cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, January 18, 2011

25 Random Things About Me

Asik baca blog orang pasal malas nak update blog, menjangkit lak kat i.. Tapi rezeki this morning, kat shout box, Roket Kertaz dan Aswani tag i bendalah kat bawah ni.. Okk.. nak amik mood kerja. Tak nak malas - malas..SO, pagi - pagi i dah kerja berN3. Thanks to both of them.. Banyak benda i nak cerita sebenarnya. Well dah suruh 25 je tu, cukup lah kan..

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

1. I m Azian Elias.
2. Ibu kepada 3 anak lelaki yang sedang membesar dan melebar.
3. Anak sulung dari 5 beradik (4 perempuan 1 lelaki)
4. Pernah jadi guru sekitar tahun 1995 - 2001.
5. Guru yang buat havoc pasal berhenti 24 jam dan notis sebulan gaji.
6. Since then memulakan bizniz until now di Shah Alam.
7. Peramah. tapi bagi orang yang baru pertama kali lihat, ramai yg cakap i nampak garang.
( people perception)
8. Suka bersembang.
9. Suka shopping - heaven
10. Kalau shopping barangan anak - anak, jarang sekali bawak anak - anak.. Tak suka serabut.
11. Suka travel. Tapi cuma takat ke Beijing, Bandung, Jakarta, Medan, Singapore, Bali (7 kali), dan akan ke Thailand this coming Feb.
12. Suka make frens. ( ramai frens all over the world)
13. Jenis yang kalau dah ada aim, i akan usaha untuk dapatkannya. Contoh kalau nak handbag branded, i akan usahakan sampai dapat.
14. Suka warna putih, dan biru.
15. Tak suka gold, tapi suka diomand. (tapi tak sampai macam Kak Sharifah Aini lah)
16. Suka mengubah. Maka wujudlah first blog ni..
17. Suka western food since mengandungkan anak kedua.
18. Suka nonton sinetron Indonesia, drama Korea, dan Philipine.
19. Kalau nak tengok movie, suka cerita family, romance. Tak suka cerita ganas.. Pening.
20. Tak suka tempat yang terlalu sesak macam pasar malam. Boleh pitam.
21. Kalau ke shopping mall, suka ke bahagian household. Belek berjam - jam, beli satu je.
22. Suka merancang untuk macam - macam hal berkaitan family.(travel, food, health dll)
23. Tak suka cakap/arah lebih dari 3 kali. Sure naik darah.
24. Jenis yang kalau janji jumpa pukul 10, maka pukul 10 lah kat situ kecuali ada aral melintang.
25. SETIA..

Ada lagi sebenarnya.. Ok..kena tag ye..25 orang gak.. pergghhh
1. ALIN.
2. DIL
3. SUZI
4. SUE
5. BSB
6. GINA
8. ERIENZ
10. CYANA
13. EFFA
14. ATI
15. MISS B
17. INTAN
18. IEDA
19. LELA
20. RYN
23. NANI
24. AFIDA
25. ALIDA

38 comments:

  1. YAN, I percaya U jenis orang yang tegas dan tegap pendirian.
    So bila jiwa tak suka diarah dan tak suka bekerja di bawah orang, U berhenti menjadi guru.
    Buat bisnes sendiri jadi tokey. Baru ada kepuasan.

    *Phiewwww mujur tak kena masuk dalam senarai tuh. Selamatttt...

    ReplyDelete
  2. mekacih....nanti Alin buat tau...suker3x...

    ReplyDelete
  3. ehehe..
    kerja sekolah ni saya hantar lambat ye cikgu yan! sila jangan potong markah saya! :)

    ReplyDelete
  4. mujur cheqna tak kena tag..hehehehe
    cheqna dah buat mende alah ni..
    SETIA tu kita sama ok..=)

    ReplyDelete
  5. salam k yan ...
    intan sgt bz 2menjak nie.. huhu
    insyaAllh akan intan laksanakan ..

    ReplyDelete
  6. tersenarai gakkk...nanti bila free, sy buat ok *___*

    ReplyDelete
  7. 7 tempat tu.. ok la tu.. drp lya...1 tmpat pon x sampai2 lagi... lps ni p thailand plok.. syoknyerr

    ReplyDelete
  8. wahh..notis berhenti keje tu paling mengagumkan saya..hehe~

    ReplyDelete
  9. Salam Azieazah,

    mmg tegas. sebab tu masa ngajar bebudak takut sangat. Bukan garang tak bertempat.

