cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 30, 2012

TGI Friday's akhirnya..

Sorry lah dah lama tak update blog. I bermasalah dalaman lagi..heee.. Entah lah.. Down tiba - tiba.. Now i think i m ok..hee. Tu yang menjengah sini ni.. Kalau ikut - ikut kan banyak yang nak dishare kan.. Tapi ye lah.. Bila hati dikawal syaitan bukan iman.. Ini lah jadi ni.. Anyway, i m back now.. Nak cite pasal makan, makan, and makan... Jommmm kita ke TGI  Friday's. I went there with Chef CiJu, and CiLi.. Sebenarnya sambil - usha - usha barang yang i nak bawak ke somewhere soon..heee.. Tapi, hamcus je.. Makan akhirnya..
 Ini yang kami usha.. Macam menagkap je... New menu. Baru 2 or 3 bulan lepas keluar.. Sud try..
 Interior
 
Depa ni memang happy with the food.. Gumbira selalu.
Right side is PARMESAN CRUSTED CHICKEN QUESADILLAS which the tortilla is packed with sauteed chicken, tomato basil-mix and so on and so on. Coated pulak dengan Parmesan cheese.. Walla weiii.. , and left is FRIED MAC AND CHEESE. Both this i lupa rege nya..
 This new menu - Best ribs ever with BBQ Sauce - RM54.90.
 ALMOND CRUSTED CHICKEN SALAD - RM25.00.. So yummy. It served atop of medley shredded romaine, dried fruit, crusted almond, and mandarin oranges, with celery and Blue Cheese crumbles. 
 Hee...LICINGGGG
 Sementara tunggu food, ni lah keje depa.. buffinggg...
 Whole set of desserts. Yumm..
 But then we just took 3 of them, STRAWBERRY PARFAIT,  OREO WITH MINT CRUNCH, AND SNIKERS TREAT. 3 FOR rm10.90.
 and another dessert - BROWNIES OBSESSION RM14.90
 ubat stress....we go for go it.. Muka macam hapa je..hee
Sebelum kami makan sebenarnya sempat menyopping sikit.. sikit jeee... Depa ni haahh.. tengok bedspread..Murah - murah. Tengah sale katakan..
 
Lepas tu kitarang balik.. Walaupun barang yang dicari tak dapat dicari, we decided untuk balik je.. Maybe esok - esok lah pegi cari.. Have to cari gak sementara masih ada sales lagi ni..Lunch tadi tu, CiLi yang belanja. Dalam RM 200 plus gak lah.. Thanks CiLi. Nanti i paksa belanja lagi yeee..heeee..
****************************************************************
Narrated Abu Huraira:
Whenever a meal was brought to Allah's Apostle, he would ask whether it was a gift or Sadaqa (something given in charity). If he was told that it was Sadaqa, he would tell his companions to eat it, but if it was a gift, he would hurry to share it with them.

Hadith Sahih Al Bukhari..

19 comments:

  1. wah2 kak .. makan x hinggat nie .. sedap nyeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. yan selalu keluar mkn2 dgn adik beradik kan...syokk
    akak pula suka keluar dgn suami dan anak2 :))

    ReplyDelete
  3. Kalu kuar dengan geng, tak sah kalu tak makan-makan. Itu la agenda paling best, kan?

    ReplyDelete
  4. Kak Kasihredha,

    kalau dgn Hubby mesti ada anak2..Ni kalau saya keluar dgn adik.

    ReplyDelete
  5. Betul AA. Kalau tak makan masa keluar tu macam tak keluar je..hee

    ReplyDelete
  6. kak Yan, be strong!!! sesekali down tu mungkin beri kita masa rehat+masa muhasabah diri. anyway.. u are so lucky ada Chef CiJu, and CiLi (ur right and left buddies) yg selalu bersama... especially bab makan2 la kan.. hehe

    ReplyDelete
  7. salam kak yan..

    wahh... dasyatnya kak.. patut la selalu fail kalau ubah cara pemakanan akak.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Thanks Cyana..

    sumtimes mcm jadi org sasau..hee..Hubby kata jiwa kacau..
    Yess...they are my buddy esp bab makan and shopping.

    ReplyDelete
  9. Iena,

    heee.. memang fail saja..depa ni lah yang buat akka selalu fail..

    ReplyDelete
  10. Moga beransur sihat... kakak masuk je dah nampak apa yg terhidang sungguh mengecurkan... kalau keluar tak makan memang tak sah mestinya:)

    ReplyDelete
  11. penah try tgi friday yg kt wangsa walk... sedap mmg sedap... tp portion nyer besar utk mkn sorang... kalu share2 or mkn ramai2 baru best

    ReplyDelete
  12. TGI memang selalu tidak mengecewakan.. worth it ngan duit dikeluarkan yerk...
    seronok dapat makan2 beramai2..

    ReplyDelete
  13. Amboiii Yan, sedap betul nampak semua food tu.
    pstt: Dah ke Bali ke ?

    ReplyDelete
  14. ALHAMDULLILAH Kak Zakie.. Just mind set lah kak.. saya ni jenis macam tu.. INSYALLAHHH everything's ok..

    makan reramai dan kecoh2 memang seddap..hee

    ReplyDelete
  15. Dana, mmemang besar. n the best share.. tak leh makan sorang2..

    ReplyDelete
  16. Cho Zila.

    tapi sesekali lahh.. boleh tahan gak regenya kan..

    ReplyDelete
  17. Rosita,
    alhamdullilah..

    Bali??? soon!!!! INSYALLAHH..

    ReplyDelete

cliks..cliks