cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 13, 2012

Astro Beyond


I m very very sure ramai bloggers yang melanggan Astro kan. I pun dah lama sangat dah. I think since 10 years ago kot pakai. Ye lah. berpindah astro ni dah tiga kali dah. Since duduk di Pandan Perdana lagi. Pasang kat sana for the first time, then pindah ke Shah Alam menyewa for the second time, and last bila pindah rumah sendiri di Section 7 ni. So dah 3 kali berjalan dah astro i ni.. I rasa macam - macam cerita pasal Astro ni kan. Terlambar bayar dipotong lah, charges macam - macam lah. Channel kejap ada kejap hilang bila hujan or mendung lah.. Macam - macam lah. Since i buat payment thru my Diners card, ALHAMDULLIAH pisode potong memotong ni settle. I ni jenis orang yang paling malas nak pegi bayar bil. And now dah mudah sangat. ada Maybank lah CIMB lah..clicks saja lah.. Itu satu part. 

Another part is asyik terganggu masa tengah tengok.. Then one day i ada complained kat Astro pasal siaran tergendalan ni lah.. Diarang suggested Astro Beyond..At first teragak - agak jugak lah.. But then after second arrangement, maka datang lah wakil astro ke rumah i..

Ini lah dia..

Yang lama dibawa pergi..
Selesai dipasang, makaaa..berkumpul lah depan tv.. Bahagia amatt..
Bukan Empat Mata
I langgan ni sebab nak tengok program kat sini.. Sukaaa..
Ketika Cinta Bertasbih
Masa tu tengah asyik tengok drama ni.. In future ada cerita baru kalau tak silap... Parah...

New Korean Entertainment Channel *One HD* ( 393 )

Ini satu lagi parah.. I dah mabuk dengan cerita Korea.. YA ALLAHHHH.. haru betulll.. Berunggun u depan TV..heee.. Tak pen lahh enjoying myself.. I yang bayar bil kan.. Bukan orang rumah sebelah.heeee..Tapi kan almsot many months i dah pakai beyond ni kan.. Still gak ada gangguan. But not as  bad as before lah... ALHAMDULLILAH...

13 comments:

  1. wow bestnya.. biasalah, kalau dapat benda baru ni, mesti leka mengadapnya kan...

    ReplyDelete
  2. salam..kty pun baru je tukar ke astro beyond

    ReplyDelete
  3. k.ani x psg lg beyond.....sbb Nana xm SPM this yr. Janji dgn dia habis jer SPM kita psg sbb Nana suka citer KOREA!

    ReplyDelete
  4. Suami kakcik dah melanggan Unifi (belum pasang lagi), nak tengok pakej macamana. Mungkin nanti akan terminate Astro. :)

    ReplyDelete
  5. heheheheh abis lah pas dmm drama indon drama korea lak... heheheh

    ReplyDelete
  6. wah...dah tukar yeak sis...lieya still gune yg lame tu...ntah bile mauu tukar nieh....

    ReplyDelete
  7. hehehehehe...umah Alin pun pakai Astro Beyond...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Yan

    selamat menonton....

    ReplyDelete
  9. I banyak dengar pasal Beyond ni. Dengar juga kisah Astro macam sengaja ganggu siaran kita sebab nak “paksa” kita tukar ke Beyond.

    I dah kena sekali, sampai panggil technician datang repair. I sergah Customer Service kata depa sengaja nak paksa I tukar Beyond, tapi biasala mana depa nak ngaku.

    Lagipun nak guna Beyond ni kena tukar TV yg High Dens (HD). Buat masa ni tak kuasa nak tukar tukar lagi.

    ReplyDelete
  10. rumh dela dh pasang... gmbr HD mmg clear gila... mcm real dpn mata.. :)

    ReplyDelete
  11. Yan...anak2 saya merengek2 nak suruh pasang beyond...hehehe...tapi tunggu dulu lah... nak mintak izin kat cik abang yang paling susah tu...

    ReplyDelete
  12. i pindah rmh je trus pasang unifi..takde gangguan hujan atau ribut...hypp tv ok jgak drama2 ada cuma siaran bola takde langsung tu yg hubby ingat nk langgan beyond semula sebab worldcup dah dekat kan...ishh jenuh la nk membayar ..:)

    ReplyDelete

cliks..cliks