cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 20, 2012

Snowfall in Kashmir

Wah!! Look at the title of the N3.. Seems that i was there when Srinagar had its snowfall. I wish i cud go there during winter... Heee...  i was not there, ok!  I just wanna share with u guys some of Kashmir's  snowfall pictures. One of my Kashmiri fren shared these beautiful pictures with me..Showed to me that his motherland, Srinagar had its second snowfall on Monday, Jan 16 2012. All these pics were taken on the day Kashmir had its snowfall.
 These are Chinar trees. It is called as 'Booune' in Kashmiri language. It is important part of Kashmir culture. Chinar is a gigantic sized tree growing trough out the valley.  
Snow covered road leading to Srinagar City Centre.
The Snow covered National Highway 1A.


White everywhere. So that's y all the pics here just in  black and white. The Boulevard Rd which circum navigates the Lake Dal.
 The residence area.
 I loveee this pic. This bird house is so cute.
 Pine tree. 
 n i love to see this too..Those are icicles with Bulbul there. Lovely..
 So white.. like white candy cotton.
Well.. this is a fren of mine. Very kind-hearted. Sharing with all the superb pics with us. He said he doesnt mind if i make any N3 about Kashmir with all the pics he showed to me. He is a free lance travel agent. He will be happy to have more Malaysian guests to his mother land, Kashmir. Never mind..anybody interested, just let me know..heee...
********************************************************
Narrated by Abu Huraira
The Prophet said, "The young should greet the old, the passer by should greet the sitting one, and the small group of persons should greet the large group of persons."
Hadith Sahih Al Bukhari. 

34 comments:

  1. wahh byk juga snow kat sana yer...nanti akak terbang ke Helsinki pula tgk snow..hehe

    ReplyDelete
  2. SubhanaAllah.. kak yan.. cantik betul.

    Kebetulan housemate fida nak ke India besok, utara India, tu pun dia duk survey2 katanya sejuk sangat, dah siap bawak baju bulu tu..hehe:)

    ReplyDelete
  3. salam..datang visit yr blog...sejukkkkk...hehehe

    ReplyDelete
  4. tengok gambar kat atas tu...terasa sejuk sgt, Cantikk

    ReplyDelete
  5. Nieza,

    tebal gak katanya. Almost 1 kaki setengah gak lah..

    YA ALLAH.. mungkin akak tak akan ke tempat2 mcm ni.. Mau keras kaki akak nanti..hee

    ReplyDelete
  6. Fida,

    kalau akak mau tanggal kaki nanti..Sejuk sangat. Then luggage pun tak boleh amik yg sikit.. He..

    ReplyDelete
  7. Mof coz lah Rumah Kuning. Spring aje dah terkokol kesejukan..Ni kan pulak mcm ni..

    ReplyDelete
  8. Sampai ke tulang hitam ye Kak Kasihredha..hee

    ReplyDelete
  9. Wahh cantiknya pemandangan. Hehehe... I ingat u dah sampai ke Kashmir. Tak per.. coming soon kannn. Teringin pulak nak ke kashmir during winter ...

    ReplyDelete
  10. Hee..acah je Ita..Tak sanggup i ke sana waktu winter..sejukk..

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Sama kita ... tak pernah sampai ke sana .... cantik .. kekuasaan dan kehebatan Maha Pencipta

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAsalam,

      sorry baru boleh reply. ALHAMDULILAH, i made it. Cuma tak rasa winter je.

      Delete
  12. kashmir..cantik masa ada snow dan masa takde snow..bestnyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. cantik lagi rasanya masa tak ada snow.. ada sikit2 je. lagi cantik.

      Delete
  13. saya tak tahan sejuk kak..kat opis nie pun dah terketar2 sejuuukkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun. tapi kalau takat air cond ok lagi kot..

      Delete
  14. ai pow x merasa yuki tebal mcm ni ngeee...sadis betul :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. kat sana tu yukinya nipis je ke?

      Delete
  15. jom kak yan....tapi sy leh pergi end of this year atau next year. Awal this year rasanya tak sempat kot hehehe.

    ReplyDelete
  16. "masuk dlm rumah2 salji buatan manusia yg kat mesia ni pun dah tk tahan sejuknya...bila lah agaknya dpt rasa de real salji tu.."

    ReplyDelete
  17. cantikkk....tapi mesti sejuk sangat kat situkann...saya nijenis tak tahan dengan cuaca sejuk2 mcm tuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik kan.. i pegi spring pun dah menggigil..hee..

      Delete
  18. Macam terasa2 sejuknya hingga ke tulang hitam tapi mesti pengalaman yg sangat berharga dapat berada di tempat sejuk macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sejuk sangat lah kan.. sebab waktu spring dia tu pun dah sejuk sangat.

      Delete
  19. Cantiknyaaaaaaaaaa.....smoga impian Yan ke sana tercapai..... :)))

    ReplyDelete
  20. bestnyaaaaaaaaaaa
    cantiknyaaaaaaaaaaaaaaa
    duk berangan je lahhh saya nie huhu

    ReplyDelete
  21. tengok gambo2 kak yan... terus berangan jugak nk ke sana.. snowie...

    ReplyDelete

cliks..cliks