cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, January 15, 2012

New dish at Secret Recipe..

Semalam pegi Amcorp Mall lagi.. Pegi reflex lagi. Lepas tu sempat grabbed selai dua baju tidur yang selesa - selesa tu.. Jenis kain t.shirt dalam RM10 selai tu.. Very comfy. Then perut memasing lapau. Kat rumah belum tentu bibik masak banyak kan.. He.. So, semedang kami kan 'duta' Secret Recipe, ke sana lah kami...I mencuba new dish.. Not as usual..I took...
 Mozzarella Baked Fish - RM 17.50.. Well not really a good dish for me lahh..
 Frustrated Black Pepper Lamb Pie..Hee..why frustrated..Keras sangat the crust.. Macam semalam punya...Dah tu ireng pulak tu..RM8.00
Carbonara Beef Strips - RM19.80
 Dessert as a must.. Chocolate Lava - RM7.00
 Also new dessert for me Cheese Berries - RM6.80

Ni lah antara duta 'Secret Recipe'..Heeee..
Ok i saja nak show kat sini how much we spent for our lunch..All together = RM90.10. Then minus 10% discount coz i m Diners Holder. Fine.. Pada i ok lah kan. tolak discount about RM9.01. So if we calculate, jadi. lebih kurang dalam RM81.09 kan.. Then masa i buat N3 ni i noticed that the card was charged about RM94.05.. Aikkk.. Asal kan??? Wellllll.... Service charge dalam RM8.11 and Government Tax about RM4.87. So total tax (RM12.98). Crazy kann.. tax is more than the discount.....hahhhh..After all.. ended up dalam nak dekat RM100.00 gak.. Emmm nak wat camne duduk Malaysia maaaa.. Now everything charge even nak lepas kan hajat.. Heee....
************************************************************
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "Whoever is made wealthy by Allah and does not pay the Zakat of his wealth, then on the Day of Resurrection his wealth will be made like a bald-headed poisonous male snake with two black spots over the eyes. The snake will encircle his neck and bite his cheeks and say, 'I am your wealth, I am your treasure.' " Then the Prophet recited the holy verses:-- 'Let not those who withhold . . .' (to the end of the verse). (3.180).

Hadith Sahih Al Bukhari 

18 comments:

  1. Segala nak dicharge tambah2 masuk outlet yg ada brand sikit.

    ReplyDelete
  2. tu laaaa kak...
    skrg ni kalo nak makan kat luar mmg tak lari rm50++ ...

    p mamakss pun dah puluh2 juga...

    ReplyDelete
  3. janji sedap! tapi yang tak best yang ireng tu...:)

    ReplyDelete
  4. salam k.yan...i perasan la secret recipe dah kurang sedap la food dia kan...mgkn kat tempat i kot tapi tu la agak frustrated kalau makan kat situ...k.yan dah cuba italiannies..superb la pasta dia kan?sory kalau time u makan rasa kureng ..:) kadang2 ada masa jugak kan

    ReplyDelete
  5. Yan..tulah kadang geram bila tgk segala jenis tax kita yang kena bayar kan?

    ReplyDelete
  6. Da bnyak tempat luar mesia ni nekcik pgi..tapi so far..masok toilets tak ada kna bayar pong..melainkan ..my mesia...tak bayar tapi bersih sesangat..tapi yang berbayar ni..nak pijak pun geli geleman!!

    ReplyDelete
  7. Black pepper lamb pie tu walau ireng nampak tasty juga. Kulitnya flaky tak, Yan? Macam mana kedai terkenal boleh begitu ireng pienya, yo?

    ReplyDelete
  8. ada menu baru ye di "resepi rahsia"

    memang tax tu crazy sangatkan

    ReplyDelete
  9. Ok besok ponteng puasa ganti ;p sbb nak try cabonara tuh. Sy gile cabonara. Sedap x k.yan SR punya? Nmpak mcm yummeh. Siap ade bacon.

    Tq info! Klu x, xtau!

    ReplyDelete
  10. boleh gi sekali sekala je sr ni kak..kalo tk ujung bulan x cukup ongkos..huhu

    ReplyDelete
  11. Banyaknya tax tu. memang macam tu ke? atau selama ni I yang tak perasan kot... lepas makan, bayar dan blah jer.

    ReplyDelete
  12. bila fikir tax... malas je nak langkah masuk... :(

    ReplyDelete
  13. alamak....ye ke sis..frust kalo ape yg kite order tak menepati piawai tekak kan.....

    ReplyDelete
  14. hemm...sbb itu kami jarang
    makan diluar kak..

    semput..hehe

    ReplyDelete
  15. kak yan... tgk gambo pun dah sedap. dah lama tak ke SR. hmm.

    ReplyDelete

cliks..cliks