cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 27, 2011

Kenduri CiTi

Last weekends CiTi made a small kenduri aka house warming for her new house. . All my siblings gathered. ALHAMDULLILAH. At last dapat balik berkumpul kami 5 beradik since CiRah balik dari Holland. Lagipun CiRah nak pindahkan all the barangan rumahnya yang ditumpangkan di rumah CiTi. Guests adalah frens CiTi n Kle Mere and orang surau, and neighbors n termasuklah kami - kami ni.. Preparation buat kat umah i. Then pagi kami bertolak ke rumah CiTi..
Sampai - sampai je terus kemas meja. Takut nanti guests dah sampai, food tak serve lagi... Penuh kereta dengan food.
Meantime, kambing panggang pun sampai.. Diarang kena panaskan lagi..Ni i and Hubby sponsored. Memula nak tempah dengan Groupbase. tapi depa cant make it..So i tempah dengan my cousin je. Seekor RM750.. Sesiap berminat leh contact i.. Cukup puas hati.
This girl marinated the lamb then sambil bakar.. Sapu - sapu something atas tu.. Tak tau ape.
Package included Fried Potato Wages
Coleslaw and Mint Sauce dan jugak Black Papper Sauce.
Lepas sudah sediakan table, family dulu ngap. Takut nanti orang surau start majlis lambat..Semuanya takut kebuluran..
ALHAMDULLILAH siap sudah.. Ready to go je..
Ambik Cle Zul.. Ambik PamanMie..
Selesai je kami makan, orang surau pun sampai.. Diarang buat Sholat Hajat. Dapat lah 2 saf setengah..
Lepas tu depa pun lunch.. Happy depa bila ada kambing panggang kat situ..
Kami pun tunggu session depan selesai, then frens CiTi makan.. Kami nak santai - santai..
Guests CiTi..
Sedapnya bau kambing panggang..
Emmm.. ni tangan Abang Luqman. Sedap betul dia makan..
Ok lah,, tak sahkan kalau tak tunjuk food yang lain - lain..
Nasi Bukhara by Chef CiJu.
Pelengkap nya Ayam Masak Merah by Chef CiJu.
Dish yang tak boleh miss in our family. Sambal Goreng by My Mommy.
And satu lagi kemestian since kitarang balik travel dari Bali. Penyedap rasa, Sambal Setan.
Pencuk/Acar Timun Mentah/Jelatah sama je maksudnya sponsored by Ayah Jid (tukang masak family Tun Rahah ibu PM Malaysia)
Curry Daging
and Pulut Kuning sponsored by NekCik.
or course drink lah kan. Kalau tak de sure tercekik.
Cake by PamanMie and family.
Bread Pudding by NekCik.
Putu Ayu tuan rumah sendiri buat. Fruit Tartlet tu NekCik sponsored jugak.
Ni pun NekCik sponsored. Makan waktu nyembang - nyembang.
Ni Agar - agar Pandan by My Mommy.. Kuih kesukaan My Daddi.
As usual, i hanya boleh contributed ni je lah.. kepakaran yang ada.. CiTi nak buat Door Gifts. So, i pun mengadjustlah kan.. Maka jadi lah gifts sebegini..
Kalau mak pak dah dapat gifts, sure anak - anak merenung semacam kan.. I buat kan lah Door Gifts untuk kids.. Marshmallow with candies..
Bila dah semua guests balik, maka kami pun borak - borak lah.. Sambil istirehat depan tv. Ada yang dah terlentuk dah.. Kepenatan dan kekenyangan.
Ada yang melayan anak dara kecik ni. Alya Batrisya..
Yang bujang - bujang sedang ni sibuk membasuh pinggan.. Rajin betull.. Hee.. Sebenarnya depa ni suka main air.. Tapi bPublish Posterguna gak lah kan..
ALHAMDULLILAH.. selamat sudah satu agenda dalam minggu sudah.. INSYALLAH dapat lagi kami berkumpul sambil mengeratkan silaturahmi..

38 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. udah le tgh pose ni, tgk abg luqman pegang kambing tu tah tahan plak rasanya.. aduh..

    ReplyDelete
  3. kak, kambing panggang RM750 tu, inclusive dgn coleslaw sekali ke? boleh hantar ke mana-mana sekitar klang valley?

