cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 6, 2012

Shopping at Subang Parade

Ingat tak lagi N3 i pasal  m a k a n   d i   T h e   M a n h a t t a n   F i s h   M a r k e t.  I janji nak cerita pasal our shopping heaven kan.. Alahhhh sebenarnya bukan shopping apa. We all kena shopping for our office then sambil menyelam lah kan....heee
Tiba sini dah tengahari. Tu yang kitarang pegi lunch dulu... 
Then baru buat lah apa - apa yang patut kan.. I love this area.. Ada musollah, ada toilet, and tempat nak change diaper for moms lah..Nampak friendly.
Thennnn..baru menyoppinggg..Kami ke Parkson..
Tiba je kat entrance Parkson, i terus nampak Dorothy Perkins. I punnnn..grab lahh.. I jumpa jeans yang sesuai untuk diri i yang terlalu tinggi dan bosar  ni.. heee..
Mem Sue cari make up.
Lihat sana, lihat sini.. Sambarrr...
Then lepas tu, baru lah kami menuju apa yang dihajat..
Ini sebenarnya yang kami mau.. Air conditioner for our office. Dah rasa berrkuap dalam bilik office kami yang kecik tu..
This lady melayan kami dengan baik sekali.. The thing just RM1200 cam tu lahh.
Sementara tunggu urusan jual beli, i bought air ni.. Haus si..
Sambil - sambil ngap ni.. Bawak balik 6 pieces for the kids.
Hajat hati nak borong sikit buah kat sini. Tapi rasa malas lak nak mengangkut nya.. 
Ini lah hasil tangkapan sekejap tadi tu.. Sempat gak i sambar FM yang come tu.. Suka tengok mamat tu bergayut...heee..
Kitarang rushed back takut tertempuh dengan jam, I terus balik rumah.. Kepala dah menyengat sakit.. Kena sambung keje besok lah... Happy dah, office kitarang dah sejuk now.. ALHAMDULILAH..
*********************************************************************
Narrated by Ibn 'Abbas
'Ukaz, Majanna and Dhul-Majaz were market-places in the Pre-lslamic period of ignorance. When Islam came, Muslims felt that marketing there might be a sin. So, the Divine Inspiration came: "There is no harm for you to seek the bounty of your Lord (in the seasons of Hajj)." (2.198) Ibn 'Abbas recited the Verse in this way.
Hadith Sahih Al Bukhari 

9 comments:

  1. Lama sungguh Aini tak singgah blog Kak Yan... ni lah baru berkesempatan...

    Cantik Subang Parade sekarang ni kan...? Dah lama Aini tak pergi.. if pergi sana mesti kitorang makan kat Uncle Lim.. and then, bershopping kat MPH :D.

    ReplyDelete
  2. Salam,
    Dulu2 suka pergi kat sini ... boleh dpt semua barang di sini .. restoren makanan pun byk.

    ReplyDelete
  3. Mother's room kt Subang Parade ni memang sangat convenient. Suka masuk situ :)

    ReplyDelete
  4. Suka tengok Yan bershopping....Air cond jenis tu I dah lama aim jugak tu !!

    ReplyDelete
  5. hi kak...sempat nangkap sluar yer..lawa suarnyer...dah lamer saya tak menyoping ni...

    ReplyDelete
  6. kakyong bukan jenis yg selalu ke shopping mall.. kalo pergi pun x tau nak tuju ke mana.. tp best pulak sejak selalu jengah blog Yan ni... ada byk menda baru yg dpt... heheh...

    ReplyDelete

cliks..cliks