cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 4, 2011

First Time Jejak Kaki ke Empire Gallery

Pagi ni Mem Aji Sabar message ajak ke Empire Gallery. "Meraikan" katanya. Kan dah habis BTS.. So, kira time bersenang - senang lah ni... Teringin gak pasal belum pernah langsung ke sana. Asik nampak dari highway je. We reached there at 11.50AM.
Empire Shopping Gallery
Melangkah masuk dah nampak decoration untuk Chinese New Year...Meriah dengan bunga - bunga. I suka sangat kat entrance tu..


Lepas parking kereta depan entrance ni, kami masuk ke terus ke Coach Boutique. Emmm ada sale up to 30%. Walala...Nasib baik tak bawak RM banyak..hee.. Kalau tak.. Tapi i kurang minat sikit this brand.

Cuma i tercari - cari gak model yang i minat bila tengok dalam magazine GLAM. Tak de pun. Mungkin kalau in big boutique ada kot. The Gardens or maybe Pavillion. Lepas cuci mata, kami ronda - ronda sekitar.

I like this place. Our age tu.. 42.. Tempat lepak - lepak makcik - makcik yang dah masuk club 40 carats... Kalau ada kat Shah Alam, sure i lepak kat sini..heee...

Bila dah puas melilau sana sini cuci mata, perut dah mula menyanyi. Mem Aji Sabar aja ke Ole - ole Bali.. Kami nak try Balinese Cuisine lak.. Nak makan gak pasal yelah..kalau di Bali, sure tak leh makan sembarangan. Tapi at first i pun rasa was - was nak makan.. Takut tentang halal tak halal nya. Bila dah bersembang dengan one of the waiter (Moslem Malays guy), baru kami ambik tempat.

The resto from the outside view. Kalau malam best duk kat sini katanya. Siang hari, panas..
The open kitchen

Kalau kat Bali mereka lebih banyak menggunakan Frangipani. Tapi kat sini just guna orkid.

Nilah Mamat Malay tu. Pakaian ala - ala Balinese.
Ready to order. Tapi sempat lak posing tu..

First sekali kami mintak Sop Buntut... hee Sup ekor lahh...RM14
Second dish - Lamb Pasta RM26 with ingredients of minced lamb, diced tomato, onions, bell papper with Balinese spices. Sure ada serai..
Our third dish was quite a big portions. Bali Trio is a combination of BBQ wings, Sate Lilit, Cumi - cumi Goreng. The sambal, Sambal Matah(green), Sambal Terasi (red), and Tartar Sauce RM42
Mem Sue with Sate Lilit. Minced chicken with spices dibalut pada lemongrass.
Hot Lemon Grass Ginger Tea - RM8..eeee i tak suka.
We loved this drink. Rosehip Salted Plum - RM10. Best sangat...Masam, manis, masin.
Ni pun kami suka, Jackfruit Shake - RM12
As usual we shared everything for this lunch.. So, boleh rasa semuanya.
Grass Jelly with Rambutan. I suka.RM8.
Nipun i suka..heee.. semuanya lahh... Grilled Caramelized Banana serves with Vanilla Ice Cream and Peanut Candy Topping - RM13.
YA ALLAH how gebus nya muka i tu.. everyone bercita - cita menguruskan badan sebelum Phuket Trip this February.. Hee.. berjaya ke???? tungguuuu..
Perut memasing dah full. Sampai tak leh nak jalan rasanya..Teruk betul. Kami sambung window shopping. Agak - agak 45 minutes kami pusing - pusing, we went for hot drink lak.. Nak makan ubat. I terlupa tadi.. So, we went to Teh Tarik Place.
Kat sini i suka pada cool decor dia.. How creative manusia ni.. Jimat tak payah pakai cat.
My Teh Tarik - RM2.40
Emmm dah nak dekat pukul 16.30PM. Kena balik daaa..sebelum orang opis balik..Nanti ada lak kami makan roti dalam kereta. Tapiii..................
kejap yee...i nak ke Fourty Two. I nak beli ..........
Red for Strawberry Macaroon, and Yellow for Passion Fruit flavor
Macaroon. Seketui - RM3.90. I bought 6...Walala..sweetnya..besttt...Tambah berat badan i... K..K.. jom balikkkk...
INSYALLAH i will come again. Ada yang dah i usha kat situ tadi... Tunggu yee....

44 comments:

  1. sedap gila ke macaroons?? tak pernah rasa. pernah nampak je. huihui

    ReplyDelete
  2. Ala2 program jalan2 cari makan kat tv3 dah ni kak yan..;)

    ReplyDelete
  3. Salam Staxel/Fieq,

    aunty ni jenis suka yg manis2. Macaroon ni lak memang manis n soft. Tp jgn diamalkan lah.. Too sweet. Minum ptg sambil sembang, boleh lah sekali sekala.

    ReplyDelete
  4. Salam Fida,

    hopefully tak nak lah badan macam Maria TS tu..heee...Tak sanggup mak.

    ReplyDelete
  5. Bestnyerrr!!

    lya pon suka mkn kat tmpat2 menarik cam ni.. baru mood mkn tu dtg kan.. minda pon rileks...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Yan

    wahhhh...berselera nampakk

    kat mana tu yer..rasa tak pernah sampai lagi

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Baru last weekend Aini gi Empire and terjah Ole-Ole Bali gaks... kitorang satu family tapi, Aini order Trio Bali and ada lagi dua dish yang portion nyer besar jugak.. giler nak menghabiskan nya... hahahaha... kenyang sesangat, sampai ke petang!!! :p.

