cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, January 9, 2011

Hari yang Memenatkan BUT menyenangkan...

Malam tadi ingatkan nak terus buat N3. Tapi i memang benar - benar tak larat. Activity semalam memang meletihkan. Bayangkan pepagi lagi dah tercongngok di sekolah Safinatun Najah. Ada majlis wacana. Patutnya started at 08.30AM. I bit late dalam 10 minutes. Masih tak ramai parents. Tunggu punya tunggu at 09.30AM. I memang tak suka sangat senario cam ni.. Memang tak suka. I jenis yang kalau kata pukul 9, maka pukul 9 lah i sampai. Kalau lewat pun dalam 5 atau 10 minutes. Kalau lebih, i jadi very uncomfortable.

This ustaz is so young. Jelas dan lancar sangat. Pemidato university rupanya.
Ustaz Abu Hafiz yang dipanggil memberi ceramah. Tajuk ceramah, "Hamba Melahirkan Tuannya". Pada mulanya berfikir - fikir apa maksudnya. Emm... ini lah fenomena sekarang. Jadi sebagai ibu bapa pandai - pandai lah mengemudi keluarga terutamanya anak - anak supaya jangan sampai anak - anak menjadi Tuan kepada kita, dan kita menjadi hambanya... Fikir - fikir kan kepada para bloggers yang menjadikan ibu sebagai pengasuh anak - anak kita.

Ramai gak parents yang datang. Ramai gak yang tak datang...
Habis je majlis, i terus balik. Kena rush ke Mydin. Groceries need to top up. Tiba di Mydin terus lunch dulu.. Lapar sangat. Satu lagi kenapa i berbelanja ke Mydin. I memang nak ke tempat makan di bawah ni.. Nak jumpa dengan the guy yang menjual di situ.. Kenal dah agak 3/4... Orang Medan. I ada urusan maid dengan nya. Now duit maid ada di tangannya dalam RM5000 lebih.. Dia tak muncul - muncul. Sama gak dengan maid tu. I tengah pening sangat ni.. Kat mana nak cari duit nak ganti duit my fren. Kalau memang dia cuba nak menipu, i doakan agar ALLAH beri petunjuk kepadanya..
Kedai makan ni meyediakan masakan Padang as stated kat sign boardnya. Tapi i tengok satu masakan Padang pun tak de.. Hampeh...Nasi campur biasanya..

Nasi Ayam Sizzling.

Mee Sizzling
Mine. Nasi Campur je
Mee Sizzling Abang 'Imran. Licin dia makan.
Chef CiJu tak happy with the food.
Lepas makan dan hampa tak jumpa dengan mamat penipu tu, we all terus did the shopping. Ramai sangat orang. Semalam kan hari Sabtu. And No Plastic Day.. I suka dengan kempen ni. I support. I bawak bag Giant.
Almost a year tak ke Mydin. Jauh lahh.. Kat section 18 tu kecik sangat. Banyak benda tak ada. Lepas balik Mydin, i took a nap about 5 minutes. Letihhh sangat. About an hour i had to be ready nak keluar lagi. Ada wedding invitation di Jalan Kebun. Tak boleh tak pergi. Fren to my fren yang sekarang dah jadi my fren nikah.Tiba bit awal pasal takut nak datang malam. Takut tak jumpa rumah. Majlis dijangka selepas Maghrib. Majlis simple je kerana hanya aqad diadakan.
Apa - apa pun posing dulu.. Cantik lah pintu gerbang ni.
Our fren ni sebenarnya adalah Make Up Artis tau.. Selalu make up orang - orang ternama. Kalau tengok mana - mana majalah tengok - tengok lah tukang make up punya nama ye. Ada nama KELRINA tu, itu lah kawan kitarang...(mode promote sambil tumpang glamour..heee)
Ceria wajah pengantin. Dia memang seorang yang ceria. Sorry lah Ina, bit blur..
Ambik aura seri pengantin.
Wedding gifts from the groom
For the groom. Cantikk
Tunggu punya tunggu dan the guests pun dah ramai, the groom tiba lepas Isyak. He's OZ man. Nampak gayanya kalau my fren ni pindah ke sana, best tu,.. Ada lah accommodation bila kitarang travel ke sana. Dalam majlis ni, adik the adik the bride yang tinggal di London jadi translator for the aqad. Quite interesting that the aqad berlangsung menggunakan English. First time i tengok.
The groom just arrived and ready for the majlis.
The khutbah sedang dibacakan.
Berseri - seri wajah comel pengantin
Selesai majlis aqad dengan sekali lafaz. ALHAMDULLILAH. Congratulation to Ina atas perkahwinannya. Congratulation gak kerana berjaya menambah seorang umat Muhammad. Semoga dikurnai rumah tangga yang diberkati ALLAH. Berbahagia di dunia dan AKHIRAT. AMEEN. We pray the best for you.. INSYALLAH..
Lovely couples for majlis membatalkan air sembahyang.
Bergambar dengan pengantin. The dias so simple and yet so menarikk. I suka sangat. Nampak suci amat..
With Mem Aji Sabar's fren masa kat ITM.
Mine
Selesai majlis, kami makan sebelum balik. Lapar beb.. Nak dekat pukul 10 tu.. Apa - apa pun we enjoy the food. I tak larat nak ambik gambar coz my kaki so sakit.. Ambik yang ada di pinggan i je lah.. Balik ke i terus tukar baju and ZZZZzzzzz........

31 comments:

  1. salam k yan...

    1) uhukss sedihla plak baca pasal hamba melahirkan tuannya tu...
    2) adoiii, 5k bukannya sikit tu...tumpang gerammmmm/benganggg...
    3) tahniah utk pernikahan kawan k yan...mmg sgttt chumelll la..musim kot ye skrg kombinasi ada kaler putih...

    ReplyDelete
  2. Salam Suzi,

    tu lah..akan bukan takat sedih.. Takut pun ada.

    eemm tulah.. dia ingat akak cop duit kot..

    mmg rasa suci sangat. akak suka..

    ReplyDelete
  3. kak yan.. i pun agak kureng berkenan kalau org suh mak jaga anak2nye.. kalau ade sebab musabab, die gi sambung belajar jauh ke atau kene berkhidmat jauh, hsbnd pun tadek..ok i accept tapi yg saje2 duduk mewah2 gitu tapi suh mak apak jaga anak2..adehhh.. and mamat penipu tu..iskk i pun geram dgn org tipu2 duit nih..takpe kak, doa org teraniaya tu mustajab:)insya Allah

    ReplyDelete
  4. Hamba melahirkan tuan..mcm boleh agak yer fenomena sekarang ni ..kan kak yan..

    Wahh kawin dengan mat saleh. InsyaAllah dapat anak nanti mesti comel sangat!!

    ReplyDelete
  5. Salam Maya,

    ALHAMDULLILAH kita tak termasuk dlm golongan tu.. Kesian kat mak bapak. Now, akak berusaha untuk mengembirakan mak abah akak.. INSYALLAH

    Akak cuba utk buat sholat hajat. Buatkan hatinya lembut.

    ReplyDelete
  6. Salam Fida,

    mudah2an kita tak termasuk dlm golongan tu.. Mudah2an anak2 kita anak2 yang soleh dan solehan.. INSYALLAH

    tulah... sure lawa2.. Gabungan 2 benua..

    ReplyDelete
  7. Kak Yan
    Lamanya tak merasa makan lauk pengantin

    ReplyDelete
  8. yan
    akak suka tengok pintu gerbang tu...kita dulu x de macam tu kan

    ReplyDelete
  9. Salam Gina,

    apa kata seok you masak nasi minyak, then solek2. ajak hubby sanf=ding, then suruh boys berdua tu tgk.. then makan...heee... sori akak gurau...

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Kasihredha,


    saya lagi lah kak.. langsung tak sanding2... just makan berdamai.

    ReplyDelete
  11. salam kak yan..sedihnya bila kena tipu sebanyak tu kan?
    tapi cute nyer warna putih tu..best2.

    ReplyDelete
  12. Salam LM,

    tak tau nak cakap apa. Mungkin juga kifarah utk K Yan.. Allah punya kerja..

    Akak pun suka... tu pasai kitarang pakai putihh... suci bersih/

    ReplyDelete
  13. Akak ke? hee.. yelah..sweet n suci

    ReplyDelete
  14. k. yan saya suker tengok hantaran tu.. cantek sesangat...

    ReplyDelete
  15. Emm dah pengantinnya tu make up artist. dan selalu mengandam, sure kena cantik2 lah.. akak pun suka.

    ReplyDelete
  16. sampai 5k, banyak tu akak, jenoh berganti nanti, dpt mamat tu, hentak je dulu, baru hantar balai

    ReplyDelete
  17. Salam Mamasyaza,

    tu yg akak sedih sgt. Kifarah utk akak kot. INSYALLAH ganti sikit2.. tp sedihkan...

    ReplyDelete
  18. Salam Miss B,

    come kot. ye lah dua benua cantum gitu.

    ReplyDelete
  19. Salam CGG,

    i hope so.. Mudah2an depa cepat dpt anak.. SO, leh nnt i blog kan muka anak depa..

    ReplyDelete
  20. mudah2an dipermudahkan urusan kak yan.. bnyk 5k tuh..klu saya menangis x berlagu..

    saya dh lama mngidam mee sizzling... bila tgok gmbr atas tu, meleleh air liur.. hehehe...

    ReplyDelete
  21. Assalammualaikum kak yan, cantiknye pengantin...dan kak yan pun cantik gak...tiba2 tekak terasa nak makan nasi pngantin....sapa nak kawin ni...hehehe...

    ReplyDelete
  22. Salam bunga,

    aka dah tak ternangis.. Mmg sedih. Ingatkan nak beli hbag. nampak gayanya psotpone next year.

    nampak gaya kena buat mee sizzling sendiri lah ye,,

    ReplyDelete
  23. Salam erienz,

    tq dear. hai cantik tang mana tah... dah melambut badan akak tu erienz..

    ReplyDelete
  24. n3 semua dalam satu !

    nasi campur Kak Yan yang paling sedap !


    sepadan betul pengantin tu..

    ReplyDelete
  25. akak kalau makan tak leh tak ada sayur dan kuah.. kalau tak, tak tertelan..

    jodoh di tangan ALLAH

    ReplyDelete
  26. Hamba melahirkan tuan..salah satu tanda kiamat...apapun enjoy baca entry ni..Tapi walaupun baca rasa penat dan letih gak.....macam tak leh berenti..hehehhee

    ReplyDelete
  27. Salam Fadzli,

    itulah yg akak takut. Tp tawakal..INSYALLAH...

    letih ke.. tulah akak ni jenis yg suka sembang. mcm tak leh nak sikit2..

    ReplyDelete
  28. Salam Yan,

    Thank you for such a lovely photos..cantik cantik semuanya terharu...thank u for being such a wonderful friends..bff forever mwah mwah

    ReplyDelete

cliks..cliks