cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 31, 2011

Dinner at D One Section 7

Last Sunday nite we ate out. Tak jauh.. Belakang rumah je. Section 7. Sebenarnya masa tu nak hantar Hubby ke clinic for a jab. So, lepas tu, kitarang layan western food. Last time i went here masa gathering MyEstima Club. Masa tu i tak makan pun. So, nak balas dendam..hee
Menu - kira tak berapa mahal lah.. Sedang elok. Portion pun puas hati. This is new resto in Section 7.
Sederet Hakim Restaurant.
Anak dara comel tu jadi cashier. Ni family business ni.. Anak cucu yang dok bekerja.
Ok now tengok ye apa kami makan...
Tak sah Hubby kalau tak start dengan apa - apa. He ordered Garlic Toast - RM3.50
I took Lamb Chop - RM12.90
Hubby took Chicken Chp - RM8.90
Spaghetti Bolognese memang jadi pilihan Abang 'Imran tanpa rasa jemu walau makan hari - hari. - RM6.90. Dia suka sebab yang ni siap extra a slice of cheese tu.
Abang Ayip took Mixed Steak - RM14.00
Abang Luqman took Macaroni - RM6.90
Kak Pja ate Cheezy Chicken - RM 12.00
Ini Grill Fish - RM8.90..Siapa punya pilihan????
Ni dia.. Abang Irfan.. Suka betul dia..
Lepas makan semuanya merengek nak kan ice cream and they took Mini Sundae with 2 scoops for each of them - RM2.50
Hee... ibu dia pun tak mau kalah.. I took Fried Ice Cream - RM5.00. Sweet..
Siapa je ye yang dinner malam tu. Chef CiJu tak joint. Dia dating kat SACC. So, i ke sana 7 beranak. Heran ye mana datang lagi dua anak i tu..
Yang girl ni, Kak Pja, anak sedara Hubby. Now staying with us sebab she works with me for admin work.
Yang lagi satu, Abang Ayib. Kira anak sedara sepupu i lah. Also works at my shop as sale assistant. So, i ada another 2 anak now..
We spent RM106.00 on that nite. Food kira sedap dan boleh datang lagi kalau teringin nak makan western food. Sure suka 'Anak - anak Sidek ' ni.

Guys, this Friday, INSYALLAH i and the whole family without these 2 buddies (Kak Pja n Abang Ayip) akan ke Kuala Kangsar. Ada wedding invitation. Pullah and Tasya...

Nak tanya, APA SPECIAL DI KUALA KANGSAR - FOOD ok???...Area Tasik Raban tau.I akan stay kat Tasik Raban Resort.

42 comments:

  1. murah gak kan harganya....

    suka dgn perniagaan turun temurun. lagilah makanan barat....

    yan... citer lagi akan datang eik.. i like bab makan2 tempat ada klas..
    walau tak boleh nak masuk sebab `pantang` kesihatan en zalie..
    boleh gak ayu tahu ttg keadaan diluar..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yan

    nak sikitttttttttttttttt
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Nak try having dinner kat sini lah masa cuti sekolah ni... Nampak sedap

    ReplyDelete
  4. kak yan... mcm sedap jek. nk kena gi carik nie.. hehe. last month gi Kuala Kangsar gak..tp sempat round bandar jek. tk singgah mana2 pun. tp hubby pernah stayed tasik raban tu. nice scenery.

    ReplyDelete
  5. kak yan...
    apsal la selalu tayang makanan2 yg menggoda jiwa raga dan bakul nih...adddehhhhh....

    ReplyDelete
  6. kak yan, Tasik Raban tu kg Sha la.....ahaha..best tau....tasik cantik....kt sana mkn la ikan bakar....femes kt sana!

    yg d'one ni, Sha rs penah perasan, kt area hakeem kn...psl slalu gak lepak hakeem ngan Cik Suami layan bola....ehehe

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh..
    i like lamb chop..nyum..nyum..
    cam best jek aiskrim goreng tu..lemak berkrim disukai ramai..heh

    ReplyDelete
  8. Ayu,

    mmg kira murah lah tu. Kalau kat tpt yg standard sikit rasanya mau dekat 200 plus kot..

    INSYALLAH Ayu. Kitarang ni mmg jenis pemakan. Nnt kita share ye..Walau share the info. Who knows one day Ayu n En Zalie can make it. INSYALLAH. i believe it.

    ReplyDelete
  9. Waalaikumusalam Bro Rozali,

    jom lah.. saya belanja..hee

    ReplyDelete
  10. Fazy,

    for me kira sedap lah.. regepun tak lah mahal sangat.

    Eh Fazy org Pontian ke?

    ReplyDelete
  11. alamak menarik nyer!terus lapar kak oi..:)

    ReplyDelete
  12. Cyana,

    mmg sedap pun. Pada akak lah. Anak2 pun.

    tulah.. akak google pun nampak yg cantik2 scenery nya...

    ReplyDelete
  13. Yan,

    sebab nak jeleskan yan.,.heee

    ReplyDelete
  14. Ooo ye ke. Miker org Perak ye..hee..
    Nanti nak cari ikan pekasam lah. Katanya femes ye. Ikan bakar yg femes tu akak pernah makan...

    Sha,

    betullah tu..sederet je dgn Hakeem. Tokey Hakim tu akak punya neighbor. Hari ni pegi Mekah buat umrah..

