cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, May 18, 2011

Asam Pedas di Setiawangsa

6, Jelatik Business Park,
Setiawangsa, K.Lumpur.
03-42527279
03-42527280

Last Saturday, Hubby ajak i p fetched Abang Romeo kat workshop. Tapi biasalah kalau dengan Hubby, nak p ke sana tu, sure melencong sana sini. Then bila tiba lunch time, perut dah lapar. So, Hubby brought me to one resto in Setiawangsa. Senang lah kalau nak p. Cari je kuaters Mindef. Opposite je that kuaters.
Ni lah entrance kuaters Mindef tu.
Masa ni hujan..Resto ni located at the corner..
Betul lah kan percakapan orang Melaka ni kasar - kasar kan..
I took Hot Nescafe
We started with Beef Currf Puff - RM2.50. Beli extra dalam pack dingin beku - 6 packs for bibik untuk bawak balik Indonesia.
Our food pun sampai - RM1.20
My choices. Asam Pedas Ikan Tenggiri (RM 8 - small) dan Sayur Kailan Ikan Masin(RM 6.80 for small ). Hubby tak suka asam pedas. Asik kutuk je..Tapi bawak i makan kat sini.. So tengok pilihan dia...
Tenggiri Masak Lemak Cili Api(RM 9 for small) dengan Sambal Udang (RM ).
Last but not least, i took Tapai Pulut (RM1.50). Tapi very modern. Letak dalam plastic.. I tak suka. Tak ada bau dan kemanisan real tapai.. tak sukaaa...n tak sedap punn.. I makan setengah je..
Presentation memang cantik lah.. tapi take more space lah kan kalau makan reramai.. Pakai small wok..
Kawasannya agak luas. We took our lunch at the deck. Hujan pulak tu.. So airy. Nampak Kak Timah i duk depan tu??Suka this area.
For me, i suka lah asam pedas kat sini.. Kira boleh tahan. Next time boleh lah mai lagi.. Tapi jauh bebeno. Unless kalau ada kerja di sekitar sini, sure leh mai lagi.. INSYALLAH...

44 comments:

  1. asam pedas feveret hubby saya kak. harus pegi try nih... best ke tak?

    tapai pulut feveret saya. mkn sejuk2 best kan...

    ReplyDelete
  2. adehh..
    perut ni lagi tadi bunyi..baca pulak n3 nih..lagilah meleleh ayaq liuq ni..huhuhu..

    erkk..kalau anak dara boleh ke makan dlm kuali tu kak yan..hehe..

    ReplyDelete
  3. da dkt sgt ngan umah sy ni kak.

    pasni dtg roger sy ye.

    umah sy 3 min je dr situ. hehehehe

    :)

    ReplyDelete
  4. ahahaa..
    ayat2 orang melaka mmg gitu kak!
    ihiks...
    klu orang luar mmg tkejut la kot...

    gurau pun ayat kasar2 tapi sekarang dah ramai tak gitu, mungkin masing2 dah ramai berhijrah ke tempat lain..ke negeri lain...cara pun lain..

    ReplyDelete
  5. asam pedas..mmg kesukaan saye...buat pekat2 sikit baru sedap...

    dulu en somi pun tak berapa minat sgt..bile dah selalu buatkan masakan tu jd suka la pulak..

    ReplyDelete
  6. terliuq tgk asam pedas ikan tenggiri tuh :)

    atas daun pisang pun ada cop jugak ke?

    ReplyDelete
  7. Assalam Sis...
    Pernah makan kat sini, asam pedasnyer no bad arggg, tempat nie parking senang. Klau susah sgt naik jer LRT...btol x sis..

    ReplyDelete
  8. asmlkm yan...
    dulu duk lalu ulang alik kat situ nak naik LRT ke TAR..
    ddk kat AU 2A je...
    tapi tak prnah msk rasa asam pedasnya..

    ReplyDelete
  9. kalau berani jom ar sebat asam pedas melaka kak... hahhaha

    ReplyDelete
  10. ini yg kat kru office kan..saya pernah makan sekali..tapi tak berapa best.. tapi lama dah.. sakng nih tak taulah.. maybe dah berubah resepi kot..


    * kak.. bagi nama penuh akak..saya nak kirim doa kat pais.. nama saje..no ic tak perlu ..hahahha

    ReplyDelete
  11. Nieza,

    akak mmg suka asam pedas. Orang Johor u. kalau boleh cicah segala mak nenek dgn kuah dia..hee

    tapi tapai dia buat akka frustrated lahh.

    ReplyDelete
  12. Sian kat kass.. dah makan ke belum ni.

    kass...

    anak dara sekarang ni buat apa pun boleh...hee

    ReplyDelete
  13. Miss B,

    kalau akak tau ari tu akak rogr minta ku belanja..heee

    nnt amik lah no phone ye..

    0192129958

    ReplyDelete
  14. Ye lah Suzi,

    sekarang ramai dah bergaul dgn masyarakat luar.. kalau tak mau bergadung semedang kan..heee

    ReplyDelete
  15. Ain,

    yang ni kira pekat lah.. I lagi suka kalau dia pakai daun kesum..tp ni dia pakai daun limau purut.

    my hubby sampai sekarang tak pernah minat... sikit2 je lah dia makan..hee

    ReplyDelete
  16. kak...semua lauk dlm kuali???
    mmmm...kl kat umah tak leh la nak buat gini....heheheh

    ReplyDelete
  17. Kin,
    tu bukan daun pisang. Pinggan daun pisang.heee

    ReplyDelete
  18. Wasalam Cik Sue,

    ok lah sedap kan..sambil makan leh nampak LRT..

    ReplyDelete
  19. wah2 asam pedas dia siap kuali atas meja tuu .. ermm pastinya sedap kan YAN ..

    ermmm ieda org johor , biasanya asam pedas johor memang ada dlm menu masakan ... bila kawin ngan org pahang jadi jem hubby last2 ieda dah kurangkan masak asam pedas huhuh

    ReplyDelete
  20. Azlina,

    laaa ye ke.. kita yg kat Shah Alam ni dah sampai pun.

    ReplyDelete
  21. kak yan, tu dekat gile ngan rumah parents sha...slalu gak mkn situ...kalau tau akak dtg situ, leh jmpe kn?

    ReplyDelete
  22. bila tapai tu letak dlm plastik mcm tu rasa mcm xde semangat je nk makan..sy yg tgok pon mcm x best..bila dlm daun getah tu kan best..ngeee~

    ReplyDelete
  23. Cik Pah,

    Memang ni yang dekat kru office lama..

    akak rasa ok lah tu.. pekat dan tersa lah ke asam pedas nya..hee

    ReplyDelete
  24. Maria,

    pokok pangkalnya tapai kena best..

    ReplyDelete
  25. Yan,

    presentation lah tu. kalau kat umah bebanyak kuali tu nak wat ape lepas tu..hee

    ReplyDelete
  26. Ieda,

    mcm2 for creativity kan..

    asam pedas sinonim dgn org Johor dan Melaka.

    ReplyDelete
  27. Sha,
    ye ke.. kita ni kan nnt sha mai s. alam..
    nanti pulak akak p setiawangsa..heee
    INSYALLAH one day kita leh jumpa.. doa lah ye bebanyak..

    ReplyDelete
  28. Nani,

    akak suka sangat yg letak dlm daun getah tu..bestt..wangii..

    ReplyDelete
  29. Tenggiri masak lemak cili api tu..buat air liur meleleh;)

    ReplyDelete
  30. asam pedas kt setiawangsa...akak pernah sekali mkn kt situ, dh lama dh, dulu dok area situ jugak..hihi
    husben akak pun tak suka asam pedas, pelik kan, padahal sgt sedap kan..

    ReplyDelete
  31. tempat ni dekat je dengan rumah kakak sulung akak. Tapi akak tak pernah cuba lagi makan kat sini. Nanti boleh cuba :)

    ReplyDelete
  32. Taufiq Ariffin ni asa, pedas melaka lah weiii

    ReplyDelete
  33. Afida.

    baik2 yang meleleh tu.. nanti wabak lain lak.

    ReplyDelete
  34. Kita serupa lah kak sal. hubby pun tak suka.. saya kalau boleh tiap ari pun tak kesah.

    ReplyDelete
  35. Pada saya kira sedap lah tu kak Kasihredha..
    tak rugi kan kalau cuba..

    ReplyDelete
  36. takyah sesusah gi melaka ekk. mahu try jugak ni...

    ReplyDelete
  37. kak Yan kalau mak saya tengok nie mesti marah punya...hidang makanan dlm kuali..heheehe

    ReplyDelete
  38. "mcm2 gaya restoran ni nak buat kelainan..kali ni serve dlm kuali kecik pulak..nmpak menarik,tp betul la kata kak yan makan ruang...tp nmpak mcm biasa jer lauk pauk dia..."

    ReplyDelete
  39. agak agaknya berapa ratus set wok kecik dia ada ya...sebab kalau full house, mesti banyak nak guna wok.

    Pernah taste tak asam pedas Batu Pahat? Boleh challenge tak?

    ReplyDelete
  40. Betul tu LIly Lotus. Tapi kalau nak lagi keasliannya mmg kena ke Melaka kot.

    ReplyDelete
  41. Alahh Piasara sebenarnya challange diarang ni food presentation.

    ReplyDelete
  42. Daddy Ziyyad,

    wok senang nak simpan lah kan.. Campak pun tak pecah..hee

    kat mana asam pedas tu.. mcm teringin lak..

    ReplyDelete

cliks..cliks