cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, May 29, 2011

Jom Shopping..

Lepas dapat information dari Reject Shop's staff di Plaza Masalam bahawa Metrojaya ada buat factory sale, i dan Chef CiJu pun pergi lah ke Section 15. Tiba kat situ tak ramai. Dah tentu pelanggannya lebih kepada wanita. Tapi heran gak, ada lelaki Melayu Islam kat situ syok menyopping sedangkan rasanya masa tu sembahyang Jumaat sedang berlangsung.. Emmm period era baru kot.
Ada di Section 15 dengan dengan kilang Carlberg.
One of the area yang i suka. Peralatan rumah like apron lah, napkins, table cloths. Murah - murah sangat.
Ingat nak beli ni untuk Abang Luqman. Tapi rupa - rupa nya kain t. shirt. I prefer cotton.
Tu Chef CiJu berbahagia nak membayar.. I yang derita..hee...
Tengok menderita sampai tak larat nak berdiri..hee.
We just spent RM333 with 4 shirts for Abang Luqman and Abang 'Imran dan 1 only for Abang Irfan sebab yesterday i dah bought banyak for him at Reject Shop di Plaza Masalam. The rest i beli 3 towels for them and of course my habitlah.. beli towel tangan di dapur

Selepas tu perut i berkeroncong sangat. Lapau beb. So, Chef CiJu terus ajak ke Carrefour. Terpengaruh cerita BSB berbelanja di sini, i pun pergi lah.. Sebelum tu....... MAKAN..P lah food court dia.. Emm..kecik sangat this area. Not much choices.
Chef CiJu amik Mee Rebus ni. RM6.80. Sedap memang sedap. Milik orang Benut, Johor.
I amik nasi. Ikan Patin just ok..ok.. Itu pun RM5.00.
Dua air kat atas ni dalam RM10. Tak berapa sedap lah..
Kecikkan food court dia. Cuma ada 6 counters dan satu lak off.
Lepas makan terus berbelanja. Tempat baru, i masih teragak - agak dan tercari - cari lah barangan yang hendak dibeli. Tapi memang banyak choices. Tak dinafikan. Mata Chef CiJu punnnn.. terbelalak lah.
Support recycle, reuse, refuse. (kalau tak silaplah)
Ayor apa teman nak beli ni ye....
Gara - gara terliuq tengok Min (Salam Dua Benua), masak kolak ( bubur) i terus beli yam ni.. Nak buat lah. Tapi sure tak leh celen Min.
Tengok Chef CiJu tu berbelanja.. Hamboi - hamboi.
Masa list keluar dia siap tanya dari situ, Kak kenapa sampai RM700 ni..Hisshhhh.. Dia main kutip je apa yang dia berkenan tu, tup - tup tanya lak dengan i kenapa sampai banyak tu.. Yelah selalunya kitarang belanja RM500 ke bawah. Ni extra pulak..
Kami pun sokong Hari Tanpa Plastik. Now kalau berbelanja kami memang bawak bags sendiri. Tak perlu plastik bukan hanya Hari Sabtu.
Balik rumah, i terus mentelaah hasil tangkapan di Factory Sale tadi.. Ni hahh..
Nak kasi tau Sha, ni lah yang akak dah shopping during weekdays. So, weekends kena duk rumah je lah.. Tapi tak sure lah kejap lagi ni.

52 comments:

  1. ahahaa yang tak tahan ada statement...
    "tapi tak sure kejap lagi ni"

    ;)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sis:)

    er..er...agak2 yaa
    memang menjadi ke plan duk umah jekk weekend2 nii...
    (......sunyi jeek tuan umah...agak2 agenda shopping lagi nihh...hehehe)

    .......sesekali sakat akak!;)

    ReplyDelete
  3. amboi bnyk barang....dah..takut tak muat kereta...huhu..harap enjoy slalu..

    ReplyDelete
  4. kak, air each a cup tu... Maria suke green apple smoothie letak buble... rasa yg tu je sedap... kat tekak Maria la... ;p

    ReplyDelete
  5. wuihhhh, belanjaannya banyak sekali Bunda, asyiknya bershopping-ria. Yang penting happy sudah mendapatkan barang yang dicari :) :)

    ReplyDelete
  6. kak yan...comelnya green polka dot tu.. suka sgt. naseb baca entry nie dah lewat petang.. kalo tk sure teringin gak mau serbu kt outlet tu. hehe

    ReplyDelete
  7. perghh tu dia.. skali shopping..kekekek...

    ReplyDelete
  8. Tudia sekali shopping..

    kak yan, bukan kat sana je ada orang laki time solat jumaat, kat sini pun sama..aduhh..kita yang tengok ni pulak jadi geram...

    ReplyDelete
  9. window shooping je la awe kak..sebab gaji tak masuk lagi 10 Jun baru ada..huhu...

    ReplyDelete
  10. memang berbaloi rm333 utk kesemua yang yan belanjarkan tu..

    bab mee rebus tu.. adoi... orang benut mmg pandai masak ooo.. cuma harganya., mahal. tapi berbaloi sbb ada crab dan udang besor...

    tang belanjer tu... peeh!! ayu sokong shopping tanpa plastik..terbaik

    ReplyDelete
  11. bestnya nengok jualan gudang tu, macm nak mengoder je ngan kyannn...mee udang tu da best!!

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Yan

    adoiiii
    dekat nak sebulan gaji saya...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  13. Memang jelas ni gaya kaki shopping tegar ni. Hehehehe


    sekali borong, sama dgn sebulan gaji saya.