    Kak Yan tak try Red Velvet and Macaroons kat Whisk? Aini tak try yang kat Fourty Two but macaroons kat whisk tu pun manessss sekali but sedaps!

    ReplyDelete
  8. wahhh bestnya dptberwindowshop n kluar mkn dgn kengkawan camni, meriahhh suasana.

    ReplyDelete
  9. blog kak yan mmg selalu meriah dgn makanan yg sedap2...wahh.. i likee!!!

    ReplyDelete
  10. Salam Lya,

    akak memang sentiasa search new place utk makan.. Suka sangat..

    ReplyDelete
  11. Salam Bro Rozali,

    memang berselera. Kekenyangan.

    kat Empire Shopping Gallery, Subang Jaya. Sebelah Subang Parade. New building

    ReplyDelete
  12. Salam Aini,

    bila big portion tu yg jenuh nak menghabiskannya.

    Akak tak p lah semalam tu. Kat Fourty Two ni mahai sikit. Kat Whisk tu rasanya around RM2 seketui. Nanti leh jengah lah kat sana..

    ReplyDelete
  13. Salam Nieza,

    hee.. tak leh cakap panjang ye kesedapannya..

    ReplyDelete
  14. Salam mamasyaza,

    kitarang ni pantang ada masa, asik kuar window shopping sambil makan lah

    ReplyDelete
  15. salam Leez,

    biar meriah makanan.. badan akak ni pun makin meriah jadi nya ni..hee

    ReplyDelete
  16. wah syoknya jalan-jalan, makan-makan...memang enjoy la tgk gmbr2 tu semuanya...

    ReplyDelete
  17. nampak mcm besar juga satey lilit tu kan...puas makan

    ReplyDelete
  18. Salam Lynn,

    makan... mana boleh tak syok. Makan ubat je kot tak syok..hee..

    ReplyDelete
  19. Salam Syariza,

    tak besar mana pun. Serainya besar so, daging yg melilit tu kecik je jadinya..

    ReplyDelete
  20. Huihh jalan-jalan cari makan, meriah... meleleh air liur..

    ReplyDelete
  21. Salam,

    hee..hee..bebaik tadah dengan tisu..

    ReplyDelete
  22. wahhh berminat ngan sate lilit...cam best la k.yan..

    ReplyDelete
  23. wee k.yan...sonoknye tgk pic2..kln2 carik mkn sokmo no..hehe k.yan ada tag untk k.yan http://liannaumar.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html ^_^

    ReplyDelete
  24. Salam Yan, fuhhh full of xtiviti
    agak2 ape yg nak dirembat tu ;p

    ReplyDelete
  25. ok fine..baca blog akak time lunch..dan tetiba lapo..tambah lak hujan disini...
    sekian terima kasih =)

    ReplyDelete
  26. Sate lilit tu campuran isi ayam dengan kelapa dan serai. then ada lah Balinese spices

    ReplyDelete
  27. Salam Aina,

    mmg jalan terus..makan terus..

    thanks for the tag. nnt akak buat ye.

    ReplyDelete
  28. Salam Elly,

    heee... tungguuuu.... Surprise..

    ReplyDelete
  29. Salam Cheqna,


    jom makan...Akak pun tgh lapar ni..

    ReplyDelete
  30. Salam Kak Kasihredha,

    memang sedap kak. Mmg saya suka cuma bit different kalau saya makan di Bali.. saya suka yg di Bali lagi..

    ReplyDelete
  31. Tiba2 rasa nak cari macaroon sekarang jugak hihi..satay lilit tu pun nampak sedap je..
    psst kak,saya buat kunjungan balas ni..exchange link ye

    ReplyDelete
  32. hehehe..akak menggodaku.....huwaaa....

    ReplyDelete
  33. Salam Emy,

    tergoda ye..mmg sedap sate lilit tu. tapi sikit..


    nnt akak link ye..

    ReplyDelete
  34. salam Iman,

    moga2 kau akan benar2 terguda..hee

    ReplyDelete
  35. salam sis,


    woww!!heavennyer foods.satay itew mmg menggugat keimananku..hehe..i dh folow..

    ReplyDelete
  36. Kak Yan,

    Petang new year hari tu saya lalu aje depan Empire tu..

    Saya pernah ke Ole-Ole Bumbu Bali di Puchong aje. Kat sini tak lepas lagi.. Tengok pun tau sedaplah kak..!

    ReplyDelete
  37. Salam ct shah,

    sedap kalau u dah biasa with the taste. Tak sama cam sate kita lah..kalau nak try tak salah kan..

    akak geram tgk baby come u tu...

    ReplyDelete
  38. Salam Azrina,

    oo di Puchong ada kan.. Akak tak penah ke sana pun.

    Sedap sangat bagi sesiapa yg suka makan dan explore makanan cam akak ni.. sume rasa sedap...hee

    ReplyDelete
  39. wah kak .. cantik tmpt nie ..
    huhuhu biler lah nak dpt sampai sini ..
    ermm menu punn sedap2 nampak .. terliur nampak nieee ...
    macarons tuu punn selalu org duk cite .. x pernah rasa layie :)

    ReplyDelete
  40. i pun p empire last sunday... msk coach n bl cake kat whisk...
    tujuan asal bl skul beg my arissa jer... hehehe

    ReplyDelete
  41. Salam Ieda,

    for akak cantik sikit lah. tp shopping place nya tak banyak sangat..Kecik je.. Kalau nak betul2 shopping, kena g Pavillion or KLCC lah..

    makanan tu memang best..

    ReplyDelete
  42. Salam Diana,

    oo jadi org lain yg menyopping lah ye.. Coach tu tak banyak choices.. Kena g Garden lah..

    ReplyDelete

cliks..cliks