cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 13, 2011

Baim Wong....

Gila tak gila punya kerja. Demam demam pun i buat keje gila ni. Tak pernah seumur hidup i, i boleh p kejar artis.. I suka banget sama ini orang. BAIM WONG. Sebenarnya bukan lah minat yang keterlaluan. At first tengok cerita BENCI BILANG CINTA di Astro. Bila tengok siri di tv kan lambat. So, i blasah You Tube. Emmm bila dah kat situ, demam (kemaruk) i berlarutan sampaikan pergi ke new drama dia SEJUTA CINTA MARSHANDA. fresh ditayangkan di Indonesia. Tak lama lagi this sinetron akan ditayangkan di TV3. Di YouTube tu, ada lah shots yang menayangkan Behind the Scene SCM. These shots banyak menayangkan cerita2 tentang kesedihan BW yang terpaksa berdepan dengan mantan pacarnya yang sudah pun punya boyfren baru. Dan dalam SCM pulak BW berpasangan dengan mantan pacarnya, Marshanda..Sadisnya i rasa. Sedih pun ada. So, since then i suka BW. Tried add di FB, tapi dah limit. Then add di twitter dan pernah dibalas 5 kali.. Emmm lagi seronoklah mak dara... Then i add di sini. Pendek kata apa yang ada BW, i add..kat sini gak.

I ni jenis kalau rasa boleh buat, i tetap usahakan. Selagi tidak di tahap melampau lah. So, i dapat invitation dari admin yang menyatakan BW akan ke Malaysia utk promo Kejora dan Bintang. Yang ni pun i dah tengok thru YouTube. Tapi nak jumpa punya pasal, i nekad nak pegi jugak. Malam yang diserang demam tu, i blasah panadol entah berapa bijik tah..heee..

Semua orang berkejar nak tengok BW. He's so sweet. Very pair, very tall, very friendly. Berebut2 fans nak tangkap gambar. Tapi body guards yang lebih2 lak..

Ramai tak orang perempuan..Hee.. Lelaki seketui2 je.. Sebab tu dalam FB tu melambak Anak2 Dara dan Mak2 Dara yang meroyan..

Di sini tempat BW dikurung. I hanya dapat snap dari luar dan dilindungi curtain. Terasa sangat sedih.. Macam tak berbaloi je mai dengan demam2 dan kaki sakit..

I ambik peluang.. Tapi camera je yang dapat diseludup masuk oleh orang press dari Berita Harian. Tak kesahlah.. Janji ada ganbar BW. hee..
BW betul-betul di depan mata i.. Sempat snap.

Kemudian ke dalam panggung untuk nonton bareng BW. Sinetron Kejora dan Bintang. Setiap fan diberi drink dan popcorn.. Mak merasa gak..
One of the intro of Kejora n Bintang. I dapat line paling depan. What to do. Tak daya nak berebut2. Kalau jatuh ada kang terus keluar paper front page "Mak dara lupa ingatan bila jumpa BW"..heee
Akhirnya setelah terketar2 kaki i, dan hampir2 kecewa kerana time was so limited, i dapat bergambar dengan BAIM WONG. yesssss!!!!!! Muka i nampak huduh kan.. Tapi mak tak kesahhh...
Manyak susah ini body guard. BW p toilet pun depa ikut sama..hee.. yelah pasal kalau tak i serbu BW..
Untuk kali kedua, the admin aturkan balik pertemuan dengan BW untuk fans selepas press conference. Seronok sangat pasal i was the first yang dapat gambar dengan BW. Sempat sembang kejap. Dan sempat tanya pasal hotelnya , MY ROOM di Bali. Malang sekali BW sudah tarik diri. Maybe pasal liquor serves here.
Sama one of the admin, Liza.

