cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 9, 2011

Sunday Activities..

Banyak sangat activity yang dilakukan kalau weekend ni.. I nak cerita menyonsang, boleh?.. Nak cerita pasal Sunday kami. Early in the morning, Abang Ayep sent the kiddos to Muzium Shah Alam. Depa got sport day. I promised to come bit late. Badan benar - benar tidak yang menyenangkan.. Macam - macam rasa. So, about 10.30PM, we reached there. Sport Day Safinatun Najah ni tak besar dan tak semeriah mana pun. Small school. Tapi activity tetap ada lah.. Dari jauh dah nampak.. heee.. Kok t. shirtnya pink.. Emmm... rupa - rupa nya depa nak buat merah. jadi pink..Haru.. Tengok je lah gambar sport depa ni..
Kat sekolah, Abang Irfan sempat wished thru mic dengan ustaz dia, "Selamat Hari Ibu untuk ibu saya, Azian Elias". So sweet...
hee.. masa the kiddos bersalam dan kissed us, aduhhhh..baunya.. walah..walah...
This little tan boy diminta oleh mudir untuk mengutip sampah. I noticed cuma dia saja yang buat.. Tapi ...bebudak ni kan.. Suka aje.. Tak kesah lahhh...
Buddy...
Bersedia nak lari skipping..and Abang Irfan gigih mengutip sampah..
I kat sini kejap saja.. My back bone rasa macam terbakar je. Tambah dengan masalah - masalah perempuan bila cukup bulan ni.. Huuuh... Then ajak Hubby buat grocery. So, we went o Giant Sect 9. Hubby mintak i stayed je dalam Kak Timah.. Tak nak i.. I wanted to do the grocery. Mesti kena gagah.. So, terus ke level bawah. Singgah MBG.. Suka sangat... I dapat present 'Mother's Day..
Fruit dalam red box is a Mother's Day gift.
Dalam pukul 13.00PM, the sport ended. We had to picked them up di Muzium balik. On the way to home, Hubby suggested we went for McD only. Kids memang suka sangat lah. So, we just took the drive thru order.
Strawberry Sundae. So sweet.. bahaya betull
Abang Irfan and Abang 'Imran punya - Double Cheese Burger
Double Big Mc for Abang Luqman.. Mak aii.. punya lah besar...
Me and Hubby took Double Spicy Chicken McDeluxe... Macam besar je...Happy lah i konon.... Tapiiii
i makan takat separuh je.. Banyak sangat.. Tak tertelan.. The rest depa yang ngap...
Seronok gak ada gifts.. Dapat 6 bijik..
Sebenarnya i memang tidak menggalakkan fast food to the kiddos. Dah lama boikot. Tapi once a while bagi chance lah. We never had our fast food at any KFC or McD resto since 4 years ago. Selalunya kami beli dan makan di rumah. Saja nak gembirakan kiddos. Seronok lah depa...Lepas makan kami layan DVD sambil i on line. Mata ngantuk je... Zzzzzz....DVD ke mana, FB ke mana, blog ke mana..

40 comments:

  1. alahai comeynye abg irfan..
    sejuk perut ibu n ayah dia..

    aaaaa...dah lama tak mkn McD..
    suke ngan big mac tu..nyum..nyum..

    ReplyDelete
  2. Assalam Sis...
    Alahai comeinya tengok abg Irfan kutip sampah..nape abg irfan sorang jer yg kutip sampah mana yg lain??..Pink color vote for jambu maharajalawak heheheheh

    ReplyDelete
  3. kak...
    mcd sec 2 ke???
    irfan tu anak yg baik betul laaa....heheheh...ni bukan vote kumpulan jambu maharaja lawak kan????hehehhe

    ReplyDelete
  4. 1st : sport tshirt tu cantek je pink

    2nd : leleh air liur ni tgk sundae strawberry mekdi

    3rd : lama jugak x pekena chicken mc deluxe!

    jdnya, sha rs n3 akak kali ni mggugat keimanan sha yg bpose hr ni...eiiiiii

    ReplyDelete
  5. selamat hari ibu yan..hehe dapat bayangkan bau anak anak lepas bersukan berpanas terik..

    ReplyDelete
  6. Memang tempting betul untuk masuk fast food restaurant kalau kanak kanak nampak..anak saya yg baru 2.5 tahun ni pun tau ajak masuk McD `haha..

    As a parents memang kita kena control..once in a while OK..takde masalah..

    ReplyDelete
  7. bau anak2 lepas bersukan...mai aii..selalu ambik yg kecik tu waktu petang ade sukan..harum semerbak dalam kete..

    Double Cheese Burger tu mmg kesukaanku...dah lame tak makan..

