cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 30, 2011

JM Beriani in Section 7

Pernah makan beryani at JM Beryani? I pernah makan di Tesco Shah Alam. But it was long time ago. I think almost a year dulu. Then recently, we ate at the new branch in Section 7. Rasanya just recently ada kat situ..Jom tengok kedai dan layan apa kitarang makan.
Kedainya tak berapa besar lah.
We started dengan dessert first - tapai pulut.. sedapppp...RM2.50
Mem Sue minum Sirap Bandung Soda - RM5.50.
I amik JM Tea RM3.50. I ingat kan special tang mana..laaaa rupa - rupanya Layer Tea. I pun pandai buat. Ni mamak yang start dulu tau drink ni.
Bryani Ayam. I suka sangat. Especially the gravy. Wala la la....
Mine. Nasi dan ada sikit Acar Buah - RM12
Ni Briyani Ayam Goreng Rempah - RM10.80
Peneman kala makan.. hee...
Nilah tokey sebenar - benarnya.

Nak tau kat mana tempat nya ye..
5R/7R, Jalan Plumbum, Pusat Komersial,
Seksyen 7, Shah ALam, Selangor
Tel: 012-2725914

18 comments:

  1. emmm nasi dia yg sedap dan meletupss..tapi bila dah makan ngantok la...hik3

    ReplyDelete
  2. akak!!!!!!!!

    tapai pulut tu buat saya meleleh ayaq liuq tau!

    ReplyDelete
  3. Chichi,,
    tak lah.. kalau nasi beryani mamak ye, sebab ada kas - kas.

    ReplyDelete
  4. Sedappp sha.. jom kita membesarkan badan..hee

    ReplyDelete
  5. sangat suka tapai kak..air bandung tu sedap kalu ada cincau dan ais krim soda..nyummy..dapat pula sirap wangi.. lapar..lapar..lapar

    ReplyDelete
  6. ayam gorengrempah tu nampak sgt tempting laa kak:)

    p/s : sakit lagik..kdg2 teruk sampai takleh bangun, angkat kepala etc.. kadang2 ok plak.. ntahlaa kak.. tak jumpe lagik yg serasi.. akak punye sakit camne?

    ReplyDelete
  7. eh btw lupe nak ckp, maya supposed to gi 2nd shot rf treatment tu tapi maya hold dulu laa.. dah try cara kg pun tak jalan lagik..:'(

    ReplyDelete
  8. yan...........
    mmg mabelas ko....
    layan tang2 yang lain dari lain utk tekak.. mmg berbaloi

    ReplyDelete
  9. Tensi sungguh tengok blog Kak Yan ni tau... asyik makan jer!! Hehehe...

    Lama dah we all tak pekena JM Beriani ni.. selalu makan kat Alamanda.

    ReplyDelete
  10. kak yan...sudah dekat sgt ngan rumah sy. bley la menambahkan berat badan disana nnt. hehe

    ReplyDelete
  11. Kak Yan,

    Bila makan Nasi Beriani saya mesti tak habis. Portionnya banyak sangat !

    ReplyDelete
  12. kat alamanda pun ada

    tapi tak try lagi :)

    ReplyDelete
  13. saya last mkn pon kt Shah Alam, pastu dh x mkn2 lg

    ReplyDelete
  14. suker makan kat sini...memang sedap kan...:)

    ReplyDelete

cliks..cliks