    ReplyDelete
  14. best ye org boleh shopping..

    kita tgh keringgg...hehe

    ReplyDelete
  15. k'yan
    sya selalu lalu di seksyen 15 tu, tp tak tersinggah pulak
    nak cuba meluangkan masa di sanalah

    ReplyDelete
  16. di ktn pun ada gudang reject shop nie .. ok kan baju2 not bad dan rege ok lahh :))

    ermmm kdg2 tu ieda lupe jugak ari tuu ari sabtu .. terpaksa beli gak plastik :))

    ReplyDelete
  17. KAK YAN!!!!!!

    smpi hati bwt n3 nk kasi Sha jeles psl x dpt soping same! akakakakakkaka....wah, best kn klu ade warehouse sales ni! murah.....murah.....

    ReplyDelete
  18. bestnya soping...lepas tu makan2

    wlaupun reject shop namun still mahal kan

    ReplyDelete
  19. akakkkkkkkkkkkkkk!!!!!!

    bestnya shopppinggggggggg.....

    700???ayooo...byknya....pada sy laa...heheheh

    ReplyDelete
  20. bestnya... suka sangat jualan gudang ni....

    ReplyDelete
  21. Walau jualan murah tapi kalau dah sebakul mana tak cecah 700/- hehehe.... bayarlah sebab dah berkenan....:)

    ReplyDelete
  22. Dulu masa Metrojaya Sale buat kat Stadium kat seksyen 13 tu, saya ada pergi..ya allah punyalah ramai umat..nak berjalan dalam tu pun sesak!

    ReplyDelete
  23. akak org kata carefour lebih mahal dari tempat lain betul ker? saya pun g gak sale reject shop tueee hari ahad. tak jumpa akak pun..heheehh

    ReplyDelete
  24. Hee.. ye lah Sz..

    mane tau ada yg ajak p window shopping ke..hee

    ReplyDelete
  25. Emm tak kemana pun Tini.

    Ahad lepas duk rumah je. Cuma malam tu p makan luar..hee

    ReplyDelete
  26. Green Apple Smootie ye Maria.

    k lah nanti leh akak cuba..

    ReplyDelete
  27. Waduhh Made siap sih yg enggak suka shopping.

    Ngga sabar deh mau shopping di Bali bulan Feb nanti..

    ReplyDelete
  28. Cyana,

    cantikkan. Itu pilihan Chef CiJu.

    akak pun suka.. Ehh..nanti ada satu lagi sale ..Hush Puppies kalau tak silap.

    ReplyDelete
  29. Maya,

    tercekik akak dibuatnya.. Lagipun kan anak2 cuti sekolah. stocks kena banyak.

    ReplyDelete
  30. Kak Aya..

    buka selalu buat. sesekali. So, next month kena slow sikit..hee

    ReplyDelete
  31. Waris dalam rumah ramai Fida..

    tulah kan org lelaki ni,.,gerammm sangat tgk muka diarang ni. macam nak tegur je..

    ReplyDelete
  32. Lama nya gaji awe masuk.. siannya dia..
    eh tapi bagus kan. org dah nak abis duit gaji, awe baru dapat..

    ReplyDelete
  33. Yelah..harga runtuh Ayu.. So, grab je lah...

    Tapi mmg sedap mee rebus dia.

    ReplyDelete
  34. Shopping Faa, jangan tak shopping..hee

    mee rebus lah dear.. buak mee udang.

    ReplyDelete
  35. Waalaikumusalam Bro Rozali..

    belanja sebanyak tu bukan setiap bulan bro.. sesekali.Kan ni cuti sekolah. anak2 ada di rumah..kejap2 buka peti ais..hee

    ReplyDelete
  36. AA,

    jangan silap faham. Di Carefour tu belanja barangan dapur. Utk anak2 dan seisi rumah. Kan cuti sekoah.

    Yang reject shop ti takat RM333. Ni boleh dibawa ke baju raya sama lah..cam tuuu..

    ReplyDelete
  37. Kak Kasihredha,

    saya ni jenis jarang sangat p shopping waktu sale. tak tahan bersesak. tp yg ni mmg selesa. tak ramai..hee

    ReplyDelete
  38. Nanti bila Ati dah basah, p lah shopping ye..heee

    ReplyDelete
  39. Pelan2 lah kita follow benda baik.. memula mmg susah. Then lama2 u happy.. betulkan ieda?

    ReplyDelete
  40. heee.. Sha...

    mmg nak bagi jeles kat awak punn.hee..

    jeles tgk Sha shoping tau..

    Ok.OK.. kita simpan duit k..

    ReplyDelete
  41. Rina,


    sekali sekala.. bukan sentiasa.. bahaya..

    ReplyDelete
  42. Ibuintan,

    yg warehouse sale ni mmg murah. sampai 70% tolak..

    ReplyDelete
  43. Yan,

    ni bukan activity yang kerap tau.. sesekali.

    ReplyDelete
  44. Dwaty,

    akak ni buka jenis yg selalu p sale tau. amat jarang.

    ReplyDelete
  45. Kakzakie,

    jangan silap faham ye.. RM700 tu belanja barangan rumah..

    shopping reject shop tu sikit je..

    ReplyDelete
  46. Daddy Ziyyad,

    akak yg Metrojaya sale tu selalu miss..ada je halangan.

    ReplyDelete
  47. BSB,

    selalunya akak shopping Giant dan Mydin. Ni lah baru pertama kali ke Carefour setelah berpuluh tahun tak ke Carefour. P masa 10 tahun dulu.

    ReplyDelete

cliks..cliks