cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 7, 2012

tunggu hujung tahun baru dapat lagi 50% kat Ariani lagi??

Sale semua dah habis di mana - mana. Ye lah dah tahun baru.. I pun sama - sama memeriahkan sale ni..heee..Alaaahhh bukan pegi jauh mana pun. Takat Ariani tepi telinga je.. Tak sampai 10 minutes drive dah sampai depan Ariani je..So, sempena sale kat Ariani  ni , i pun terus ke sana lah.. Tapi kann kitarang pegi on the last day tu.. Jan 2, 2012.. Tak kesah lah. Apa - apa yang dapat je lah...lagipun dah janji kan dengan My Mommy nak beli tudung sempena birthday dia lah. Last time, present tu macam sikit je.. So, bagi chance M y   M o m m y   b e r s h o p p i n g   tudung pulak..
 Subhanallah...Manusia..Nak parked kereta pun susah nampak nya tadi.Tapi ALHAMDULLILAH kitarang dapat space dekat kedai carpet tu.. Aikkk.. illegal parking lahh.. Tapi tak mengganggu public lah.. 
 Tengok dalam kedai.. Mak aiiii.. Ramainya..
 Why My Mommy tu sedih je.. Heee..masih tercari - cari lah tuuu...
 Cantik tak???hee.e. tudung tu lahh...
 Masam nya muka My Mommy..heee
Keadaan dalam kedai dah tak macam kedai..heee.. Tengok je lah tudung kat atas rack tu..
Setelah penat lelah memilih dalam haru biru kain tudung kat situ, bayar jugak kami at last..heee..I takut je sampai tidur situ.. Kemaruk u.. Yelahh.. 50%..

Lepas bayar ingat nak terus balik sebab nak pegi rumah NekCik.. My Mommy and My Daddi nak stayed overnite there. I cari My Mommy bagai nak rak..rupa - rupanya...
 My Mommy masuk sini..heee
 Mr Neem Tariq Butt sedang melayan karenah kami.. We also had nice conversation.Bab memilih - milih.. I offered to My Mommy. Pilih lah mana yang berkenan..
 I kenan ni. My Mommy too. 
At last apa yang kenan di hati, terus disambar bawak balikk.. Harga carpet tu dalam RM599. We got about RM400.. ALHAMDULILAH..
 Ini lah hasil tangkapan tadi. We bought 11 tudung. I beli 7 helai, Chef CiJu i offered to her, took 2 pieces, and My Mommy took 3 pieces. All together around RM580 cam tu lah. I loved the cotton one.. Sukaaa..

Tiba rumah je, kemas - kemas, then terus berangkat ke Setapak Jaya.. Tiba je, hidang dah disediakann..apa lagii..Serangggg...Kami tiba, dah maghrib pun..
 Kami dijamu Soto..menyelerakan
 Ada gak Cempedak.. Wangiii..
I jamu tekak dengan rambutan. favorite..
 Besides Soto, ada Nasi Lemak..
 dan Muffin.
 Abang Irfan berbahagia berlenggeng dalam Sauna Room..
 Saja je lah yee..jamu mata tengok depa dalam bilik CiLi yang baru. Ada Sauna Room dan siap ada bath tup lagi.. We went back awal sikit.. Kaki i macam tak sedap je.. Sud rehat lah kann..
*****************************************************************
Narrated by 'Aisha
Whenever the Prophet took the bath of Janaba (sexual relation or wet dream) he asked for the Hilab or some other scent. He used to take it in his hand, rub it first over the right side of his head and then over the left and then rub the middle of his head with both hands.
Hadith Sahih AL Bukhari 

38 comments:

  1. Hajat di hati nak jugak sambar tudung kat Ariani... but sibuk sangat sampai tak sempat langsung nak singgah... huhuhu...

    Tak perlah, tak dapat shopping kat KL... shopping kat Premium Outlet kat Austin ni pun jadiklah ;). Tapi.. tak dek lah tudung Ariani.. hahaha...

    ReplyDelete
  2. I ni ralat je rasa bila tengok teman2 blogger semua gi sale Ariani ni. I itu ari terlupa, dah 3hb baru teringat.

    ReplyDelete
  3. duk baca2 ingatkan pasal tudung..pasal karpet... aduhh makanan ada jugak!!.. he he..

