cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 28, 2011

Pantai Remis Treat Part 1

Last weekends u all buat apa? Apa activity? i and my family plus other families went to Kuala Selangor..Hee.. Macam lah travel jauh bebeno.. Balik kampung Hubby je.. Tapi bukan ada majlis apa - apa lah.. Just ada seseorang tu nak treat us sempena bulan mengambang terang..ALHAMDULLILAH. Merasa rezeki orang. Kitarang stayed over nite tau.. Sebenarnya bukanlah jauh bebeno Shah Alam dengan Kuala Selangor tu kan.. Tapi adalah 'orang tu' yang tak nak balik umah masa perut tengah penuh dengan seafood.. So, we stayed in Kuala Selangor..
I bertolak agak petang. On the way nampak lak bebudak naik vespa..
See.. dah petang kan..
But we had to stop kat satu resto di Kapar. Usual place kalau perut tengah lapar gerak dari rumah..
I ordered ni. Mee Goreng Basah.. Anak - anak Sidek pun sama kecuali Abang 'Imran. Dia ordered Nasi Goreng Kampung.
Sebenarnya i ngap ni dulu sebelum makan.. Sedap.. Pakai daun getah tu yang i suka..
Abang Irfan and Abang 'Imran minum air ni..
Lepas tu Hubby and i took this, Bubur...apa ..Kandil or Kendil.. orang jawa sebut lah tu.. Tak sure lah pulak namanya..
Lepas makan, kitarang terus menuju ke hotel, Sun Inns, Kuala Selangor. The rest ada yang dah tiba dalam pukul 15.00PM, PamanMie.
We took 4 connecting rooms.
Malam tu lepas maghrib we moved to Kedai Abang Rosli di Pantai Remis. Dah ordered dengan Abang Rosli since petang tadi.. Kalau tak mau tak makan kami on time. Sure menunggu lama.. Sesiapa yang teringin nak makan kat sini, i bagi phone number Abang Rosli. - 012-3656077. Food dijamin sedap. INSYALLAH.
Penuh our long table. Nak tengok kan apa kami makan.
Kerang Goreng Cili - 2 serves.
Ikan Siakap 3 Rasa. Kami ordered 3 ekor.
Ikan Siakap Steam for My Mommy and sesiapa yang tak makan pedas.
Ikan Kembong Goreng - 4 serves.
Kailan Ikan Masin - 2 serves.
Kijeng - 4 serves
Sotong Goreng Tepung- so ranggup 4 serves.
Last sekali Udang Gergasi Goreng Kunyit - 4 serves...Besar sangat udang ni..
Sirap Lychee. Kitarang mintak 4 jugs.
Tulah tangan orang yang treat us tu.. Cer teka sapa??? heee.. Spent almost RM600 for all of us.. Thanks a lots. INSYALLAH dimurahkan rezeki dan dipanjang kan umur. Moga cepat dapat JODOH....Ameen..
Sedap menyantap...
Bila dah kenyang.. Relax kejap.. Ingat nak p cari derian lak...
Okk..time to go.. Ada balance terpaksa ditapau.
Kami tak terus balik hotel. Kami merayau kat tepi Sungai Selangor tu.. Ada kedai kopi.. Kami mengeteh pulak... Ingat nak beli derian. Tapi memasing macam ulaq sawa kekenyangan.. so, kensel lah.
Pekena air panas sebelum tidoq..Semuanya cari Radix.. Time to Zzzzzzzz...


to be continued......

15 comments:

  1. wah2 semua pic makanan je ieda tgk ekekek :) kalau pi ramai2 nie memang best kan .. ermm siapa yg membayar tuu lah kena senyum sampai ke telingaaaa :)

    ReplyDelete
  2. bestnya makan besar... saya paling suka makan... ikan siakap masak steam... sedap sangat... sapela yang belanja tu ya... rm600... fuh!! takpe... belanja makan, insyaallah murah rezeki...

    ReplyDelete
  3. sumpah semua mknn tu nmpk sedap gile! haihhh.... haihh...sape nk banje Sha mkn pulak ni..akak??? :p

    ReplyDelete
  4. kak yang dalam daun getah tuh aper kak,tapai pulut eh..

    bestnyer makan ramai2 camnii..meriahhhhh...

    ReplyDelete
  5. masuk blog kak Yan..awe mesti lapar sentiasa..heheh

    ReplyDelete
  6. uihhhh..
    mmg meriah..berkumpul ramai2 pastu mkn2..pastu ada org belanja..lagi best..hehe

    ReplyDelete
  7. mmg kenyang pewot mkn mcm2 tu...mcm kuih badak berendam jer tu


    *pasal white coffee halal ada kt n3 saya koi 3.15pm

    ReplyDelete
  8. kalo singgah blog kak yan mesti meleleh air liur..sotong goreng tu nampak sedap..bila la boleh jalan2 camni...

    ReplyDelete
  9. akak tengok udang tue yg menyelerakan sungguh lerrr... akak kalau kat kuala selangor kat mana tempat yg best makan seafood. saya pernah g tapi tengok kedai cina jerr

    ReplyDelete
  10. Assalam Sis...
    Alamak sis, saya singgah sini salah time laaaa (before lunch)...laaaapaaaarrr laaaa. Kijeng tue menda apa yea Sis???...

    ReplyDelete
  11. yg gune daun getah tu tapiakan yan...kite pun mmg suke makan tapai ni...manis dan lembut tak tapai tu..

    ReplyDelete
  12. bestnya bila berkumpul reramai cam gitu.......nii sanggup berjaga malam bergebang,.....heheheeheh

    ReplyDelete
  13. Boleh try ni..selalu saya hanya ke Bagan Lalang aja for sifud..ehehhe..a bit far lah from SA

    ReplyDelete
  14. "kak yan...wow,panjangnya meja dan byknya makanan yg di serve..tentulah byk juga nk kena spend for that..smga dilimpahkn rezeki utk yg tukang bayar tu..hehehe..resto kat kapar tu NLK ker kak?"

    ReplyDelete

cliks..cliks