cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 18, 2012

Dinner at The Curve

 Last Sunday, i and the kids plus Chef CiJu and CiLi went to The Curve. Sebenarnya not any concrete reason pun pergi sana tu.. Chef CiJu nak melepas kan hajat merayap ke sana. Since dah tak ada sesiapa kat rumah, (My Mommy and My Daddi dah balik kampung) i pun agreed lah.

Bila dah ke sini, of coz lah Metrojaya ni jadi pressure bagi i..heee.. Melirik kat depan tu..hee lingerie lahh.. Terbang RM204..heee..Layannn..
 Suka kat sini. Sempena nak Kong Xi Fatt Chai ni lah kannn..Merahhh semuanya..Apa lagii..bergambo lah kami..
 Macam kat Great Wall lah pulak..heee...
 Selagi ada tempat..gambooo
 Bujang i dah macam Pak We CiLi..
 Masa utk food hunting.. Terus menuju ke Marche.. Dah lama sangat tak makan kat sini.. I rasa almost a year plus lahh..
 Have to wait lah kann. Standard.. Ramai manusia kat dalam tu.
 
 Dessert.. Rasa macam nak ambik lah salah satu tu.. Tapiiii.. perut i dah kenyang sangat.
  Mix Mushroom Ragout - RM10.50
Mushroom Soup RM9.00
  Love to see the presentation.
 Homemade Lemonade - 4 for RM26.00. We took Passion Fruit Lemonade and Kedondong Sour Plum Lemonade.
 Chicken Pineapple Pizza - RM20.50 plus topping RM5.00.
 Kid Crepe - RM9.80
 Kid Rosti Sausage - RM9.80
Plain Rosti with Beef Bacon - RM8.50 and RM5.50..
 Large Pasta RM28.90. Ni Abang Luqman punya.
 Emmm...sedapnyaaa..
 Nasib baik ada orang nak took our photo.. Suka lahh..
 Habisss..
 Heee.. tau lahh kannn... We spent about RM232.63 here..
 I beli gak Olive Oil kat sini. 1 liter for RM20. Tapi bila tengok bill, i noticed ada discount. So, RM18.87.
 Gambo lagiii
 Then terus nak balik sambil cuci mata tengok flea market kat sini..Meriahh..
 Last but not least, I nak gambo dengan my heroes...Ini lah 3 buah hati pengarang jantung intan payung i.. Nak gaduh boleh, nak buat kawan boleh, nak buat bibik pun boleh..Heee..ALHAMDULLILAH..
****************************************************
Narrated by Abu Huraira
Allah's Apostle said, "Allah said, 'O son of Adam! Spend, and I shall spend on you."
Hadith Sahih  Al Bukhari 

32 comments:

  1. Haih sedapnye marche nih. FM sll p bulan pose. Asenye tiap2 tahun jgk la p dgn kwn2. Tmpt die mmg happening n agak murah dgn apa yg die serve. Mknan mahal tp buffet 80 je. Dpt plak kwn2 lebar mcm FM jugek. Mmg berbaloi.

    Swonotnye k.yan bejalan je.. Dgn ank2 plak..

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Tak tahu kenapa, tak pernah singgah kat sini ...Dengar cerita best2 restorennya .. tapi mesti mahal sikit

    ReplyDelete
  3. salam..heavennya makanan..hatga pun boleh tahan..huhuh

    ReplyDelete
  4. tak penah makan kat sini age... hehehe.. beso2x dah anak akak..

    ReplyDelete
  5. presentation kt kedai tu mmg cun... lain dr lain... olive oil kt situ murah gk yek kak... tp mmg tak penah sampai ke situ lg huhuhu

    ReplyDelete
  6. auww.. takut tgk rege makanan, habis licin semuanya, pasti lah sedap sgt tu..

    kak yan g memana memang suka bawa backpack ya.. ??

    ReplyDelete
  7. pegi gak minggu dulu, tapi ke manhattan kat e-curve

    ReplyDelete
  8. FM,

    akka tak pernah cuba buffet dia lah.. Hubby tak suka keluar kalau bulan pose. Paling2 hotel kat tepi rumah tu je.. Concorde.

    ReplyDelete
  9. LM,

    saya pun sesekali je pegi sini.. Saja nak ajak anak2 makan luar sesekali...

    boleh tahan lah regenya tu pun..

    ReplyDelete
  10. Pen Biru,

    mmg boleh tahan pun regenya..Tapi sesekali lah kan.

    ReplyDelete
  11. Kakcik Ella,

    kita juge. Tp jarang dapat nak makan kat sini.. Bila dah penat shopping terus nak balik..hee

    ReplyDelete
  12. Dana,

    akka suka all the concept..Mmg best..Yess..olive oil tu mmg murah..rugi tak ambik lebih ari tu..

    ReplyDelete
  13. Kak Yong..mmg boleh tahan rege dia. Tapi tak boleh pegi selalu lah kan..heee

    Kak Yong,

    akak ni masa muda2 dulu rugged. Mcm jantan. Suka mmg jalan dgn back pack. Masuk sume benda dlm tu..hee

    ReplyDelete
  14. Amoi,

    boleh cuba lah nanti tu..

    anak2 akak mmg dah besar2 belaka.hee..so mommy dia boleh mengediks lah..hee

    ReplyDelete
  15. salam kenal kak yan. nampak menyelerakan makanan2 tu sume. sy tak pernah jalan2 the curve..jakun kan...hahaha

    ReplyDelete
  16. salam kenal gak..

    apa lak jakun.. INSYALLAH one day sure sampai.. tak jauh pun.

    ReplyDelete
  17. selalu nak masuk the curve.. tapi pasrk kat ikea.. lepas pusing2 ikea jadi penat & terus balik..

    tak tahan tengok marche, nak kena pi jugak la nanti..

    ReplyDelete
  18. Yan! The food situ looks tempting sgt3....x pernah makan lg kat situ.... one day patut cuba!

    ReplyDelete
  19. Sering lalu kat depan Marche ni, tapi takut nak masuk. Hehehehe ... takut duit dalam dompet tak mencukupi, takut kena jadi tukang basuh pinggan jer nanti ;)

    ReplyDelete
  20. Mulan,

    better park kat the curve tu.. senang. banyak parking pun.

    ReplyDelete
  21. Betul Kak Ani.. boleh bawak all anak dara awak tu..

    ReplyDelete
  22. My Life My World,

    not too expensive lahh. sama je kalau makan kat Pizza Hut tu..kurang lebih lahh..

    ReplyDelete
  23. salam...best 3 hero tuh, i pun dulu kalau bole nak semua boys, tapi Allah atur lagi cantik, 2 girls n 1 boy..alhamdulillah..

    ReplyDelete

cliks..cliks