cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, March 10, 2011

Akhirnya siap jugak..

Dateline nak siapkan order dari Ecah for her wedding favors dia rasa macam lama lagi. Tapi bila Ecah called on last Friday nite, i terus mengelabah. Yelah.. satu hape pun masih tak siap. Cuma i really confident that boleh siapkan bila tiba waktunya. Bukan pasal apa. Everything sudah i siapkan cuma nak essemble kan aje. Itu pasal lah, sampaikan dalam flight ke Langkawi pun i siap mencantumkan ribbons for this wedding favors. Haru betul. Tulah akibat kerja bertangguh. Memang tak elokkan. So, lepas balik dari office je i mengemas barang - barang like ribbons lah, hot glue lah, dulang hantaran lah, alas hantaranartificial flower, dan segala maknike.
Kerjanya tak lah remeh mana. Cuma i kena cantum - cantum kan aje. Barang- barang lebih - lebih dapat menampung demand lah untuk menyiapkan wedding favors ni.
.
Setiap kali i buat kerja, mesti bekas barang - barang bertukar. Kali ni i suka guna bakul pelbagai guna ni.. Nak cari, senang je. P lah ke SSF. Macam - macam ada.
Lega bila i noticed within 4 four hours concentrated on these things, akhirnya i dapat menyiapkan almost 20 sticks for wedding favors ni. Means that no updating or blogwalking on that night.
Keesokan harinya i dapat menyempurnakan kesemua sekali, termasuk meletakkan net for telur. ALHAMDULLILAH.
Nilah wedding favor yang selamat siapkan.ALHAMDULLILAH.
So, Friday malam seperti dijanjikan Ecah pun mai lah untuk mengambil tempahan nya tu.. Majlis akan diadakan on this coming Saturday, March 11, 2011 di Perlis. She came with her grandmother. Seronok sembang dengan nenek ni. Still kuat. Umuq almost 87 years old tapi masih gagah panjat tangga rumah i.. Kalah i..Malam tu kami jamu sikit tamu dengan makan malam ringkas. Rezeki...

Hidangan ringkas. Yang pasti Sambal Setan ada, Rendang Ayam, Soup Sayur, dan Telur Dadar.
Ni lah wajah lembut Nenek Ecah. Teringat kat arwah my Nenek. Kami semua dok pakat cakap utara malam tu..Wajah pengantin.. nanti ye..
Door gift ni i letakkan sebijik telur dan sekeping buku doa. Ok ke????

Selesai je activity ni, i kena siapkan door gift yang kat atas ni. Ini lak untuk Mem Aji Lina. Nak buat majlis khatam anak dara dia. Dateline, March 17, 2011. Aduhhh.. nak p Penang tau petang esok.. I have to go to SSF lak tu. Ada some of the things yang tak lengkap... Waduh - waduhh.. Tapi i believe in myself. I can do it. INSYALLAH.. Ok.. see u all, ari Isnin nanti. Nanti leh cite sal jenjalan ke Penang lak..

24 comments:

  1. Tak menang tangan kak yan dibuatnya eh. Lepas selesai satu, ada lagi menunggu..rezeki..

    ReplyDelete
  2. kak yan,
    tu bunga dip ke bunga stokin..
    pandainyer...cantik pulak tu..

    ReplyDelete
  3. Assalam Afida,

    sebenarnya bukanlah banyak sangat pun. saja sesuka. Tp kira rezeki kan.. lg pun saja memenuhi masa

    ReplyDelete
  4. Assalam Nurkass,

    bukan dua2 tu.. bunga dah ready. akka tinggal cantumkan aje. Kalau dip atau stokin,lagi mahal..hee

    ReplyDelete
  5. salam kak Yan..
    Bajuk tue utk letak teluq ker?? cam nak nak wat tempahan yea...

    ReplyDelete
  6. wah...akak ni sgt talented la...kalau saya mmg x kreatif langsung...

    ReplyDelete
  7. Cantik bunga telur tu. Akak ni kretip laa *___*

    ReplyDelete
  8. As salam, akak bekas telur tue comel betul lerr....saya x pernah jumpa lagi org buat macam nie.

    ReplyDelete
  9. hai awak saye da follow awak :) follow me back ok :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/evolution-of-formula-one-cars-1950-2011.html

    ReplyDelete
  10. soo sweet lah yan .. cantik favours tuu .. ermm bakul tuu letak surah ya .. bagus2 berkat nanti :)

    ReplyDelete
  11. kak yan...sukanya color favours tu. akak ke Penang ker? sy pun balik png gak.. tp tk online, baru jek baca entry nie. huhu

    ReplyDelete
  12. k.yan semalam i tulis pjg2 nak ckp i suke kaler purple yg k.yan pilih tu.. nmpk suweeetttt sgt tapinye tetibe lappy hang..mencikk..pagi ni i bukak balik blog k.yan nak komen.. i loikkeee!!!:)

    ReplyDelete
  13. Assalam Niezza,

    tq.santekkk ye..!?

    ReplyDelete
  14. Assalam Wahida,

    talented tak de mane nya..suka2 je.

    ReplyDelete
  15. Assalam Syariza,

    creative tu idak mane, maybe bit innovative kot.

    ReplyDelete
  16. Assalam BSB,

    kena lari sikit dari tajuk Bunga Telur. Buat something that buat kita leh do something dgn benda tu. Tak terus dibuang bila dpt.

    ReplyDelete
  17. Dah follow dah Tayar Pancit. Tq follow akak ye..

    ReplyDelete
  18. Assalam Ieda,

    tq.. Sesekali kena keluar dr kebiasaan.

    ReplyDelete
  19. Assalam Cyana,

    tulah..kalau akak tau sure leh tanya tpt makan yg best2 sekali nasi kandar..

    ReplyDelete
  20. Hee..kelakar lah Maya ni.. Anyway tq for the comment. Suka ye. akak [un suka. mmg org suka tempah color cam ni.. Naik boring gak..

    ReplyDelete

cliks..cliks