    ReplyDelete
  4. dah lama tak shopping ariani sejak dah jumpa tudung brand lain :) dulu saya mmg pntg dgr ariani offer tapi sejak beli asyik tak kena jek terus cari yg lain huhu

    ReplyDelete
  5. dah lama tak shopping ariani sejak dah jumpa tudung brand lain :) dulu saya mmg pntg dgr ariani offer tapi sejak beli asyik tak kena jek terus cari yg lain huhu

    ReplyDelete
  6. wah bolih tangkap gambar lagi dlm kedai Ariani....kat JB dilarang tangkap2 gambar. setiap kali penutup n3 Yang mesti ada makan2....bestnya

    ReplyDelete
  7. Ni aktiviti hari isnin yg lepas ye Kak yan.

    Dah penat berjualan, reward diri sendiri dengan sopink. Best, kan kak. Hihi.

    ReplyDelete
  8. Kedai tudung yang patut dijauhi!!!! Hahahahaa.... Sekali pergi mao berabissssssss, fiuuuuuuuu...

    ReplyDelete
  9. kalau g Ariani...mmng rambang bijik mata....semua berkenan...

    ReplyDelete
  10. x berkemampuan lagi nak memiliki tdg ariani... cap online ja dela bei..hhe.. amboi ka... sakan shopping moping gitu... bestnya!!

    ReplyDelete
  11. wah terbeliak mata ratu tgk total rega tudung tu... :) tp takpelah janji puas hati.cantik2 sme tudung...

    ReplyDelete
  12. shopping banyak tudung kak yan..semua cantik...untuk Alin takde?heheheh

    ReplyDelete
  13. kak yan.. pasti ada color purple kan? sweet!

    ReplyDelete
  14. Aini,

    akak pun hampir2 terbabas.. Tp nasib baik on the same day tu akak perasan tudung macam tak kena warna je nak pakai.. tu yg teringat, then terus lahhhh..

    ReplyDelete
  15. alaaa kesiannya Miss Mirror..tak pe tunggu akhir tahun ni..hee

    ReplyDelete
  16. fida,

    tak lengkap u kalau tak dem benda nak makan tuuu..hee

    ReplyDelete
  17. sisdee,

    i mmg pakai tudung ni since i pakai tudung style cam ni.Lagipun it is so close to my house..

    ReplyDelete
  18. kak ami,

    alhamdullilah dah banyak kali amik depa ok je..lagipun ramai yg dah kenal..

    food tu saja bagi org terliurrr..hee

    ReplyDelete
  19. Kakchik,

    betul tu..penat gak lah..so lepas tu kita menyoppinggg..hee

    ReplyDelete
  20. Mas,

    nasib baik gak dia letak 50%. kalau tak mmg tak lah membeli sakan tuu..

    ReplyDelete
  21. Dela,

    beli tu pun bukan tiap bulan Dela. ni pulak ada 50% off.. tu yg membelinya...

    ReplyDelete
  22. Ratusiput,

    i membeli sekali sekala.. Dah tu ramai yang disponsor.. Sebab tu lah rege nya cam tu.. Kalau myself je tak lah banyak kan...

    ReplyDelete
  23. Sempena ujung tahun tu Alin.. alaaa akak tak beli tudung macam Alin lahhh..

    ReplyDelete
  24. Cyana,

    warna tu macam sweet je. sebab tu hati tertawan..

    ReplyDelete
  25. Tudung Ariani mmg cantik2..tapi reganya pon cantik sangat..tersedak somi ai bila ai cakap nak beli rega tudung RM100. Dia kata tudung bukan harga lam RM10 aje ke? ish2..sedih aii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee... tak pe.. pujuk lagi...INSYALLAH.. boleh nanti tuu..

      Delete
  26. meriahhh kak!
    nampak akak terus pakai tudung baju kaler pepel tu! cantekk..eh tu akak ke adik akak? heee

    ReplyDelete
  27. hehe..sy pun pi last day jgk ke ariani kat sungai petani...nak jln dlm kedai pun asyik berselisih bahu ja..punye ramai....

    ReplyDelete
  28. wah2...mmg betul2 borong tu ye kak, sampai berbelas tudung... tp harga mmg murah lah sbb tak sampai rm600 pun, kalu tak baru 3-4helai dh rm600...kapet tu mmg cun,mmg lawo pilihan mak akak ngn akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah dana..coz of that lah maka boleh beli banyak.. kalau tak, tak de nya akak beli..

      Delete
  29. shopping, mkn dan jalan mmg sinonim ngan akak..hehe...

    ReplyDelete

cliks..cliks