cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 23, 2012

Breakfast at Mak Enon Resto - kuih apa ni??

Saturday morning we went to Mak Enon Resto. Resto ni ada kat Section 13, Shah Alam. I believe ramai warga Shah Alam pernah makan kat sini. I rarely lah makan kat sini. Usually kitarang suka ke Section 3, Resto Gembira.. So, sesekali kita ubah selera..Jom tengok apa yang ada..
 Banyak yang dioffer this kedai.. Breakfast stuffs lahh..
 See...
 Kuih pun banyak...
 I took this.. Sedap gak Nasi Lemak dia..
 Roti Jala dia pun sedap...
dannnn... i paling suka yang ni.. Tau tak kuih apa ni?? i tak tau.. Tau makan je..Dalam tu ada dua ketul bulat - bulat. dan dalam dia ada inti kelapa..Itu sebab i suka.. KUIH APA EK????

Kalau nak cuba ke kedai ni, kedai nya di Section 13, dekat dengan Sekolah Integrasi Assyakirin. Dekat dengan Apartment Acapella. Boleh lah memburu yeee..

21 comments:

  1. Ibu Yusuf singgah ziarah.. meriahnya makanan. Kami suka ke Hatini atau Azira di seksyen 11, Gembira ada juga, cuma mak enon ni tak pernah cuba lagi.. :D

    ReplyDelete
  2. sedapnya tengok makanan tu..smua nmpk best hehe.

    rasanya kuih lepat ubi kot yg last tu..hehe..

    sy pun suka tu..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Yan

    meriah dgn berbagai makanan gerainya

    mukin nama kuih tu...tepung bungkus kut..

    ReplyDelete
  4. ohhh soo yummy...tp jauh la pulak nk pi sampai sana fr ampang ni..hehe

    ReplyDelete
  5. "kak yan,saya pun penah pi restoran gembira tu tp restoran mak enon sek 13 ni tk penah masuk lagi...nanti kalau pi shah alam nak pi try..kuih apa tu...macam kuih tepung bungkus..bezanya kuih tepung bungkus inti dua ketul kt dalam tu dibalut ngan tpg pulut warna putih jer(inti dlm kelapa manis gak)..tp yg ni dia boh warna warni lak..cara bungkus pun agak lain sikit..panjang,tp bulat...tpg bungkus lepar kan...."

    ReplyDelete
  6. 'Mewahnya' makanan kat situ. Telan air liur kakcik tengok. :)

    ReplyDelete
  7. Zefa,

    akak suka Hatini. Hubby pun. Mak abah suka Azira..heee..
    the whole family suka gembira..pendek kkata tak payah buat sarapan pagi dah..

    ReplyDelete
  8. jemarisuri..

    bukan lepat ubi lahh..dalam dia inti kelapa..

    ReplyDelete
  9. wasalam Bro ROzali,

    yeee..saya rasa betul gak tu.. tapi selalunya makan yang ada satu je..ini ada dua. berwarna pulak tu..

    ReplyDelete
  10. susumanis,

    tak pe kalau sesat ke shah alam, boleh lah singgah.

    ReplyDelete
  11. betul pia..tepung bungkus. cuma lain style je..

    ReplyDelete
  12. lah ..mak enon dah lama tiada la weii!!!

    ReplyDelete
  13. Salam Yan...
    Kalau bekfes akak pun suka lagi kat sec.3,, takpun kat sec.7 yang Ada sambal bawang yg sedap. Kalau sec13 ni sesekali gi makan soto ayam dia jek..

    ReplyDelete
  14. macam lauk, macam2 kuih ada tu..Ohh..yang tu namanya tepung bungkus..orang blah KL panggil puteri dua sebilik kot..

    ReplyDelete
  15. alamak kak banyak nye pilihan kuih muih .. perghhh

    ermm x tahu jugak nie .. hurmmm

    ReplyDelete
  16. assalmualaikum kak yan./
    pandang nasi lemak tu dah tau kualiti beras dia y terbaik

    kak.. sorry sangat2 lama tak singgah sini..
    ayu dah kurang berBW, kononnya asal dihati dah tamo berblog, memikirkan kawan2 semua best2 dan bagi semangat..
    ayu berblog kembali..
    tapi ayu dah gubar ruang bloglist ayu..
    ayu tengah masukkan blog u kawan2 y hanya berminat blog mereka dibloglistkan diblog ayu sahaja

    kalau k.yan berminat tinggalkan URL dientry melekat ayu ya

    selamat malam kak..

    ReplyDelete
  17. auntie, kalau tak salah kuih tu nama puteri dua sebilik. tak pernah makan lagi, tapi pernah dengar orang cakap.

    ReplyDelete
  18. kak yan.. mcm bestnya resto nie. salu ke gembira jek. blh la nnt cuba di sini pula.. tp sy jarang2 breakfast terus brunch jek.

    ReplyDelete
  19. salam kak yan,
    Restoran Gembira Sek. 3 tu favourite port zareene b/fast dulu time dok mengaji kat UiTM dulu... Suka makan roti bom dia.. sedap... and kuih yang ada 2 bola kaler berinti kelapa tu kuih putri sebilik... tu pon pebret zareene jugak tu... :D

    ReplyDelete
  20. salam kak yan..tq sebab suka makan kat Restoran Mak Enon..kedai mak saye :)
    kuih tu name die kuih puteri sebilik...nanti ajak la ramai2 datang makan lg yer.. :)

    ReplyDelete

cliks..cliks