cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, June 19, 2011

Dah dapat hadiah nak hadiah lagiiii ???

Sebenarnya cerita ni memang dah berkulat. Memang berkulat sangat. Tapi as usuallah kan. Why i do the N3.. Kisahnya, Abang 'Imran yang very demanding about his birthday present. Dengan i dia dah pau walet Body Glove masa kitarang makan di The Garden Mid Valley. I thought that would be enough.. Rupa - rupa nya dia requested something from Hubby.. Huuuhhh!! this boy very cunning. Mintak sport shoes. So, the best choice is Al-Ikhsan. Bantu sesama moslem.
Actually i dah surveyed on Friday afternoon kat sini. Then simpan, esoknya ingat baru suruh Hubby ambik. Means bayar lah kan.. Tapi Abang 'Imran sudah tak tertangguh memendam rasa. So, malam tu gak kitarang ke Al-Ikhsan balik.
Happy sangat lah diberi peluang pilih mana yang nak.
Masa ni Al-Ikhsan ada sale.
Pilih lah..
Abang Ayib tolong pakaikan.. Cam ne nak main bola ek? Kasut pun orang yang tolong pakaikan..Abang 'Imran minat Adidas.
Ini budak pun sudah tak tahan. Dia pun kata dia perlukan sport shoes.. Pilih lah juga dia..
Abang Luqman pun dipaksa cari satu sport shoes.
Tadaaaa.. ni lah kasut Abang 'Imran..
Bila tiba kat counter, ehhh!! bukan takat kasut, rupa - rupa nya barang lain terjaring sama...
Bag for Abang 'Imran's shoes..
Lepas dah shopping di Al-Ikhsan, tiba masa untuk MAKANNNN....Kitarang ke Qaseh Resto. Masa ni CiTi and Kel Mere pun ada so bersama - sama lah kita ke sana.
My drink - Hot Lemon
Happy je bila tiba waktu makan..
Pulun yob pulun..
Menu pertama. Sate memang jadi favorite our family.. Kat sini memang sedap sate nya.
Abang Ayip's Chicken Chop.
The rest makan hidang. Depa ordered Ekor Masak Cili.. Sedapppp dan pedassss.. Semua suka.
Telur Bistik.. I tak suka..
Kailan Ikan Masin
Asparagus Goreng
Ikan Siakap Masak Masam Manis
I tak makan nasi. So, i ordered Dorri Fish. Ok lah.. but bit masin. I kalah sikit kalau masin ni..
Happy semua dah kenyang.. Time to go back.
Ni lah hasil tangkap 'Anak - anak Sidek'. Ni sebelum dikeluarkan isi perut nya...
Emm ni lah dia..Terbang honey money Hubby almost 1K gak lah.. cuma kurang RM200 je lagi. Kalau i tumpang sekaki sure lebih lagi..Tapi i punya plan, ni kira buat kasut raya terus.. Jimat perbelanjaan.. Ok gak kan...2 in 1.
Ni pulak, hadiah dari Al-Ikhsan. Dapat two bags. Satu untuk Abang Luqman dan satu lagi untuk Abang Irfan.. Suka Abang Irfan..Abang 'Imran dah ada shoe bag dan macam - macam. So, kena diam - diam..

Eemmm next month turn i pulak.. Get ready ye B..Nak mintak apa yee...hee..Birthday is cominggg..

39 comments:

  1. suka si imran dapat hadiah ya..
    mmg mahal prosuk al ikhlas.. namun kualiti berbaloi2..

    heheh. tak sabar juga nak lihat hadiah dari hubby yan sempena birthday coming..

    PS: part pi makan2 tu aku scrol cepat2.. karang berbuka awal.. heheh

    ReplyDelete
  2. wah wah wah...seronoknya dapat hadiah...

    kak yan nak mintak apa pulak nanti? he he he...

    ReplyDelete
  3. Memang seronok kalau sesekali (apatah lagi kalau berkali-kali) dapat berbelanja tanpa had. :)

    ReplyDelete
  4. mintak je eh, terus dpt...ehehe..kak, terliur dah pepagi tgk blog akak...naseb sha pose...ehehe

    ReplyDelete
  5. kalo nak beli pakaian sukan utk ami, su pun suka shopping kat al ikhsan

    ReplyDelete
  6. wah... lepas shoping pegi makan... mmg la syok... ;p

    ReplyDelete
  7. syoknyaaa shopping! lg syok dpt mcm2 hihihi... :)

    ReplyDelete
  8. semalam waktu nak membayar kat kaunter sogo..ada satu kakak tuh dah beli baju anak anak dia.. total semua rm 801.50 ..wow.. itu 3anak tuh.. .. buat nyer 5 atau 6 .. berapa ribu pulak

    ReplyDelete
  9. amboiiii..
    seronok anak2 sidek..
    turn ibunya mesti best..
    kat mana resto qaseh tu kak yan..
    sedapnye satay tu..

    ReplyDelete
  10. shopping memang best, lebih2 lg kalo ada org yg tlg bayarkan;)

    ReplyDelete
  11. Assalam Sis..
    Mak aikk supin lagi..Saya nak tunggu n3 supin next month punya mesti ke-ba-booommmm kan Kak Yan....jom sesama kita tungguuuuuuuu....

    ReplyDelete
  12. we love beli brg sukan kat al-ikhsan.. my hsbnd t-shirt die pun byk cari kat al ikhsan..byk choice:))

    ReplyDelete
  13. wah...awe parents bawak pergi kedai dan pilih ape je nak..mmg suka kak..heheh...

    ReplyDelete
  14. Glove goalkeeper pun di beli? ekekekeke..ini betul betul punya pow...:P

    ReplyDelete
  15. Amboi..org lainnye besday, org lain pun tumpang sekaki..eh bukan sekaki, berkaki-kaki...hehehe....ekor masak pedas tu macam best je...

    ReplyDelete
  16. kak yan pernah makan satay malaysia x..klw dtg kelantan sy akan bawak kak yan...hehe~

    ReplyDelete
  17. sukanya dpt hadiah...shopping paling best kalo ada duit kan..besday yan nk mintak apa pulak?...hihi

    ReplyDelete
  18. salam kak yan,

    dah sihat tak
    lama tak onine :)

    ati tgk pic makanan tu laju2
    cos tengah nak mula diet..kununnnn :)

    ReplyDelete
  19. Ayu,

    diarang ni peluang dapat hadiah oncee a year. Bila birthday. Selalunya ke Toy r us. Tapi kan dah besar.. So, mintak yg bersesuaian lah kan.

    hadiah utk saya ye..heee.. tungggguuuuu..

    tgk je tau jgn buka awal.hee

    ReplyDelete
  20. Fida,

    siapa yg tak suka dpt hadiah kan.. akak pun suka..

    tungguuuu...

    ReplyDelete
  21. Kakcik,

    mmg bukan berkali2.. hanya setahun sekali utk diri sendiri. ni utk hadiah yg agak mahal sikit lah.. yg biasa2 tu... pantang offer...hee

    ReplyDelete
  22. Sha,

    once a year. time birthday je. tapi sure ada yg menempel..heee

    laaa akak tak ganti lagi 4 hari ni.

    ReplyDelete
  23. Su,

    sambil tu kita bersedekah sama kan.. tolong sesama umat.

    ReplyDelete
  24. Siapa yg tak suka Izwa..

    akak pun suka...

    ReplyDelete
  25. Betul tu Maria..

    balik rumah, pening. duit licing

    ReplyDelete
  26. Cik Pah,

    kalau cam tu 3 anak je lah..heee

    ReplyDelete
  27. Kass,

    turn ibu tak tau lagi.. entah best entah tidak...hee

    Qaseh tu kat sec 13 belakang Tesco Extra

    ReplyDelete
  28. Betul tu Su..

    akak pun suka..ye lah pilih lah mana nak, then org bayarkan..hee

    ReplyDelete
  29. Cik Sue,

    kalau dah ke ba boom tu mcm kena bom je..hee..

    alah mintak yg bese2 je..sian kat hubby..he

    ReplyDelete
  30. Maya, al ikhsan tu bawah kedai akak je... tu yg mudah tu.. lagi pun tolong menolong kan.

    ReplyDelete
  31. Peluang ye Awe.. akak pun suka..hee

    ReplyDelete
  32. Daddy Ziyyad,

    semuanya dirembat. Dia mmg jadi keeper. tu yg request..

    ReplyDelete
  33. Mmg berkaki kaki Fadzli.

    Ekor peddas tu mmg seddap. tak perrnah junpa kat mana2 lagi..

    ReplyDelete
  34. Sate Malaysia? eee.. tak perrnah lahh

    ReplyDelete
  35. Kak Sal,

    tak tau nak mintak apa lah.. nak mintak apa ye?bagi idea sikit..hee

    ReplyDelete
  36. Ati,

    akka sihat je. sakit sikit2 lah.. cuma agak sibuk lah since tadak bibik ni..

    ooo sedang berdiet yee..

    ReplyDelete
  37. Salam kak yan... konfirm la memang kak yan yg eynda nampak dlm Al-Ikhsan jumaat hari tu... eynda ada dlm kedai tu jugak kak... nak tegur takut silap orang... dekaaaattt sangat dgn akak hari tu hehehe...

    ReplyDelete

cliks..cliks