cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 23, 2012

Tak sangka nak ke Central Market

Lepas breakfast kat  R e s t o r e n   M a k   E n o n  last Saturday, sebenarnya seccara tak plan, we all decided nak ke Central Market. Saja je nak buang masa berjimba..Heee.. Memang tak tau nak buat apa kat rumah.. Ye lahh Cuti. Satu lagi ramai yang tak ada kat rumah.. Itu yang berangan terus nak ke Central Market.
 Kami tiba di sini lebih kurang dalam pukul 10.30AM. Jalan pun lengang je.. Ramai warga kota dah balik bercuti gamaknya.. Ye lah... cuti Chinese Nwe Year lah katakan. Tu yang smooth je dari Shah Alam ke KL.
 Depan Central Market meriah decorationnya..
 Dalam panas - panas tu i ajak all the boys bergambar.. tu yang muka semua semacam je menahan panas. heee...
 Macam - macam ada dalam Central Market ini. Diimbau kembali 25 tahun dulu. kat sini lah i n hubby selalu jumpa. Then bila lepas kahwin, kat sini gak lah tempat kami lepakk..
 Bukan buang tebiat ye..heee. Kami suka tengok tolet kat sini. Tu yang bergambar. Selalunya keadaan ni dapat kami lihat kalau ke Indonesia. Toilet diarang bersih dan cantik - cantik.. Tapi kan bila masuk ke dalam sini, tak berapa lah bersihnya.. Kira ok lahh..
Kami sambung lagi shopping benda - benda kecik ni. Seronok....
I love pix belakang Abang 'Imran tu..
 Hubby ke belakang. Tengok orang buat painting.. Borak kat sini..
 Ada lak tarian naga masa kami di belakang..
Disebabkan keadaan agak panas, dan tekak pun kehausan, kami terus ke kawasan belakang ni.. 
Nampak tak kedai ni. Ada jual banyak biscuits lama - lama..
 Tau biscuit ni kan.. I love it..And love the bottle.
 I order Air Kelapa..Sambil makan biscuits. Sedap nyaaa.. 
 Gambar i pulak..
Boleh - boleh nak kacau i gambar.. heee. My Little Pumpkin. 
 Sambung lagi shopping. Alaaa bukan shopping apa sangat.. Saja layan my kids. Yang Abang 'Imran minat sangat dengan jam.. So, beli lah..
Mesti i nak tayang gak kat sini..heee..Kasi aura sikit..
 Ni lah yang i dapat grabbed kat sini. FM one souvenir for my fren.
Dan ini.. merugged lah kejap.
Lepas tu kami terus keluar dari Central Market. Cuaca memang agak perit dan hangat.. Kami nak ke satu tempat ni di Bangsar. Tapi sebelum tu sempat Hubby ajak ke site dia. di Sri Hartamas.. Layan je lah. Then terus kami ke tempat yang dirancang. Ke mana ek??? Tunggu ye...
****************************************************
Narrated by Abu Said Al-Khudri
A man heard another man reciting (in the prayers): 'Say (O Muhammad): "He is Allah, the One." (112.1) And he recited it repeatedly. When it was morning, he went to the Prophet and informed him about that as if he considered that the recitation of that Sura by itself was not enough. Allah's Apostle said, "By Him in Whose Hand my life is, it is equal to one-third of the Quran."

Hadith Sahih AL Bukhari 

9 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    lama nya tak ke CM

    menginbau..lihat biskut butang tu...

    ReplyDelete
  2. Walaikumusalam Bro Rozali...

    betul tu.. mengimbau kenangan.esp tang biscuits tu..

    ReplyDelete
  3. ya allah kak
    dah berbelas tahun x singgah CM nie
    masa saya belajr CM niee biasa2 aje
    selalu gak lepak2 lepas kelas
    sbb ada kawan buat partime disini

    huhuhu skrg dah berbeza benar ye .. rinduu zaman belajar2 dulu huhuhu

    ReplyDelete
  4. saya pun dah lama tak CM tu...harus bawak anak2 jalan2 kat situ kann...

    biskut tu kalau kat kg asben mmg ada jugak...selalunya bila blk kg anak2 ni beli buat bekal makan dalam keta...

    ReplyDelete
  5. Waaa toilet tuh mcm x caya! Mase college di stamford dlu sll amik bus disini.. Dlu buruknyeeee la hai..Now ctk gils!

    K.yan FM tuh santek plak tgk nye

    ReplyDelete
  6. dah lama tak ke CM.....dulu2 suka jugak lepak kat sini...

    ReplyDelete
  7. kak yan... bestnya. macam2 ada kan? cutenya biskut butang tu.. my fav too.. tp sy panggil biskut bunga. suka tgk gmbo akak dgn little pumpkin.. cute!

    ReplyDelete
  8. munna pun dulu selalu dating kat situ... lamanya dah tak ke CM

    ReplyDelete
  9. pergh..kalu awe kak..confirm dah ada beg plastik 2 3 kat tgn..shopping!

    ReplyDelete

cliks..cliks