian, masa berubah. Masing2 terpisah. Sampai ke sudah I tak dapat-dapat pun Nasi Beringin tu...

    Lupa dah pun segala janji depa yang nak belanja tu.

    Sekarang terus teringat balik! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry baru boleh balas now..

      The best lah Nasi berringin ni..I suka.

      Delete
  2. Dulu masa i kerja kt nstp bangsar mmg selalu pekena nasi bringin ni. Dah lama x makan.....windu ayam goreng dia.

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnya gi aussino...nak jugak cadar kat situ...saya pun suka pegi kat situ kalau msk mesti nk beli punya lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ain.. paling tidak dalm rege RM50 pun jadi lah kan.

      Delete
  4. K.yan ctk betol aussino tuh. 89 tuh quilt cover ke bedsheet? Gerrrrrem tgk!

    ReplyDelete
  5. Amboi Kak Yan... Bestnye shoppinggggg!! :)
    Dah lama pekena nasi beringin ni... Dolu2 masa based kat Bangsar, my fav nih!! :)

    ReplyDelete
  6. ari tu pun JS ada gak grab cadar aussino kt alamanda..mmg murah dan berpuashati la ..hehe

    salam kenal, jom tukar link dgn blog JS...hehe

    ReplyDelete
  7. banyak juga xtvt akakk
    seronok ..
    hurmmm tuu ramai tul org menunggu nasi beriyani tuu .. sedap no ye kak ??

    ReplyDelete
  8. pohon beringin...teringat pulak lagu buai buai, buai ku laju nih..hehe..mcm penah mkn je nasi beringin nih tp amazed kan tgk org q nk mkn..n theraphy paling best utk org ppn..shopping..apa pun x pe janji happy :)

    ReplyDelete
  9. kak yan nie supermom... dalam satu hari bley buat macam2. teringin nk rasa nasi beringin tu. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. supermom ni pun dah 50% less energynya..

      Delete

cliks..cliks