    ReplyDelete
  4. lapa pulokss!
    byk nye mknnn hebatt kt sini...owesemmmmmm...ehhe

    ReplyDelete
  5. ade kambing panggang...

    seronokan yan..bile berkumpul ramai2 mcm tu...mcm2 citer ade...

    ReplyDelete
  6. walahhhhhh..
    tak tahan tgk makanan tu..adehhhh..semua sedap2 belaka..
    batal pulak puasa I ni karang..huhuhu

    ReplyDelete
  7. fuhyoo kak, kambing panggang pun ada..mmg marbeles la..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum sis:):)

    Rasanya semua tetamu mesti puas hati dgn hidangan yang superb2 belaka..:):)
    nampak memang sedap!!!!

    ReplyDelete
  9. ok sgt harga pakej kambing tu kak...

    makanan semua nampak menarik..
    hatta air dlm jug tu pun menggiurkan..heee

    ReplyDelete
  10. tak boleh tahann tgk makanan tuu..terliuq pulak...kambing tu yg best tp akak tak makan kambingg..hihi
    syoknya gather2..meriah

    ReplyDelete
  11. lamb tu sooooo delicious....
    bestnya yan...menu2 yg menarik

    ReplyDelete
  12. awe suka betul kalu kenduri..sebab ada bab makan2 yang best! sangat mengiurkan ni kak

    ReplyDelete
  13. menggoda sungguh menu2 yg dipamerkan.. nasib baik dah buka puasa

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Yan

    telan air liur saya tenguk kambing bakar tu...

    moga bertambah erat silaturahim

    Wassalam

    ReplyDelete
  15. Uishhh... tengok kambing panggang yang tak tahan tuh!!

    Aish.... telan air liur jer lah gamaknya... :p.

    ReplyDelete
  16. perghh kambing panggang tu..kecuq ayaq liuq ni;)

    ReplyDelete
  17. TQ maria..Saja nak seronok2 kan all the kids.

    ReplyDelete
  18. Siannya Nieza.

    bukan salah akak tau.. salah abang luqman...hee

    ReplyDelete
  19. Daddy Ziyyad,

    betul lah tu..siap ada 2 jenis kuah lagi.. kalau teringin, call je akak or email..

    ReplyDelete
  20. kalau tgh lapo jemputlah makan sha...

    silakan..

    ReplyDelete
  21. mmg seronol ain. especially dgn adik yg dah lama tak jumpa tu..

    sambil makan2 pulak tu.

    ReplyDelete
  22. tengok je tak pe kass tak batal..

    suma kurang pahala..hee

    ReplyDelete
  23. fida,

    kambing tu mmg sedap..marbelessss..

    ReplyDelete
  24. Tini,

    ALHAMDULLILAH.. dpt esponse kat situ gak. masak from heart lah katakan..

    ReplyDelete
  25. Suzi,

    memang berbaloi. kalau groupbase almost RM900.

    air pun sedap ye..hee

    ReplyDelete
  26. kenapa tak makan kambing tu kak sal? darah tinggi ye?

    ReplyDelete
  27. ALHAMDULLILAH mmg sedap kak kasih redha..

    ReplyDelete
  28. bukan takat makan je kan we.. leh sembang memacam..

    ReplyDelete
  29. wasalam Bro Rozali..

    ALHAMDULLILAH mmg sedap kambing tu..

    ReplyDelete
  30. maya kalau nak makan lamb p je any resto..sure dah boleh ngap..

    ReplyDelete
  31. meriahnya..
    bnyk makanan..berjenis2...

    ReplyDelete
  32. OMG...makanan yg sgt merembess...terliuqqq...

    ReplyDelete
  33. sedapnyer daging panggang..!!! siyes dah kecur ni kak tengok daging panggang tu...huhu

    besh nyer dah masuk umah baru buat kenduri kan..nanti saye pon nak buat jugak..:)

    ReplyDelete
  34. macam menarik jek kambing tu Kak yan..

    ReplyDelete
  35. door gift tuh akak buat sendiri ker..wahhhhhhhh..chantekk..:)


    kambingg bakorr,,freshhh tuhh..sedapnyer..:)

    ReplyDelete

cliks..cliks