cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, June 5, 2011

My Second Boy - Muhammad 'Imran Mohd Zamberi

Bulan April lalu i dah cerita tentang My First son. Now nak cite sikit pasal yang the second one. Bukan tujuan promote anak ye..he.. Sebagai kenang - kenangan saja.Lagipun hari ini adalah birthday dia.
Muhammad 'Imran dilahirkan pada 05 June, 2000. Golden Dragon boy ..Memang sikit macam dragon perangai dia..hee. Dilahirkan di Pusat Rawatan Islam, Jalan Ipoh pada pukul 5.45PM dengan berat 3.45KG.. Emmm besarkan... Sebenarnya Muhammad 'Imran ni belum patut keluar pun. Doctor Daud menjangkakan i bersalin pada June 21, 2000. Tapi ini dragon sudah tak sabar nak keluar.

Sepatutnya selepas i buat regular check up ni, i dah merancang to so some shopping for him kat Sogo. I bagi tau kat Hubby, tak payah jemput. I nak shopping. heee.. Emmm tak sempat dah.. Bila Dr Daud suruh i baring je, dia tengok my belly, terus dia kata, "Ehhh.. Ibu, dah contraction ni... You kena warded." Bayang kan perasaan i waktu tu.. Nak menangis you.. Tak prepare langsung. Called Hubby sambil nangis - nangis. Takut lah, tak sedialah. Kelakar betul.
Muka Muhammad 'Imran memang macam anak cina. I pun tak tau kenapa. My Mommy cakap, "tulah, asik gaduh je dengan Nyonya belakang rumah. Kan dah kenan".. ye ke..hee.. Nyonya belakang rumah i dulu tu teruk. ada ke masak betul - betul depan pintu rumah i.. Emmm..naik hangin lah i..
Mata dia macam tak boleh bukak..
Ni adalah passport Muhammad 'Imran. Sebenarnya masa ni planned nak ke Bali. He just 54 days. Buat passport pakai cap jari kaki.. So cute. semua orang yang ada di Immigration ketawa bila Muhammad 'Imran cap jari kaki.. But this little tiny boy tak boleh pergi. Still kecil lah.. Takut macam - macam hal lak jadi nanti kat Bali. So,tinggal je lahh dengan atok nenek..
Muhammad 'Imran ni ada bad habbit. Suka hisap ibu jari. I dah risau dah. Semua anak i tak hisap puting bagi mengelakkan gigi jadi mancung. Tapi bila dah Muhammad 'Imran punya habit cam ni, gigi dia ada sikit ke depan. ALHAMDULLILAH habitnya terhenti bila saja dia masuk ke Tahun 1.
Abang and adik agak berbeza.. Orang kata adik macam my Hubby. Abang macam i.
I suka tengok mata Muhammad 'Imran. Bijik mata hitam je yang nampak..
Dia ni jenis orang yang introvert. Suka simpan dalam. Suka merajuk. Ni adalah salah satu bukti dia suka merajuk..he.. Waktu ni kitarang stayed kat Bukit Merah Lake Town Resort. Merajuk sebab Hubby tak ajak dia fishing. So, lari dan duduk bawah bench ni..hee..
He has a very soft hair. Kitarang tak potong sampai umur dia 7 tahun.. Rambut dia shining..
Bila dah besar, dah makin gelap. Siap tanya, "kenapa kulit 'Im ni hitam sangat bu?. Tak macam Ibu".. I nak jawab apa???? jawab lah.. 'Im ikut abah..Then dia sambung lagi, "nanti 'Im nak pakai whitening cream lah".. Hee..hee.. Ni gambar masa i suruh dia practiced posing and acting as a model. Dia jadi model Giant for Hari Raya 2008.
I suka gambar ni pasal i suka tengok pipi Muhammad 'Imran yang semakin tembam..hee..I still love his eyes.
Suka western food.
and... suka tidurrrr..
Semoga Adik/'Im/"Imran/Abang jadi anak yang sentiasa di bawah lindungan ALLAH. Taat pada orang yang lebih tua. Merendah diri dan Soleh.. Luv u darling.

28 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    selamat ulang tahun Im yg ke 11

    saya aminkan harapan ibu tuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. sangattt berbeza abang 'Imran masa kecik ngan sekarang ni ..
    apapun tatappp comel di hati ibu nya kan kak...

    selamat ulangtahun melahirkan dia sebelas tahun yang lalu! belum cukup minggu pun dah 3.45kg, klu cukup smpi 21hb tu mesti lagi debab...heeee

    ReplyDelete
  3. Waalaikumusalam Bro ROzali.

    INSYALLAH. harapan saya mohon dimakbul ALLAH.

    ReplyDelete
  4. Memang sangat berbeza Sz.

    Dulu masa lahir sangat putih melepak. merah. now, sebaliknya..

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir yang ke-11 utk anak akak..semoga berjaya,ceria dan sihat selalu :)

    ReplyDelete
  6. Hello Yan, tell your birthday boy a gentleman from Canada wishes him Many happy returns of the day. Happy Birthday, Imran.

    Can see you have brought up your children to be responsible boys and girls.
    Bila nak have another baby? Ha ha ha.
    I enjoyed looking the the pics....
    Very good pics.
    You have a nice day, keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari ulang tahun kelahiran Im... semoga membesar sebagai anak yang soleh dan mendapat kejayaan di dunia serta kesejateraan di akhirat. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  8. hepy belated besday ABG IM..
    mmg sweet jek mata dia..hehe..
    semoga berjaya mencapai cita2 dan menjadi anak yg soleh serta membanggakan ibu dan bapa..:)

    ReplyDelete
  9. suke pulak tgk passport dia....guna jari kaki yg comel tu...ehehe

    ReplyDelete
  10. TQ you Uncle Lee.

    Another baby???? oooo tidakkkk!! hee.. i m 40 plus now. n having back bone lagi. not anymore lah...

    happy day to u too..

    ReplyDelete
  11. Eh kak..masa Imran rambut panjang tu nampak macam perempuan..err..

    happy belated birthday imran..moga jadi anak yang soleh..insyaAllah..

    ReplyDelete
  12. TQ Auntie Kass.

    INSYALLAH lah ye, mudah2an ALLAH makbulkan.

    ReplyDelete
  13. hee.. mmg cumel sgt sha.. akak masih simpan tu..

    ReplyDelete
  14. Fida,

    semua nya look like perempaun masa kecik. maybe sebab muka depa kecik..dan rambut panjang.

    ReplyDelete
  15. Selamat Ulang Tahun buat Muh. Imran, semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua orang tuanya.

    ReplyDelete
  16. happy birthday Im... enjoy tgk gambar2 Im terutamanya gambar passport...cute jerk...

    ReplyDelete
  17. macam girl girl saya gakla ni...asyik nak mengisap jari jer...

    ReplyDelete
  18. Terima kasih uncle made..INSYALLAH..

    ReplyDelete
  19. TQ Jendela Hati.

    ALHAMDULLILAH masih banyak dalam simpanan i.

    gambar passport tu dgn org nya sekarang amattt jauhhh berbeza.

    ReplyDelete
  20. Sham,

    harap2 dia berhenti bila besar nanti..

    takut nanti gigi ke depan.

    ReplyDelete
  21. Selamat Hari Jadi Imran !!!

    Moga menjadi anak yg soleh, dan membanggakan ibu bapa..Insya Allah

    ReplyDelete
  22. TQ Uncle Daddy Ziyyad..

    INSYALLAH...

    ReplyDelete
  23. Memang Alin. Ramai yang cakap cam tu.. ALHAMDULLILAH, depa lelaki..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks