cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, May 5, 2011

Cuti di Kampung 3

Saja je nak memandang keindahan ciptaan ALLAH. Nampak tak matahari pagi tu..
Hari ni dah May 2. Means that time up.. Kena balik Shah Alam... Ingat nak balik dalam pukul 12.00PM.. Biasalah kan.. Akhirnya i convoy dengan NekCik dan TokNgah. Bertolak kurang sikit pukul 14.00PM. Kena singgah bus station Pontian dulu untuk hantar CikMie, (budak Singapura yang perasan macam orang Malaysia tuuu). My cousin lah..

Kitarang meneruskan perjalanan. Tapi masa tengah salam - salam tadi tu, Hubby ajak makan kat Rengit.. Pekena Nasi Ayam.. My Daddi tu selalu cakap, this is the best Nasi Ayam.. World u kata dia.. Buh lah nasi ayam Linda Onn ke, Nasi Ayam Mencongkam ke, tetap kata Rengit one is the best.. So.... jom ke sana...he.. MAKAN lagiiii.....
Tiba je, i dah terpandang Rojak Buah.. Without fail i akan order. Sedap ke tak sedap ke.. Mesti order...Ternyata Marvelous.... Macam2 buah ada.. Cuma RM3.00
Otak - otak Gelang Patah now macam kemestian as appetizer. Ok lah...We took 4 bekas.
Tambah dengan Kacang Rebus ni.. pun sedap..
Kunun tak nak nampak buncit sangat perut tu.. Siap kempis bagai nak rak..
Ni lah Nasi Ayam tu. Kami mintak Nasi Ayam Sambal. Memang sedap.. Crunchy but so moist inside. Highly recommended.
My Markisa Drink.. So, fresh. Ingatkan kat Medan je lah minum air ni.
Pulun beb pulunn...
Emmm akhirnya langsai..
Licin licau..
Kat mana nak cari?????.. Sini yee...
Kami sambung perjalanan. On the way banyak sangat kereta.. Takleh nak laju. Tiba Ayer Keroh dah started jamm.... Tiba Dengkil barulah kitarang stopped balik untuk dinner. Dah lambat pun. Yelah.. Tadi lunch at 15.00PM.. So, dinner at 22.00PM.
Sebagai penutup acara makan - makan ni, Mommy Abang Ayep bekalkan Ayam Ungkep.. This is the first time i makan.. Ada sesiapa yang tau? Ni Jawa food. Tiba rumah pungkuk bagai nak barai... Tapi perut kenyang, hati senang.. Esok anak - anak nak sekolah... Huu.... Tak kesah lah. Yang penting kitarang semuanya HAPPY... Start nak posa lah. (dengan rasa bersalah)... hee

View more photos here.

46 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    saya tenguk, gambar semakan gelap, dah langssai, baru nampak pingan dah kosong...he he
    itu tanda makanan nya sedap

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. cantik sangat pemandangan tu..
    ati mmg sgt suka lautan ...

    nampak makanan mmg sedap tp
    dlm keadaan sekarang ni...apapun
    telan sakit...walau air pun

    ReplyDelete
  3. yan..
    kampungmu di rengit ker??
    ayu asal kampung seri bahrom, rengit..

    wah...............permandangan kampungmu... di rengit laut ker???

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah kalau ke sana boleh cuba..

    tp setakat ni, nasi ayam mak fida la yang paling sedap kat dalam dunia. Tapi tatau la kalau dah pekena nasi ayam kat rengit tu, boleh challenge dak nasi ayam mak fida.. he he

    ReplyDelete
  5. bestnye jalan2 tgk kampung nelayan..makan2 tu yg best, terliuq tgk air markisa terus mengidam..hhee

    ReplyDelete
  6. cantik betul pemandangan tu, yan...

    rasa betapa besar dan hebatnya ciptaan Allah, tiada tandingannya

    ReplyDelete
  7. As-Salam YAN

    Tumpang gembira dgn kegembiraan Yan & famili. Terasa bagaikan sama merasai keenakan panganan nang kono kene, juga keekraban hubungan sanak sedulure. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. terliur la , sampai meleleh air liur he he.

    ReplyDelete
  9. cantik pemandangan matahari tu kak... cuti sakan akk ya... apa2 pun semoga selamat sampai shah alam...

    ReplyDelete
  10. kak...
    amboi makan2....jeles2...hehehehe...kak, sy pun baru balik dr rengit...

    ReplyDelete
  11. slalu gi rengit dulu2 ni..buat wedding job sini..tapi tak penah tau psl nasi ayam ni..kalau ade job ke rengit, nak try sini laa:)

    ReplyDelete
  12. Dalam banyak2 tu...Rojak buah tu jugakkk yang menggoda...!!
    hehe

    ReplyDelete
  13. amboi sampai rengit..jauh berjalan, luas pandangan..

    kak sal suka tengok pemandangan laut dan awan yang u ambik..tetiba terasa tenang lihat foto2 tu..clear sungguh..

    ReplyDelete
  14. Asslamualaikum Yan,

    Nak tahu tak ungkep tu macam mana? Cuma guna ketumbar, jintan manis, jintan putih, bawang-bawang, halia dan serai. tak guna santan tak ada kuah. Sikit air sekadar utk mengempukkannya saja. This is java style. Of course kakak kena tahu. Heeee.....

    ReplyDelete
  15. Sedapnya makan2...yg best bila tiba tang rojak buah....he

    ReplyDelete
  16. Yan... dua-dua akak nak, dua2 tu i like


    bestnye makan ramai camtu, licin licau.... hahahah

    ReplyDelete
  17. sukaaa
    rojak buah, otak2...
    nyummmyyy...


    dengarnya trafik sgt tidak lancarrr ye blk tu kak...jem sana sini..
    kami dok umah je... heee

    ReplyDelete
  18. Sedapnya balik kampung makan-makan.

    ReplyDelete
  19. Hmmm..saya dah ada 2 sebab utk ke Rengit lepas ni:

    -nak try nasi ayam tu..mmg nampak sedap..

    -nak gi kedai barang second hand ..ni ada dalam blog Azian beritahu..

    ReplyDelete
  20. next time balik pontian, mesti cari kedai nih

    ReplyDelete
  21. Assalam Sis...
    Pesta balik kampung x abeh laei..Tumpang seronok sekali hehehe. Tertarik plak dengan Ayam Ungkep. Nama lauk tue jer dah seeeraaammm, agar2 rasenya seraaam jugak x?? hehehe

    ReplyDelete
  22. huhu..
    walaupun dah beberapa hari n3 ni kass ttp nak komen..

    mmg sedap rojak buah tu..dah lama tak makan..nyumm..

    ooo..renggit..tempat yg ada brg secondhand tu..kat sana rupenye..

    ReplyDelete
  23. Gambar yang atas sekali tu begitu memukau...

    ReplyDelete
  24. Assalam Bro Rozali,

    selalunya bila dah rerami ni yg tak sedap pun jd sedap..

    ReplyDelete
  25. Ati,
    sorry baru sempat jot down kat sini..View sunset ni kan mmg ccantik kan.

    ReplyDelete
  26. Ayu,

    bukan rengir lah.. Itu kat Tanjung Piai, Kukup, Pontian, Johor.

    Cantikkan>>>!!

    ReplyDelete
  27. Fida darling,

    our mom's cook ni mmg tak leh lawan mana pun..tapi leh cuba lah kan..

    ReplyDelete
  28. Sweetsal,

    mmg seronok.

    air markisa ni kan mmg susah nak dapat. ni mcm ori punya lah.

    ReplyDelete
  29. Hayaro,

    kalau boleh kita akan dapat mengnikmatinya sampai bebila.INSYALLAH.

    ReplyDelete
  30. Assalam Temuk,


    alhamdullilah keakraban ni lah yg mesti dikekalkan..

    sebenarnya makanan tu tak seberrapa sangat.tetap seddap...

    ReplyDelete
  31. Hati - hati kak aya.. tadah ye

    ReplyDelete
  32. dwaty,

    balik kg sendiri pun macam travel ke mana tah..hee

    sunset view mmg akka suka.

    ReplyDelete
  33. sesekali balik kg Yan.. happy makan dan bersakan.

    ReplyDelete
  34. nanti maya leh cuba lah kat situ..

    cam ne keadaan maya?

    ReplyDelete
  35. Puan Kartini,

    the best rojak lah rasanya...sedapppp

    ReplyDelete
  36. Kak Sal,

    otw balik shah alam.

    cantikkan..saya pun suka..

    ReplyDelete
  37. Kak Zakie,

    pertaman kali makan..seddappp..

    nnt leh lah akak wat n3 pasal ungkep ni.

    ReplyDelete
  38. Kiranya rojak buah the best lah tu..

    ReplyDelete
  39. Ibuintan,

    bila dah ramai, banyak pun tak cukup. tak sedap pun licin..

    ReplyDelete
  40. Suzi,

    akak kalau hanya diberi makan rojak pun akak dah suka..

    aduhhh..kebas montot tau...

    ReplyDelete
  41. Zmah,

    rasanya semua org kalau balik kg akan pu on weight kan.

    ReplyDelete
  42. ALHAMDULLILAH,

    sekurang2nya benda yg boleh dilakukan di Rengit. Nnt jgn lupa buat n3..

    ReplyDelete
  43. Hanie Pontian di mana ek?

    Pasti kena singgah Hanie.

    ReplyDelete
  44. Lawak lah Cik Sue ni..

    apa yg serem nya..sedap beb..

    ReplyDelete
  45. TQ Kass.

    sebab masih sudi bg komen..

    rojak buat sedap..

    ReplyDelete
  46. TQ Fadzli,

    amatur sangat..petik2 je..

    ReplyDelete

cliks..cliks