cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 14, 2012

Small kenduri at Setapak Jaya

Jumaat berkah. Sempena itu NekCik ada buat majlis kenduri kecil aka doa selamat lah.. They are going to Mecca for umrah. So, i pun pegi lah sama My Mommy and My Daddi, Chef CiJu merangkap chef majlis. Around 11.45AM kitarang sampai.. Tengok - tengok guests dah ramai kumpul. Food separuh tak sampai lagi..Heee...
Pak Imam and kaum lelaki kena makan dulu sebelum pegi solat jumuah...

Ni lah antara guests NekCik. Member2 lama tempat keje..
 Sibuk2 kat dapur.
 Ni mandur tau..
K lah.. jom tengok apa yang dijamu NekCik pada para tetamu..Macam - macam ada.
 Ada salad
 Dalca
 Ayam Morocco air tangan TokPuCu..
 Grilled Lamb
Baked Potato
 Dessert the vass.. - Bread Pudding with Butter Scotch 
 Pudding Caramel.
 Another Pudding Caramel with fruit.
Muffin
and Curry puffs.. Sedap makan panas - panas..
Kami balik lepas isyak.. Sejukkk. sebab petang hujan lebat...Kena balik awal actually. My Daddi and My Mommy nak balik kampung esok.. So kena berkemas lah tu...Sampai rumah terus tidur.. Lotih..
****************************************************************
Narrated by Abu Huraira
The Prophet was asked, "Which is the best deed?" He said, "To believe in Allah and His Apostle." He was then asked, "Which is the next (in goodness)?" He said, "To participate in Jihad in Allah's Cause." He was then asked, "Which is the next?" He said, "To perform Hajj-Mabrur. "
Hadith Sahih Al Bukhari 


20 comments:

  1. Geram tengok grilled lamb tuh... Ohhh!

    ReplyDelete
  2. Selamat berangkat menunaikan umrah buat Nek Cik. Semoga diberi kesihatan yang baik dan selamat pergi dan kembali...

    ReplyDelete
  3. "Salam kak yan...Alhamdulillah,ada rezeki lebih kita kongsi sama-sama kan....emmmm pencuci mulut tu mak aii semuanya mengancam belaka...puding roti dn sos tu...mmm..."

    ReplyDelete
  4. cari kak yan dalam gambar ramai2 tu, rupanya tengah bizi kat dapur;)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Kak yan...
    Pagi2 tengok gmbar makanan tu...mmng terliur sngguh...

    ReplyDelete
  6. Salam Azian,

    Selamat berangkat kpd NekCik ke tanah suci,semuga sihat

    Amin.....

    ReplyDelete
  7. Pia,

    ALHAMDULLILAH.. sama2 merasa.

    dessert tu sume buat sendiri tu..akak memang suka dessert and puding roti yang ada kuah tu my favorite.. sedappp..

    ReplyDelete
  8. Fida,

    kat dapur tu bukan akak lahhh.. my sis.. Chef CiJu..hee

    ReplyDelete
  9. masakannya sedap2...puding tu tak bole tahan..ALhamdulillah, murah rezki makan yan..

    ReplyDelete
  10. anniyong onni...

    wohhoooo.. cannot tahan tengok ayam morocco & grilled lamb tu.. but all so yummilicious lah..

    ReplyDelete
  11. aloor kak yan nie
    ieda x makan layie ..
    tgk menu2 kenduri , nak2 baba desert tuu mengundang lapoor lahh kak huhuhu

    ReplyDelete
  12. Kak Sal..

    ALHAMDULILAH. kebanyakannya masak sendiri.. Memasing tunjuk bakat...

    ReplyDelete
  13. salam kenal azieazah..terima kasih kerana sudi mendoakn Nekcik..Insyaallah

    ReplyDelete
  14. hi kak...comelnyer karipap tu..bolat2 semuanyer sedap2...

    ReplyDelete
  15. Salam Azian,

    selamat berangkat ke tanah suci utk Nekcik,semuga sihat
    Amin....

    ReplyDelete
  16. semua sedap.. mujur lah dah kenyang time tgk ni...

    ReplyDelete

cliks..cliks