cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, June 29, 2011

Pantai Remis Treat Part 3

of course sambungan dari cerita di sini..

Lepas checked out terasa rugi kalau terus balik ke Shah Alam kan.. Kitarang teringin nak jamu mata. Nak tengok sawah padi.. For sure lah ke area Sabak Bernam.. Kalau rasa jauh sangat, kita ke Sekinchan aje or Sawah Sempadan.. RINDUUUU.... Activity ni memang jadi favorite our family.. Rasa aman je bila tengok padi.. Agaknya kalau orang yang rumah nya di kelilingi padi dok fikir yang kami ni kiranya macam orang jakun lah... heeee....Yang penting kami ingin menikmati keindahan ciptaan ALLAH..
Ada butterfly cantik..
Sesetemgah tempat udah di'panen'.. Apa panen tu?..Cari yeee...
Nampak lah jentera potong padi.. Cara modern semuanya dah sekarang.
Emmm berposing pulak dah...Budak jate belakang tu budak Singapore... Heee.. entah pernah entah tidak tengok pokok padi...
dan lagiii......
Tau pukul berapa kitarang p kat area sawah ni.. Pukul 13.20PM.. Punya lah panas.. Tapi sebab cantik, panas pun panas lah.. Seru sih!!!Bila dah habis kawasan ni kami redah, kami patah balik ke main road..
Langsung ke sini.. Nak cuci muka boleh, nak cuci mata pun boleh.. This mosque is situated next to the paddy field too.. Cantikk..
I suka decor this mosque.. Friendly sangat...
Siap kami lepak - lepak.. Cuaca di luar memang cukup panas..
Posing memang satu kemestian.
Tengok - tengok di ceiling ada burung.. Cepat - cepat bangun sebab takut kena 'emm - emm' dia... Now almost 14.20PM. Time to eat lah jawabnya.. Kami terus ke sini........
Malang nya perabah Nasi Ambeng udah habis..
Yang ada cuma Soto dan Nasi Ambeng hanya ada Ayam Goreng dan Serunding.
Ingat tak kan i ada beli Nasi Ambeng masa breakfast tadi.. So, yang ni memang lengkap.. Aunty Hubby yang buat.
Sedap gak Soto ni. Cuma... banyak betul minyaknya.. Tak macam Soto di Pasar Sungai Buluh.
Kalau sesiapa nak cari homestay pun boleh kat sini.
Masa nak singgah makan tadi, Abang Luqman requested nak naik Bukit Malawati. So, lepas je makan terus lah kami ke sana. Nak tengok monyet.. Heee.. tak de ke benda lain kan.. Saja seronok - seronok..
Posing duluuuu.... Perkara wajib.. Kenang - kenangan.
Rupa - rupa nya memang hajat My Mommy nak naik train ni..hee.. I baru tau masa dah balik.. Yelah.. kami selalu kat sini, tapi tak pernah naik ke atas tu.. I pernah sekali dengan anak - anak..
Macam - macam ada lah kan. Nanti tengok kat sini..
Kat atas ni penuh monkeys.
Hubby berani.. i asyik terjerit - jerit je.. Takuttt..
Baby and the mother.
Laaaa.. baby i lak kat sini.. Kemain lagi Abang Irfan posing..
About 45 minutes gak lah kami di sini.. Then turun balik.. Hujan renyai - renyai.. Then terus menuju ke bagan. Ingat nak cari ikan dan udang. Ingat lagi Cheezy Prawn? Kat sini lah kami beli. Malang nya hanya ada ikan je.
Terus sambung balik..Tup - tup ternampak di seberang sana.. Apa ek?????

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
lulian.....
Nak balas dendam... Semalam kan tak jadi makan lepas makan kat pantai. Soooo... this is the time....
Errkkkk!! kenyang dah...

Wokeyyy..time to go back to normal life...PENAT but HAPPY....So, budak jate Singapore tu balik malam ni naik taxi ke KLIA.. hee sian dia.Kami tak larat nak drive dah.... Tak pe lah kan ye Mie.. Belajar jadi orang bijak n mandiri. Ada rezeki kita jumpa di Melaka minggu depan.. INSYALLAH...

The End...

12 comments:

  1. ni yg malas tgk ni sbb ada doyan... huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kakcik memang enjoy baca cerita 'jalan-jalan' Yan. Terasa keseronokannya.

    Kakcik juga suka tengok baby monyet yang berwarna keemasan itu. :)

    ReplyDelete
  3. Memang jeles sungguh ler kalau tengok Kak Yan berjalan. Best sangat tau!!

    Paling tak tahan, ada durian tuh! Huhuhu... dah lama benar mengidam ni :p.

    ReplyDelete
  4. benci la kak yan ni..kalau x masuk pic durian boleh x? ekeke..haihhh kena beli nih

    ReplyDelete
  5. ooo...jalan jalan ajer yer...jelesss nyer

    ReplyDelete
  6. susahnya nak cari nasi ambeng ni kan
    akak suka sgt nasi ni.

    ReplyDelete
  7. kitarang ni kalau jalan, makan jadi agenda utama,,hee

    ReplyDelete
  8. Allah kak....peberet saya durian tu... ya Allah isi dia...sedappnyerr...

    ReplyDelete
  9. dulu waktu belajar kat matrik johor selalu makan nasi ambeng..skrg dh x dapat makan dh..rindunye zaman tu..huhu~

    ReplyDelete
  10. Kak Yan...rindunya! dah lama tk pergi KS. Asa tempat2 menarik kt KS, Kak Yan lebh expert. hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks