cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, May 7, 2011

Majlis Kenduri NekCik

Sepatutnya N3 ni yang memula teman buat. Tapi excitement balik kampung maka tertangguh lah pulak. Bila dah siap semua N3 balik kampung, mood i tetiba merudum. Masalah perempuan 40 carats.. Heee. Now, try build up. Maka sampai lah hajat NekCik menunggu all pix di FB. Majlis on Friday before Jumaah. I went there with 'Anak - anak Sidek' je. Chef CiJu dah ke sana since last nite. Tiba almost 12.45PM. Tok Imam dah nak mula majlis. Tak ramai yang ada. ALHAMDULLILAH 'Anak - anak Sidek' ada ..hee..
NekCik invited her old frens aka ex ofis mate lah. Almost 20 people came to her majlis. Depa were so happy with the food too.
Food sedang menunggu dijadikan mangsa..hee
Ni lah tuan rumah..
Licin sekejap saja Cencaru Berlada ni..
Pulut kuning yang sangat sedap di makan dengan.....
...ini Chicken Curry.
Black Pepper Chicken..
Soup sedang dimasak.
Salad pilihan Abang Ifan
Sambal Udang
Rojak Buah
Mini Fruit Tartlet
Wajik
Fruit Cocktail Pudding
Cake
Interframe kejap yeeee.....
I kat sini tak lama. Rushing nak balik. Ada two reasons. First.. tak packing lagi nak balik kampung..

Another reason.....i nak tengokkkk
*
*
*
*
*
*
*


Ni lah dia.. Suka sangat tengok depa ni.. So sweet... Kekonon dapat jemputan lah..heee...
Terima kasih pada NekCik atas jemputan. Bontrot yang diberi tu dapat lah kami jadikan dinner sebelum pulang kampung. TQ sangat..

38 comments:

  1. Kak Yan....sedapnya la tengok makanan2 tu semua... perut pun elok tengah kosong ni...yum yum...

    eh tak silap, prince william ni sama baya ngn fida kak.. tp dia kahwin dulu eh..takpe la..dah jdoh dia.. he he

    ReplyDelete
  2. salam kak

    wah meriah kenduri..hehe..awe pun suke tgk mereka

    ReplyDelete
  3. drp mak sampai ke anak, akak tgk xmiss punya..so sweet..hehe

    ReplyDelete
  4. Afida,

    mcm2 permintaan. tu yg macam2.

    fida nak tunggu prince charming..

    ReplyDelete
  5. kenduri mana yg tak meriah kn we..

    wish leh g london tgk depa kawin..heee

    ReplyDelete
  6. aha..
    rojak buah tak leh hilang..
    sedapnye lah lauk2 tu..terliur..
    minum koktel sejuk..walauwehhhhh..hehe..

    fida: erkk..william tu sebaya kita ke...kass pon nak tgulah..haha

    ReplyDelete
  7. rojak buah tu paleng menyelerakan kak.. seronok nye nengok majlis kawen orang.. bile lak majlis saya ek.... hehe

    ReplyDelete
  8. macam2 ada...bestnya :)
    sweet couple ...

    ReplyDelete
  9. Yan... slamat hari ibu, moga bahagia selamanya


    macam2 ado... semua membuka selera

    ReplyDelete
  10. rojak buah emmm sedap nyerrr.. kalau kat utara kuah rojak makBe yg paling best.

    ReplyDelete
  11. Hye kak Yan....
    SELAMAT HARI IBU ♥ ♥ ♥ ♥

    *Kak Yan nie kalau N3 takda makanan tak sah tau....♥

    ReplyDelete
  12. WOWWWW...sume makanan tu sedapppp!!!!nak ckit!!

    ReplyDelete
  13. sangatttt sukaaa la tgk pengantin baru tu kak...sweeeetttt couple! semoga kekal bahagia hingga akhir hayat mereka la ye...

    selamat hari ibu utk k yan!

    ReplyDelete
  14. Hello Yan, happy mother's day.
    I love all the dishes here, especially that cincaru berlada.
    Wow! You sure can cook. Outstanding.
    Enjoyed looking thru your pics.
    Have a great week, keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  15. betul tu kak. sama dgn saya gak..

    kali ni siap saya subscribe channel 711.

    ReplyDelete
  16. nurkass,

    rojak buah umpama kakak dan kak umpama rojak buah..hee

    so, u pun nak tunggu princee charming lah ye..INSYALLAH

    ReplyDelete
  17. taufiq ariffin,

    rojak bauh sentiasa membuka selera.

    tungguuu..jgn lupa jemput nanti...

    ReplyDelete
  18. kak kasihredha,

    sukakan kak tgk depa..

    ReplyDelete
  19. happy mother's day to u gak kak.

    buka selera mmg.

    ReplyDelete
  20. cencaru berlada tu nampak sangat nyummy!!

    ReplyDelete
  21. Assalam sis...
    meriahnya kenduri Nekcik (uwaaa cam kenal bagus jer erk)sedapnya min fruit tartlet stawberry sama cam werne baju william tue....sedaaaappp

    ReplyDelete
  22. kak...
    salad abg ifan tu....pandainya dia....berkhasiat betulll...
    apa2 pun sy akan cari masa jugak g shah alam nak jumpa akak lagik...muah muah muah dr sy...

    ReplyDelete
  23. hehehe lauk2 tuh semuanye membuatkan saye rase lapar lagi sekali walaupun saye baru lepas melantak nih akekeke

    ReplyDelete
  24. sukanya tengok gambar-gambar makanan kat sini..meleleh air liur.

    ReplyDelete
  25. Memang sedap Mis B..


    Liceng tau..

    ReplyDelete
  26. Makanan org sakit je yg tak best Fadzli..hee

    ReplyDelete
  27. Assalam Cik Sue,

    mmg seddap pun tart let tu..akak mmg pengemarnya...Siap macam sama baju William ye..

    Apa salahnya CikSue kenal NekCik..Akak lagi suka..

    ReplyDelete
  28. Yan dear,

    dia penggemar salad...

    eh..kalau nak mai cal ye.. akak ni kejap ke sana lah kejap ke sini lah...hee

    ReplyDelete
  29. baik2 kak aya.. nnati lari org sebelah tgk lelehannya..hee

    ReplyDelete
  30. BSB,

    rojak buah ni yg seddap tu kuah nya kan..

    ReplyDelete
  31. Cinta misteri,

    kira mcm sinonim lah kan.

    ReplyDelete
  32. Qasehraihan,

    mmg sedap2.. tunggu yyee

    ReplyDelete
  33. Sz, punya lah suka dgn william dan kate, akak siap subscribe channel 711.

    ReplyDelete
  34. Uncle Lee,

    that was my aunty's house.

    i also can cook. but simple one lah..

    ReplyDelete

cliks..cliks