    Sebenarnya nak tulis ramai lagi. tapi internet ni slow melow.

    ReplyDelete
  10. ala kak sy da wat da tajuk ni. dlu ade kwn tag. hehehehehe.

    lepas! hihiihi

    ReplyDelete
  11. aduh kak yan kite pun ada...huhuhu...25 hari 25 malam ni nak buat random tentang diri sendiri ni...tunggu yer...

    ReplyDelete
  12. alamak...fida ke tu kak yan? hehe..

    ok ok, fida tak nampak,so tak nak buat...wahhhh nekad kak yan berhenti tuk memulakan biz eh..syabas kak yan.. Kagum dengan kak yan..

    ReplyDelete
  13. syakirin awi kak tag dill..kena perah otk sikit.jdi mungkin memakan masa....hrp2 phmlh ye...hihi....:-)

    ReplyDelete
  14. Salam Suzi,

    no obligation.. Just suka2.

    ReplyDelete
  15. Salam Cheqna,

    memula nak tag gak, tapi internet slow..

    SETIA segalanya

    ReplyDelete
  16. Salam Lya,

    rezeki bila dah tua2 ni..

    ReplyDelete
  17. Salam Nani,

    jangan diikut tau..Tu lah kepala akak..

    ReplyDelete
  18. Salam Miss B,

    tak kesah.. kalau rajin boleh buat lagi..hee

    ReplyDelete
  19. Salam erienz,

    laaa...jgn tension2..relax..slow2..

    ReplyDelete
  20. Salam Fida,

    laa..awak lah tu.. Buat slow2 je..

    jgn diikut perangai k yan yang tak elok tu..

    ReplyDelete
  21. Salam Dil,

    take yr time Dil.. Enjoy it.

    ReplyDelete
  22. salam kak yan,

    no. 20 dan 21 tu samalah
    mydin pun sesak gak ..tak suka gi sana

    tapi yg paling sama..no.23
    huhu...hanginn..kalau lebih 2 kali!

    semalam kita cite psl rojak
    pernah mkn kat situ tak ^_^

    ReplyDelete
  23. Salam Ati,

    kalau banyak sama, sure boleh sekepala kan..

    ReplyDelete
  24. tetibe rase mcm dah lame jek kenal k.yan:)

    ReplyDelete
  25. Salam Maya,

    belum lagi jumpa orang nya..hee..

    ReplyDelete
  26. hehehe, terkecuali.. nasibb..
    pssstt.. ai pn suke melencong, opps.. melancong.. tp luar negara lom pernah agi,hihihih.. :P

    ReplyDelete
  27. Salam ♥Leily|Ummi Alya Husna♥,

    terkecuali pasal hanya 25. Kalau tak semua kena..hee...

    tak pe, pelan2 nanti sampai lah tu..

    ReplyDelete
  28. As Salam Kak Yan,

    Dah 7x akak ke Bali..? Saya dari dulu nak pergi but tak pergi lagi.. Hubby cam tak berapa nak pergi je ker Bali tu sebab al-maklumlah, risau kalau apa-apa terjadik.. Kalau Aini nak gi Bali nanti, leh lah tanya Kak Yan for pointers, ek??

    Kak Yan nak ke Bangkok ker lepas ni? Bestnya... jangan lupa ke Chatuchak... best gilak shopping!!! hehehe... macam-macam ada ;).

    ReplyDelete
  29. Salam Kak Yan...lama rasanya tak singgah..ada kot dua puluh tiga hari setengah...
    Thanks TAG saye...kene wat ke? kalu tak wat polis leh saman tak?...hehehhe
    Amboi...bali sampai 7 kali..saya dah banyak kali dah sampai jemu....makan limau bali...

    ReplyDelete
  30. Salam Aini,

    yes dah ke sana 7X. Mcm a must to my family lah.. Hubby just nak relax. Tp rasa2 plan nak ke Bandung lak.

    Akak nak ke Phuket je. Tak ke Bangkok..

    Any tips utk Bali, just let me know. I have more frens in Bali..

    ReplyDelete
  31. Salam Fadzli,

    tulah..akak tunggu2 gak mana anak Hj Amir ni senyap je.

    Alahhh tag tu sesaja je. Tak buat pun tak pe.. Buat lg akak suka. So, kenal lah siapa Anak Hj Amir ni..

    Limau Bali dah lama tak makan..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks