cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 2, 2012

at One Utama..Shoppinggggg....

Activity ni sebenarnya happened on last Sunday, Dec 25, 2011. Afternoon cam tu lah.. We went to One Utama. Nak cari books. Pagi cam ni lagi dah sesak. We parked at level bawah sekali.. Pun dah penuh.. On the way ke tempat yang nak dituju, i suka all these views. Lush green lah gitu... Hutan batu.. 

Dengar bunyi burung, water fall..So nice.
Yang lain ke MPH, but i terus ke Mark & Spencer.. He.. 

Apa yang tak tergoda.. On the Christmas day, tapi macam nak sambut Gong Xi Fatt Chai... Merahhh semuanya...
Ni lah hasil tangkapan i... Spent about RM400 plus.. Terbangggg..hee

Cantik gak the decoration kat sini.. Ala - ala dalam laut gitu..
Abang Luqman cakap, that girl jual computer ke jual maruah bu..heee.. No word to say.. Abuse lah tu...
Ini yang i cari di MPH.. Lonely Planet about Kashmir.RM105.. But so little infos lah.. I oso joined membership kat sini..
Nice girl. Layan kami dengan baik.. Dapat lah voucher RM20. 
Bought this. 
Abang Luqman bought this. Almost RM200 plus.. Dah minat dia.. 
Hubby punya.. Emmm ratus2 lah.. I sendiri tak kira.
Then perut sudah bunyi... Ingat nak makan kat sini.. Wellll..long q.. Tak sabar.. Keluar je lahh..
We went to Sri Damansara. Ingat nak pekena Nasi Ayam sedap.. Tapi tak bukak. So, i just took Nasi Kerabu.. Well..tak berapa terangkat lah.. Ayam gorennya tak makak.. 
Depa pekena Nasi Ayam.. I noticed licing lah. 
I took Oxtail Soup.. Ok lahh.. habis..
See..licingggg.
Nasi i yang tak habis..
Balik ke rumah i berehat kejap.. Lepas tu ada agenda shopping lagi.. Ini orang lain punya.. I ikut saja.. M y M o m m y  a j a k  k e  E m p i r e.. Macam nak tercabut lutut i ni.. Tapi tak kesah, janji hati happyyyy..
************************************************************

30 comments:

  1. skrg ni sale merata2... org pun boleh tahan ramai bersesak2... nk dkt raya cina pulak ... lagi la sibuk

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Azian, thanks singgah my blog.. :)salam perkenalan dari saya...

    ReplyDelete
  3. wah bestnye shopping n makan2 :)
    lama tak gi one u

    ReplyDelete
  4. Ohh lama tak pergi One Utama... bestnya tengok hasil tangkapan kat MPH tu

    ReplyDelete
  5. Kak, nak tau dak zaman2 dulu, fida pi OU semata2 nak tengok wayang n main boling. Selain dr tu yellek...

    zaman2 dulu la...;)

    PS: larr, kenapa tak habis nasi tu kak, nampak mcm ada yang menangis tu..hehe

    ReplyDelete
  6. Meriahnyer shopping yan! cantiknya ada greenaries lagi..

    ReplyDelete
  7. Saya suka part ni, especially when it comes from a young man : "Abang Luqman cakap, that girl jual computer ke jual maruah bu."

    Bila akak ke Kashmir? Boleh juga cari info menarik di online forum Lonely Planet..sangat interactive! Have a nice journey ya.

    ReplyDelete
  8. Kadang2 ronda2 ...jalan sana jalan sini..blh dijadikan terapi jgk kan sis...;)

    ReplyDelete
  9. kakyan... bestkan kalo shopping tk rasa penat.. hehe. one u fav spot jugak, senang semua ada.. hehe

    ReplyDelete
  10. Nasi tuh tak sedap ker sampai tak habis...

    i love rose 234... =)

    ReplyDelete
  11. K.ani dah lama x shopping kat one utama ni...makin cntk!

    ReplyDelete
  12. kak yan..lama sangatttttttt sue dah tak masuk One Utama.. zaman anak dara je kerap ke sana.. hihihi..

    ReplyDelete
  13. saya tak penah masuk kowttt one utama nie

    hehe...nice kak yan

    ReplyDelete
  14. betul tu Dela..masa menghabis kan duit..ayoo..heee..

    ReplyDelete
  15. Waalaikumusalam Doc.

    tq gak sudi singgah balas.

    ReplyDelete
  16. gee ryder..

    pegi sana kalau ada benda yg hendak dicari.. saja2 tu tak dak nya..

    ReplyDelete
  17. Rozita,

    buku tebal2 tu mmg mahal..i beli satu je..

    ReplyDelete
  18. Afida,

    akak pun jarang2 ke OU.. pack. ada hajat bebeno baru pegi..


    Nasi tu tak berapa nak sedap lah fida. Ayam tu pulak tak masak.. so macam tak leh telan..

    ReplyDelete
  19. Daddy Ziyyad,

    tu yg akka sumtimes rasa cuak je bila anak2 ni tgk benda bukan2.. Depa main cakap je..hee..


    INSYALLAHH one fine day.. Angan2 je lagi tu..

    ReplyDelete
  20. Betul tu Kartini..

    terapi yang paling mudah lah..

    ReplyDelete
  21. Betul tu Cyana.. hee.. cuma pocket jadi nipis..

    ReplyDelete
  22. Tekak tak leh terima lah Nur Misnan..ayam tak masak.

    ReplyDelete
  23. Betul tu kak ani.. makin cantik dan macam2..

    ReplyDelete
  24. Wah Sue..zaman anak dara tu..kena pegi tu..

    ReplyDelete
  25. da lama x g OU..

    nadame contabile tu best! 2x buku n drama

    ReplyDelete
  26. KhaiRin,

    kalau ke book stores akak kengkadang surrender.. Mcm2 dihangkut nya..layan je lahh..

    ReplyDelete
  27. beshnyer k yan reronda... tmn rimba indoor kt 1u tuh mmg masuk rekod rasanyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja2 nak kuar rumah..

      oo masuk record? record apa?

      Delete

cliks..cliks