Sama one of the fan BW, Chimi Nana from Sarawak. Nice to meet you.
Lepas terbalas semua hajat, i pun baliklah. Tapi i rasa traffic sudah mengancam, i went to IKEA. And i did some shopping. Tuuu beli bantal dan selimut.. Yang ada dah tak semenggah. So, terus balik..
I berehat kejap sambil makan curry puff. Laparrr..
Tiba rumah, demam i datang balik..huu..huuu... sedihnya.. Tapi dalam hati ada kembang semangkuk..heee... Happy tu.. Mak dara buang tebiat.. I think this is the first and the last i buat keje ni. Tapi ada angan2 gak nak jumpa BW di Jakarta soon. Nak makan di cafe Oh La La Baim Wong. . heee...

46 comments:

  1. bestnyerrrr!!
    dpt jumpa BW secara life!

    ReplyDelete
  2. hee.. gila tak gila akak ni.. He's so soft.. tinggiiii.. tu akak suka.. kurus..tu akak tak suka.. heee..

    ReplyDelete
  3. owh tidak...tidakkk..jelesnyer...
    senyum jek dia dan mak dara tu..hehe..kat mana tu kak yan..ish2..erghhh..jelesnyeee...

    ReplyDelete
  4. haiyakkk..tak kenal la ini olang..kekekek...:D

    ReplyDelete
  5. haha..excited betol kak yan kite ni wlwpon demam...

    ReplyDelete
  6. fuyoooo kak yannnn!!!
    Ni kalau izzaty tenguk gambar u ngan baim wong mau dia tercengang nih!!! She's a BIG fan of Indon sinetron - lol!

    ReplyDelete
  7. fuyooo kak Yan ..

    mintak BW ye...:D best la tu dpt gambar ngan die..:)

    ReplyDelete
  8. kira ok lah dpt bergambar jugak! kalau dtg penat2 tp langsung tak berpeluang bergambar lagi bengang! :)

    ReplyDelete
  9. kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

    saya jeles ok. saya ari ari tgk 'bukan diriku'.

    T_T

    ReplyDelete
  10. Kak Yan...ni yang nak jelessss 44 hari ni...hehehehehe...

    Sangat jeleslah kak yan..awat nak tipon..boleh Alin rush pi jugak...huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. akakkkkkkk

    sy pun minat ngan BW, terjatuh cinta pun sbb tgk crita Benci Bilang Cinta. Pasal dia berlakon ngan mantah Marshanda ada kt U tube ek, nk tgk gak ler.

    Untungnya demam2 pun dpt bergamba ngan BW...mmg berbaloi..jeles tau...-_-

    ReplyDelete
  12. waaaa
    jelesnya tengok kak yan amik gambo dgn baim!!

    ReplyDelete
  13. hihi best jumpa dgn org yg kita sukakan...
    akak selalu juga ikuti cerita2 senetron yg dilakunkan BW

    ReplyDelete
  14. nasib eh berbali jgk akak g time tuh..dpt gak amik pic dgn BW ..hehehe

    ReplyDelete
  15. waaa..bestnye akak dapt jumpe abang berahim a.k.a BW.

    ReplyDelete
  16. Salam Nurkass,

    masa tu mak kira dah gila tu...hee.. jangan jeles tauuuu...

    ReplyDelete
  17. Salam Mrs Eady,

    sure u jenis tak minat sinetron Indon or u kurang suka tgk TV...

    akak ni suka semua. Kecuali perangai maid je..hee

    ReplyDelete
  18. Salam Nani,

    apa tak excited dik oiii.. Akak datang punya lah awai.. tunggu2 susah nak tangkap gambar.. Bila ada peluang, grab bebetui lahh

    ReplyDelete
  19. Salam Niza,

    nnt tunjuk gambar akak kat Izzaty ye.. kasik jeles sikitttt....

    ReplyDelete
  20. Salam Zana,

    dapat gambar tu yg best. Ada akak rakan gak dia cakap. tp tak larat nak load..

    ReplyDelete
  21. Kalau tak dapat sure tambah parah demam akak..heee..