    ReplyDelete
  8. Kakcik baru ada 2 biji gelas tu. :)

    ReplyDelete
  9. Nurkass,

    ALHAMDULLILAH.. mulut dia je yg banyak sangat. maccam mak nenek. tp kira enghibur kitarang lah.

    ReplyDelete
  10. Cik Sue,

    pink tu..hee..

    akak rasa Mudir diarang bg tau kat semua.

    tp dia mmg jenis yg kalau mintak buat itu ni, willing to do.. serronok kot.

    ReplyDelete
  11. alahai suwittnye abang irfan wish selamat hari ibu...good boy sungguh irfan!! eh same la name ngan anak saye hihihi

    cawan mcd tu comeiiilaa nak kene terjah mcd neh hihihi

    ReplyDelete
  12. Yan,

    yesss kat sect 2, drive thru.

    ALHAMDULLILAH..mudah2an perangai yg baik sentiasa jadi amalan...

    ReplyDelete
  13. Kak CM,

    org panggil bau ari kan kak..hee..

    sebab tu saya letak pewangi banyak2 dlm kete..heee

    ReplyDelete
  14. Daddy Ziyyad,

    apa2 pun kena control kan.. doc sure lebih tau dan faham...

    ReplyDelete
  15. faham2 aje lah ye Ain.. tutup je lah idung kita..hee

    ReplyDelete
  16. kakcik,

    kitarang beli 6 set, maka dapat 6 lah..

    so kakcik kena beli lagi lah tu.

    ReplyDelete
  17. Mappiau,

    akka pun terkejut bila ustaz dia hulur mic, dia terus wish...hee

    cepat2 sih ke McD..takut habis..

    ReplyDelete
  18. dari zaman muda remaja sampai ke tua ni...double cheese n sundae strawberry tetap menjadi pujaannn hatiiikuuuuu

    ReplyDelete
  19. nak sangat gelas tu... bila bleh dpat... happy mothers day kak...

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah!
    rajin betul anak bujang kak yan ni...

    ReplyDelete
  21. kira peminat tegar lah ni ya shaza.

    ReplyDelete
  22. kalau nak dwaty, cepat2 lah ke McD.

    ReplyDelete
  23. ALHAMDULLILAH sz.. mudah2an kekal sampai besar.

    ReplyDelete
  24. best nya full aktiviti..dari main2 smpai la ke makan2..part makan2 tu plng best...

    ReplyDelete
  25. Assalam Yan....waah sonok eh sesekali pekena BigMac...kenyang dpt sebijik...hehehhe

    ReplyDelete
  26. penat memang penat fieza.tapi happy lah

    ReplyDelete
  27. Assalam kak Umi,

    saya tak habis kak..heee

    ReplyDelete
  28. suka tengok telatah irfan...memang sweet..

    selamat hari ibu..

    dpt makan-makan di hari ibu, tak tahan tengok air sedap tuh...

    sempena hari ibu, berdoa : moga sihat dan bahagia selalu ..

    ReplyDelete
  29. Assalam Kak Sal,

    abang irfan ni umpama penghibur dlm family kami. Mulut dia mmg tk leh diam.. ada je....

    tq for the doa kak..INSYALLAH

    ReplyDelete
  30. ala...irfan tu kecik2 dah romantik
    gitu...mesti tangkap syahdu kak yan

    selamat hari ibu kak yan

    ReplyDelete
  31. dia memang cam tu Ati. suka nnt peluk2 akak.. kengkadang tu suka cium tapak kaki akak. dia kata nak cium bau syurga.

    ReplyDelete
  32. fida pulak boikot sejak 2 tahun lepas. Tapi baru2 ni ada team lunch kat mcd.. merasa jugak doublecheeseburger yang dah lama tak rasa.. he he..

    ReplyDelete
  33. akak dah lama dah fida. In fact cosmetic pun akak tukar since boikot.

    mcd tu saja sesuka lah/

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum
    yan..
    SELAMAT HARI IBU ya

    wah.. mmg best layan MD, tapi dah lama tak singgah sejak kes en zalie sakit

    ReplyDelete
  35. Ayu,

    kitarang ni mmg jarang bebeno makan benda2 ni kecuali domino's.

    Happy Mother's Day

    ReplyDelete
  36. suka tengok gelagat anak-anak kat padang....riang ria walaupun panas terik.

    ReplyDelete
  37. Assalam Kak Aya,

    mcm2 perangai anak2..

    yg penting diarang happy..

    ReplyDelete
  38. Tak sabar nak tunggu anak2 besar, nak pegi sukan diorang...hehehhe...tang McD tu wife dan bebudak memang suka, saya je tak suka....

    ReplyDelete
  39. Wah asyiknya....., melihat anak2 melakukan aktivitas yang bermanfaat sekaligus makan enak setelah selesai...hehehe.

    ReplyDelete

cliks..cliks