cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, May 29, 2011

Nyonya Kitchen

N3 ni patut nya dah lama sangat i publishkan.. Tapi entah lah sampaike la baru nak. As i cakap lah emotional not stable. Masa ni we ate out waktu nak dekat Mother's Day. Pasal apa, masa nak order tu nampak promotion Mother's Day.

We went to the Plaza Masalam and had our lunch at Nyonya Kitchen. Almost a year rasanya dah tak kemari. Noticed some changes being made to the interior. Nampak lebih meriah.
Menu ni pun rasanya yang the latest lah.
Jom layan apa yang kami makan kat sini. Memula dibaginya tidbit. But tidbits ni bukan for free tau. Satu piring tu RM2 so, RM4 lah just for tidbits which we didnt order. Macam dah satu kemestian tau kalau u makan kat resto2 cam ni...
Kacang Tanah goreng biasa je tu..
Apa - apa pun i suka tang pickel ni. suka sangat. tapi rasa cukanya kuat.
Kira cam our starterlah.. Pai Tee. Suka sangat sebab crunchy.
Air Batu Cendol pilihan Mem Aji Sabar.
Mine. Lemon Honey. No ice sebab masa tu i ada sikit sort throat .
Mango Juice
Setelah memilih, kitarang went for the latest offer. Sempena Mother's Day ingatkan offer sudah dibuka. Rupa - rupanya tak lagi. So, we took the normal package.
Sayur Campur. Tak berapa nak masuk kat my tekak lah.
Sambal Tumis Udang Petai.
Asam Pedas Melaka. I suka tapi masa kitarang makan, ikan ni agak keras dan bit big.
Sotong Goreng Tepung.
Sambal Belacan pun come..
Last sekali we took this as our dessert. Ni ada soursop. Sedappp...
Ni lah teman - teman seperjuangan yang sentiasa bersama especially bab makan..heee.
Sebenarnya kitarang dah tak lalu nak makan di Plaza Alam Sentral tu. Yelah..dah kat situ almost 11 years. Tempat makan yang sama je. Ani Sup Utara dari memula bukak sampai la kitarang dah tak leh telan. So, bila ada kesempatan memang keluar lah untuk lunch. Tapi kena cari tempat yang selesa. Pasal kepala i jenis yang tak boleh panas.. Migrine.hee. Mem Aji Sabar selalu cakap," Yan, kau nak makan kat mane?..Yang sejukkan..."Ok..nanti kita tunggu kat mane lagi kitarang p makan..

Lupa nak maklum kan. Nyonya Kitchen ni ada di

Nyonya Kitchen (Shah Alam) Sdn Bhd
Lot LF 1F, Level 3, Plaza Shah Alam,
No. 2,Jalan Tengku Ampuan Zabadah E9/E,
Seksyen 9, 40000 Shah Alam.

Tel:
603-5519 1151
Operation Hour
Open Daily 11:00am to 10.00pm

26 comments:

  1. saya paling suka dessert nye kak.. meleleh air liur nengok :)

    ReplyDelete
  2. Memang sedap Taufiq Arifin. Teringat sampai lah ni hah..hee...

    ReplyDelete
  3. kak...sungguh menyelerakan desert tu...dil ni pntang tengok desert kak...cepat je terliur...huhuhu.....

    ReplyDelete
  4. Sama macam akak dil. dessert yg paling akak suka..

    ReplyDelete
  5. saya ni tengok air pun terliur! he he...rasa dahaga pulak

    ReplyDelete
  6. Tengok Cendol dan Honey Lime tu dah tergoda. Udang Sambal Petai? Perhhh!

    I kalu ke Shah Alam, selalu pi Pak Li’s Kopitiam jerrrrrr....

    ReplyDelete
  7. Asam pedas melaka tu...mengiurkan.. he he

    ReplyDelete
  8. Memang sedap AA. Candol dia pekat sangat.

    Pak Li Kopitiam? Belakang rumah je. Tp my cousin yg kerja bahagian food ni kan cakap, kopitiam tu among yang sijil halalnya diragui.. saja nak habaq mai lah kan.

    ReplyDelete
  9. kak yan,
    sama eh emosi x stable gak :p

    ReplyDelete
  10. Kak Kasihredha,

    makan mana yang tak sedap kan.. Semuanya sedap bagi saya. Cuma ada range2nya lah kan.

    ReplyDelete
  11. Kuah asam pedasnya mmg sedap fida. Tapi ikannya keras sikit.

    ReplyDelete
  12. Ooo ye ke Sz?

    entahlah kenapa. Nak period dah ni pun.

    ReplyDelete
  13. salam ziarah.
    Terasa lapar pulak bila tgk gambar2 kt entry ni.

    ReplyDelete
  14. Dah time makan pun shameel. sebab tu lapau..

    ReplyDelete
  15. wah..meriah meja...ehehe...sronok tgk n3 mkn ni..kang terus lapa...ehehe

    ReplyDelete
  16. ade gak gi sane...suke makan nyonya asam laksa dgn cendol...

    ReplyDelete
  17. memang akak saja nak bagi sha lapa...hee

    ReplyDelete
  18. Ain,

    cendol dia memang sedap. Tapi tak leh lawan Rojak Karim kan?? hee..

    ReplyDelete
  19. ah kak yan...awe nak pergi makan kat dapur skunk juga..heheh..sedapnye cendol

    ReplyDelete
  20. hee.. lawak lah awe ni.. selamat makan ye..

    ReplyDelete
  21. Saya suka cendolnya.....hahaha, nikmat sekali kelihatannya.

    ReplyDelete
  22. pai tee tu memang beshhh kak yan.. i suke:)

    ReplyDelete
  23. kak...
    knp byk sgt tempat mkn yg sy tak pg lg kat sana nih??????huhuhu

    pai tee tu....i likeee byk kalik

    ReplyDelete
  24. akak..cendol tu telah buat saya terliur lah..sambal udang petai tu pun nampak best..

    ReplyDelete

cliks..cliks