    ReplyDelete
  22. Miss BBBBBBBBB, jgn jelessss...

    lepas tu tgk Kejora n Bintang di Astro. Then di TV3 ada Sejuta Cinta Marshanda.. besttt uuu.. sediakan tisu

    ReplyDelete
  23. salam Alin,,

    jeles yee.. sian Alin.. Alah masa tu mak lupa ingatan. Tu yg tak tepon seiapa2..hee

    ReplyDelete
  24. Salam Syariza,

    akak minat since BBC tu lah.. Then terus tgk Sejuta Cinta Marshanda di U tube..

    kebah demam masa tu..hee

    ReplyDelete
  25. Amik gambar buka sekali u..Berkali lagi tu..heee..

    ReplyDelete
  26. Salam Kak Kasihredha,

    lepas ni ada 2 sinetron BW. Kejora dan Bintag lepas Bukan Diriku di astro, dan Sejuta Cinta Marshanda di TV3

    ReplyDelete
  27. Salam Lianna,

    memang berbaloi lah.. kalau tak sure meroyan....hee

    ReplyDelete
  28. Ye sue, memang seronok jumpa Baim Wong aka Muhamad Ibrahim Wong...

    ReplyDelete
  29. wah kak, seronoknye dapat jumpa artis...tp serius rin x kenal...maybe akk suka tgk citer indonesia kot...rin ni kurang suka...apa2 pun srnkkan kl dapt gmbar ngan artis yg kite suka...

    ReplyDelete
  30. Hee.. ni keje paling gila yg akak penah buat lah.. kalau artis mesia pun akak tak penah buat walau minat camne pun.. Satu lagi yg akak nak jumpa adalah Dingdong Dantes - filipino.

    ReplyDelete
  31. waaaa.....tak aci dapat jumpa baim wong... he he

    ReplyDelete
  32. Tak tau kat mana dia sekarang. Tp yg pasti masih liburan ama famili. Katanya mau ke Genting. Dia di sini hingga 17 nanti..

    ReplyDelete
  33. ahaaa...dasattt! ihikss...
    saya plak tersengih2 sorang baca entry akak ni... ;)

    ReplyDelete
  34. BW dah potong rambut ek.. tgk kat sinetron tu rambut panjang lagi..

    kita tak follow sangat sinoteron takut addicted pulak.. sbb dah kena dulu.. suka sangat tgk citer 'ku tlah jatuh cinta' lakonan irwansyah dgn agnes monica..

    ReplyDelete
  35. Waaa best nyer....Jelesssssss....Huwaaaaa

    ReplyDelete
  36. wah! ah kak... huhuhu...
    bestnya dapat jumpa BW..
    saya pun minat tengok muka dia...
    comel... :)) macam andy lau...

    ReplyDelete
  37. Salam Kakek Yan..
    Waduh2 lumayan sekali yaa! dapat ketemu sama BW. Kayaknya mcm mdapet bonusss gitu deH!!! Bisa ketemu lagi ngak. Bole aku ngikutin sekali ya!!!
    heheheh..Comel bangatttt BW...

    ReplyDelete
  38. Salam Suzi,

    akak ni lg lah..sengih terusss...

    ReplyDelete
  39. Salam shaza,

    biasalah.. Akak ni mmg selalu kena. Yelah. Banyak waktu lapang. Cam tu lah..

    Rambut panjang tu it was 4 or 5 years ago.

    ReplyDelete
  40. Salam Zu.. jangan jeles ye.. Bila dekat lagi hensem. Kulit mulus. Tangan dia lembut sangat. Kalah kelembutan tangan akak ni dik ooi.. Senyummm je..

    ReplyDelete
  41. Salam Effa,

    darlingg.. dia lebih cumel dr Andy Lau you.. Sweet sangat

    ReplyDelete
  42. Salam Cik Sue,

    jomm depa nak arrange trip ke Jkt bulan 4..Kalau nak, ngomong sih..

    ReplyDelete
  43. salam akk...nk test nie...jeles la akk jumpa im...tangan tk basuh brapa hari tu ....hhehe

    ReplyDelete
  44. Salam Aini.

    wah...bagus lah ni dah boleh comment.

    tulah... kalau boleh nak bungkus..heee.

    ReplyDelete

cliks..cliks