cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 23, 2011

Balik kampung lagi - Part 1

Last Friday, kitarang balik kampung sekali lagi. Rasanya dah banyak kali kitarang balik kampung this year berbanding tahun - tahun lalu. Usually my parents akan turun Shah Alam berbanding kitarang. Baru je last 3 weeks balik, and spent our time at Tanjung Piai Resort.














































Di rest area kami singgah for dinner. Petang tu kids langsung tak makan apa. Tok Ngah bawak serawa durian dengan roti Gardenia. Kebulur semuanya.



























Ni lah jejaka yang diharapkan untuk mendrive Kak Timah i.. Hubby dah tak berdaya drive lewat or siang. Kejap je.. Thanks to Amirul. Len kali leh mintak tolong lagi ye..ALHAMDULLILAH kitarang tiba di kampung at 3.00AM..

Sebenarnya kami balik ni pasal nak sambut kepulangan CiRah dari Holland yang balik for good. Windu sangat. Yelah almost 3 to 4 years tak jumpa. Then teringin sangat nak jumpa Alya Batrisya yang since lahir tak pernah jumpa..Maka berangkat lah the family ke airport menyambut kepulangan CikRah and family . I just stayed at home and tunggu depa sampai..













Dua beradik yang lama dah tak bergaduh in real..Makin kering je CiRah















Ni si dara yang ditunggu - tunggu..ALYA BATRYSA.





















































At nite, my parents buat satu majlis kesyukuran. Just jemput orang surau dan anak beranak je. Kami masak simple je.. Tengok ye apa kami masak..















Asam Pedas Ikan Belukang kot. Mintak neighbor belakang masakkan.

































Sambal Setan as usual.
















Sambal Goreng is a must in our menu.
















Ayam Beryani
















Nasi Bukhara by ChefCiJu.
















Kacang Goreng Suun.

















Ayam Goreng Berempah














Lokan dipanggang yang menyebabkan i food poisoning. Memang perut i tak tahan.















The Moist Chocolate Cake

















































Alhamdullilah.. semuanya dapat menjamu selera. Seronok dapat berjumpa balik dengan saudara sendiri. Alya masih tak dapat menyesuaikan diri dengan kami.. Yelah tak pernah nampak.. Apa - apa pun happy sangat lah..

I m having problem uploading pictures lately.. Dunno why??? Seperti outcome N3 ni lah. fening...

24 comments:

  1. as salam k.yan...best la balik kampung n makan2..sambal setan tu mmg wajib ada dlm menu k.yan..cam na nk buat ye?

    ReplyDelete
  2. amboi yan meriahnya dpt jumpa-jumpaan..

    masakan tu lagi meriah..

    tak boleh tahan tengok sambal goreng tu...telan air liur ehhh..

    apa2pun diucapkan selamat berhappy-happy yee..

    ReplyDelete
  3. Sepupu kak yan ke yang balik dari holland tu? wahh bestnyer dapat menetap kat sana...teringin jugak sebenarnya nak bermastautin kat negara luar barang 3/4 tahun.. he he

    ReplyDelete
  4. salam yan...best kan kenduri terkejut tergempak mcm tu...yg penting happening...first time dgr sambal setan....ya la...bukan u saja fening mengupload gambar gambar tu...i yg tengok pun fening....kejap dkt kejap jauh...kejap jauh kejap dkt...he he....(saje je usik u)

    ReplyDelete
  5. balik kampung lagi ye yan :)
    bestkan dapat kumpul2 sambil makan2.

    tak tahan melihat makanan di atas tu

    ReplyDelete
  6. Mmg seronok Umiey..

    sambal setan mmg wajib.
    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/01/sambal-setan.html

    ReplyDelete
  7. Fida,

    adik akak yg no 4 lah. ikut hubby dia buat PHD.

    ReplyDelete
  8. Eni,

    mak dah plan. Kitarang je yang terkulat2.

    sambal setan tu mmg dah jadi menu utama kiutarang.

    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/01/sambal-setan.html

    ReplyDelete
  9. Ye lah kak kasihredha.

    kalau tau dia nak balik akhir bulan ni, mmg tak balik itu hari..

    ReplyDelete
  10. Salam kak, betul ke ada sambal setan tu?hehe tp nampak sedap dan menyelerakan jer tgk lauk pauk..

    ReplyDelete
  11. Sambal setan tu kitarang yang namakan sebab pedas...


    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/01/sambal-setan.html

    ReplyDelete
  12. Hello Ya, really enjoyed looking thru all the pics here. Very nice and the food looks so delicious. Love the ayam goreng. I think I can polish off easy stengah ayam, ha ha. Sedap best tu.

    Saya pun satu hari nak balek kampong....da lama.
    You keep well, best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  13. salam kak yan..mask blog kak yan mst terliuq tgk mknn, huhuhu

    ReplyDelete
  14. Kak Yan.....rs marah bile tgk n3 ade mkn² ni! hishh :)

    ReplyDelete
  15. kak, teringat masa mkn kat Sabah...kiteorg pulun lokan bakar sikit punya banyak..masa nak balik pun kami pulun lagi...punya sedap!!

    ReplyDelete
  16. Erienz,

    biar bila dah terliuq tu, org akan p makan..hee

    ReplyDelete
  17. Sha,

    kalau marah2 ubatnya makan..heee

    ReplyDelete
  18. Uncle Lee,

    balik kampung is the best time to eat. Everything ada. Esp.exotic food.

    ReplyDelete
  19. Wahida,

    kalau akak mati dah kot. seketul pun akak dah tonggang langgang.. hee..

    ReplyDelete
  20. tu dia serawa durian..tak aci..tak aci..!!!

    ikan belukang tu mcm mana rupe dia kak yan..ada cam ikan keli ke..first time dgr nama tu..

    ReplyDelete
  21. Sedap Kass..

    lebih kurang lah kass,macam ikan duri gitu..

    ReplyDelete
  22. Ya Allah...bestnya serawa durian...walaupun hanya ngan roti gardeniaaa.....!!!!

    ReplyDelete
  23. Serawa derian mmg sedappp... terbaekkklah..

    ReplyDelete

cliks..cliks