cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 17, 2012

ke Iron Mosque Putrajaya lagi..

Dalam bongkar - bongkar draft, baru terperasan yang N3 ni dah berlapuk..Hee.. Lupaaa.. Aduiii.. Tua bebeno teman ni.. Ini kisah cuti sekolah yang lepas..heee.. Malu je nak cerita..Dah berkulat..Anyway..i sayang gambar yang diambik lah kan.. Makanya.. Masa cuti sekolah lepas tu berangan sangat nak ke Putrajaya. Nak ke Iron Mosque, Masjid Besi, @ Masjid Sultan Mizan. Dah pernah pergi ke sana sebelum ni..Tengok N3 pasal  I r o n  M o s q u e. Masa tu kami di sana waktu maghrib.. This time i nak pergi hari Jumaat..
 Tiba sana pun kira sedang - seddang elok je.. Dah nak dekat waktu solat jumuah.. 
 So terus lah ke tempat wuduk.
 I suka tengok toilet dia..heee.. Clean..
 Abang Irfan took his ablution here. I memang tak berani nak lepas kan dia dengan abang - abang nya. Takut entah ke mana - mana tak nanti.. So dia kena solat dengan i di bahagian muslimat.. 
 ALHAMDULLILAH this boy just obeyed to his mother.. Solat belakang i. Punya lah kuat baca. Sampai kan ada tourist from Palestine ni siap recorded masa dia solat tu.. heee...He did solat Zohor.. Tu yang tourists tu boleh recorded.
 I hanya dapat tangkap masa jemaah dah habis solat.
 
My model as usual akan ikut je apa yang i suruh..heee. Perut rasa lapau.. Dok berkira - kira nak makan kat mana. Cuaca agak terik masa tu.. Actually we had no idea nak makan kat mana di Putrajaya ni. Al maklum bukan tempat sendiri.. Ingat nak makan di Taman Warisan..Tapi rasa panas semacam je.. Then kitarang gave up.. Dan akhirnya de decided to find this place.. Malas lah nak khabaq dulu.. Secret.. Cer tekaaa....Daaaa...
*******************************************************************
Narrated by 'Aisha
The Prophet used to (put) bend his head (out) to me while he was in Itikaf in the mosque during my monthly periods and I would comb and oil his hair.

Hadith Sahih Al Bukhari. 

16 comments:

  1. salam kak yan....pertama kali masjid ni jer awe dah terpegun :)

    ReplyDelete
  2. Ramai juga orang ya? Kakcik beberapa kali singgah di Masjid Besi ni, tapi belum menjelajah ke dalamnya lagi. :)

    ReplyDelete
  3. k.ani duk sebelah putrajaya ni pn x pernah lg gi masjid ni.....hehehe....insyaallah....one day akan solat kt sana nanti....TQ 4 d info!

    ReplyDelete
  4. Awe,

    petama kali pegri ke pertama kali tengok?

    hee..cantik kan..

    ReplyDelete
  5. Singgah tapi tak jelajah kakcik? kenapa? rushing ye..

    ReplyDelete
  6. Yup Rozita..before pergi i dok surf kat internet.. Rasa terus nak pergi..

    ReplyDelete
  7. Emmm..nampak gaya dah kena pergi tu kak ani..heee..

    ReplyDelete
  8. Cantik sungguh...saya pun tak pernah pergi ke sana... model Yan samalah dgn saya... anak bongsu tu...hehehe

    ReplyDelete
  9. memang cantik k anie.. Suka sangat ada kat situ.. lapang je...

    anak i yg tua suka bergambar. no 2 tidak.. yang ketiga ni mmg jadi mangsa i.. i suka sangat.. panggil je, dia terus sengih..hee

    ReplyDelete
  10. dah lama simpan hasrat nak ke masjid nie.... bila la tertunai.

    ReplyDelete
  11. Memang cantik Hanis.. open air..berrangin kalau kat bahagian bawah tu.. atas bit warm lahh.

    ReplyDelete
  12. Ya Allah, cantik nya kak.. ada baca di blog lain pasal masjid besi ni.. tp tak dpt tgk gambar2 mcm di blog ni... thanks for sharing.. :)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah..Rumah Allah cantik tak cantik kalau singgah penuh barokah..x semua dijemput kerumahNYA kan...

    ReplyDelete

cliks..cliks