    ReplyDelete
  15. Sedap Kass ice cream goreng dia.. terasa2 di tekak hamba ni.,.hee

    ReplyDelete
  16. meriah makanan tu kak

    nak cuba jugaklah , kalau terlajak ke s.alam.

    ReplyDelete
  17. harga murah
    view menarik
    restoren bersih dan teratur
    menu menyelerakan

    heheh..jalan-jalan cari makan :)

    ReplyDelete
  18. kg ayah Sha kt situ..klu raya je blik psl xde spe dah kt sane..kak,kalau nk beli ikam pekasam kn,akak beli kt area kg. kuak@bukit bunga lps jmbtn yg nk ke tasik raban yg cantik tu..ikan kedera masin pn sedap tau......

    ReplyDelete
  19. ooo akak akan kesana ker..saya penah pegi sana..ada gerai ikan bakar kat tasik rapan tu..mmg popular..tapi lupa namanye..kalau akak lalu je dekat tepi jalan menghala ke tasik raban tu...mmg jumpa..

    ReplyDelete
  20. boleh la chik na try kalau ke shah alam.. kat area rumah chik na ni takde restoren western yg sedap.. kebanyakkan hampeh je :(

    ReplyDelete
  21. kak yan, ada orang komen kat blog kite, ala... biasala anony tu.. dia komen pasal kita suker tempek n3 makan. tak takut kolestrol naik ke.. ala, standard la kan kak citer pasal makan, kang ai citer pasal umh banglo, kete besar2 duit banyak kang sentap dan kata nak menunjuk plak...

    tu je nak cakap.. sekian *__*

    ReplyDelete
  22. kak, spagetti tu...siap ada cheese yg tak tahan tu...nangis jap...huhuhu...

    ReplyDelete
  23. nak cub alaa kak Yan...karang kl sesat sue calling calling akak yaaa...nii area Jakel lee akak...iskkkk part seksyen2 kt SA nii mmg kompius sikit...

    ReplyDelete
  24. selalu lepak kat Hakim tu..ekekeke

    tak pernah try lagu D One ni...bole lah try nanti....

    ps: saya miss betul dgn Restoren Big Portion kat belakang Concorde tu..dah tutup..

    ReplyDelete
  25. Assalam sis...
    Lama x singgah sini, nengok abg irfan punya F&C bestnyerrrr terliuq dibuatnya..Godaan btol arrgHHH..Bertambah meriah la family akak dgn pertambahan anak heheheh..Tasik Gaban tue ex kampung BSB laaaa kak...

    ReplyDelete
  26. Sya,
    lajak2 lah ye ke Shah Alam.tepon akak, nanti kita makan sama2..Ok kan!

    ReplyDelete
  27. Ikan Kedera sha? Ikan apa tu? INSYALLAH akak akan stay kat resort tu. Rumah pengantin seberang tasik tu je..

    ReplyDelete
  28. Chichi,

    kalau resto ikan bakar tu akak dah pernah makan kat situ otw ke kelantan in 2008. Nantiingat nak pekena food yg special2 kat sini. katanya cendol?...

    ReplyDelete
  29. Chik Na,

    resto yg sedap2 ni mmg banyak di shah alam. tak percaya, terjah lah.. sure tak nyesal..

    ReplyDelete
  30. Nieza,

    pada akak senang aje. Biar lah dia nak kata kita hape pun. Besar tekak ke, tekak larap ke. Dia peduli hape. Duit kita, tekak kita. Badan kita besar pun tak nyusahkan kita. Yg dia menyibuk nak mengata tu kenapa. cakap kat dia "sadap u"..hee..

    kalau kita nak cite rumah kita besar ke, kete kita besar ke, laman kita besar ke, suka hati kita lah kan.. Dia ado?? heee..relax Nieza, relax..hee

    ReplyDelete
  31. Yong,

    p lah makan cepat sebelum gastric..hee

    ReplyDelete
  32. Wahida,

    tulah.. akak p[un tak pernah tau. rupa2nya Abang 'Imran dah pernah makan sebelum tu.. Special kan..

    ReplyDelete
  33. Sue,

    ni kat area Sect 7 depan dekat sekolah rendah sect 7. Otw ke I CIty.

    tak kesah. Call je akak.

    ReplyDelete
  34. Daddy Ziyyad,

    Big portion? tak pernah lah jumpa.
    Belakang COncorde to mmg byk resto.

    ReplyDelete
  35. Cik Sue,

    abg irfan mmg suka mencuba sama cam abg luqman.

    Oo BSB punya kg.. Kena tunggu BSB komen ni..heee..

    ReplyDelete
  36. I'am coming kakYan..heehee kg tumpah darah ku....tapi rumah BSB dah kerajaan ambil buat highway lenggong ke Grik...huuuhuuu sedih tauuu... org lenggong cakap macam org patani sikit kakYan...kat Tasik Raban pun ada gak ikan pekasam. Jgn lupa g tengok Perak Man, air terjun pun best tau dan pasar pagi sabtu pekan lenggong.

    ReplyDelete
  37. Hee..BSB... tq sudi bertandang. Ni tak penah p mmg nak kena p ni.. Nak carik ikan pekasam. akak nak p gak pasar malam dia..INSYALLAH

    ReplyDelete
  38. D'One ni ada 1 branch kt bangi seksyen 8...saya suka juga pegi..lbh kurang harga mcm steak kt kpg baru je..

    ReplyDelete
  39. meleleh air liur....cik yan kena mintak duit iklan dr smua resto nih..msti ramai yg cuba lepas baca kat sini..hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks